Νετανιάχου: Η εξομάλυνση των σχέσεων με τη Σαουδική Αραβία συνιστά ένα «γιγαντιαίο άλμα» για τον τερματισμό της αραβοϊσραηλινής σύγκρουσης
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι η εξομάλυνση των σχέσεων της χώρας του με τη Σαουδική Αραβία θα συνιστούσε ένα «γιγαντιαίο άλμα» για τον τερματισμό της αραβοϊσραηλινής σύγκρουσης.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι η εξομάλυνση των σχέσεων της χώρας του με τη Σαουδική Αραβία θα συνιστούσε ένα «γιγαντιαίο άλμα» για τον τερματισμό της αραβοϊσραηλινής σύγκρουσης.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι η εξομάλυνση των σχέσεων της χώρας του με τη Σαουδική Αραβία θα συνιστούσε ένα «γιγαντιαίο άλμα» για τον τερματισμό της αραβοϊσραηλινής σύγκρουσης.
«Θέλουμε εξομάλυνση και ειρήνη με τη Σαουδική Αραβία. Το θεωρούμε ως ένα γιγαντιαίο άλμα προς τον τερματισμό της αραβοϊσραηλινής σύγκρουσης» είπε ο Νετανιάχου, σε συνάντηση που είχε στην Ιερουσαλήμ με τον Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκρέιαμ.
«Η συμφωνία αυτή θα είχε μνημειώδεις συνέπειες, ιστορικές συνέπειες για το Ισραήλ, για τη Σαουδική Αραβία, για την περιοχή και για τον κόσμο», πρόσθεσε.
Από το 2020, το Ισραήλ έχει συνάψει διπλωματικές σχέσεις με πολλές αραβικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων και των γειτόνων της Σαουδικής Αραβίας, του Μπαχρέιν και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Όμως το Ριάντ δεν έχει αναγνωρίσει το Ισραήλ, επιμένοντας ότι μια τέτοια ενέργεια θα πρέπει να συνδέεται με την επίλυση του θέματος της Παλαιστίνης.
Ένα εμπόδιο στις προσπάθειες του Νετανιάχου μπορεί να αποδειχθεί η συμφωνία που επιτεύχθηκε τον περασμένο μήνα, με τη μεσολάβηση της Κίνας, για την εξομάλυνση των σχέσεων της Σαουδικής Αραβίας με το Ιράν. Την περασμένη Τετάρτη επαναλειτούργησε, για πρώτη φορά έπειτα από επτά χρόνια, η πρεσβεία του Ιράν στο Ριάντ.
Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ανέφερε σήμερα ότι ζήτησε από την Κίνα να ασκήσει την επιρροή της στην Τεχεράνη ώστε να μην αποκτήσει πυρηνικά όπλα το Ιράν. «Μίλησα με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών, τον Τσιν Γκανγκ, για τον κίνδυνο που διακρίνουμε στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, έναν κίνδυνο που συμμερίζονται και πολλές άλλες χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων και χωρών που έχουν διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Έλι Κόεν σε μια ανακοίνωσή του.
ολες οι ειδησεις
- ΕΛ.ΑΣ – Φύλαξη VIP: Έφυγαν τα πρώτα φύλλα πορείας για επιστροφή στις μονάδες αιχμής – Απόστρατοι, «πρώην» και μνημεία μέσα στους στόχους
- Νίκος Σούλης: Ο σκηνοθέτης των βίντεο του Κασσελάκη – «Αν είναι φούσκα ή όχι, θα το δείξει το πολιτικό του έργο»
- Η Οδύσσεια μιας 35χρονης: Χρησιμοποίησε αποφρακτικό και κάηκε – Παλεύει ένα χρόνο για την αποκατάστασή της
- Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Xορεύει στο Instagram κρατώντας… μαχαίρια!
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr