Netflix- «James.»: Το εμβληματικό γκολ που έχρισε τον Ροντρίγκεζ «παιδί- θαύμα» – Η πτώση και η επιστροφή στην εθνική Κολομβίας
Στο James. εμφανίζονται επίσης, εκτός από τον James Rodríguez, οι Luis Díaz, Carlo Ancelotti, Sergio Ramos, Radamel Falcao, David Ospina, José Néstor Pekerman και Néstor Lorenzo.
Στο James. εμφανίζονται επίσης, εκτός από τον James Rodríguez, οι Luis Díaz, Carlo Ancelotti, Sergio Ramos, Radamel Falcao, David Ospina, José Néstor Pekerman και Néstor Lorenzo.
Λίγο πριν από το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA, το Netflix στρέφει τα φώτα στον άνθρωπο πίσω από ένα από τα σπουδαιότερα γκολ που έχουν σημειωθεί ποτέ στη διοργάνωση. Τον James Rodríguez. Το Netflix ετοίμασε το James. μια τριμερή σειρά ντοκιμαντέρ για τον James Rodríguez, η οποία έκανε πρεμιέρα στις 21 Μαΐου και εστιάζει στην εκτόξευσή του στη διεθνή φήμη μετά το εμβληματικό του γκολ στο Μουντιάλ του 2014.
Η παραγωγή παρακολουθεί την πορεία του αρχηγού της εθνικής ομάδας της Κολομβίας από τα πρώτα του βήματα ως ποδοσφαιρικό παιδί θαύμα μέχρι τη στιγμή που το όνομά του συνδέθηκε με μία από τις πιο χαρακτηριστικές φάσεις στην ιστορία της διοργάνωσης. Το γκολ του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το 2014 του χάρισε το Βραβείο Πούσκας της FIFA και τον καθιέρωσε σε παγκόσμιο επίπεδο.
Το ντοκιμαντέρ εξετάζει επίσης τις απαιτήσεις που ακολούθησαν μετά από εκείνη τη στιγμή, καθώς ο James Rodríguez βρέθηκε αντιμέτωπος με μεγάλες προσδοκίες τόσο από την Κολομβία όσο και από κορυφαίους συλλόγους σε όλο τον κόσμο.
James Rodríguez και η πορεία του στο διεθνές ποδόσφαιρο
Ο James Rodríguez έχει αγωνιστεί σε ομάδες όπως η Real Madrid C.F., η F.C. Bayern Munich, η Everton F.C. και η F.C. Porto, ενώ στη διαδρομή του κατέκτησε τίτλους UEFA Champions League, Bundesliga και LaLiga. Στο ποδόσφαιρο της εθνικής ομάδας, παραμένει το πρόσωπο του κολομβιανού ποδοσφαίρου και ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους παίκτες της χώρας του.
Η κορυφαία στιγμή του στο Μουντιάλ του 2014 ήρθε με ένα εντυπωσιακό σουτ με το στήθος και στη συνέχεια με το πόδι, το οποίο οδήγησε την Κολομβία σε νίκη 2-0 επί της Ουρουγουάης στη φάση των 16. Συνολικά σημείωσε έξι γκολ στη διοργάνωση, κατέκτησε το Χρυσό Παπούτσι και βοήθησε την Κολομβία να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά, που ήταν και η καλύτερη επίδοσή της ως τότε.
Στο τρέιλερ της σειράς, ο ίδιος λέει «Είναι ένα τελείως διαφορετικό συναίσθημα να παίζεις για τη χώρα σου» και «Κάθε παιχνίδι που παίζω για την Κολομβία είναι ένα όνειρο». Το ντοκιμαντέρ συνδέει αυτή τη δημόσια εικόνα με την πίεση που ακολούθησε, καθώς ο James δεν κατάφερε να διατηρήσει το ίδιο επίπεδο απόδοσης στους συλλόγους με τους οποίους συνεργάστηκε τα επόμενα χρόνια.
Η νέα διοργάνωση της Κολομβίας και οι συμμετοχές στο James
Μετά τη μη πρόκριση της Κολομβίας στο Μουντιάλ του 2022, ο James Rodríguez, που είναι πλέον μέλος της Minnesota United F.C. στο Major League Soccer, προετοιμάζεται για το τελευταίο του τουρνουά με την εθνική ομάδα. Η διοργάνωση ξεκινά στις 11 Ιουνίου και θα διεξαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Μεξικό και τον Καναδά.
Στο James. εμφανίζονται επίσης, εκτός από τον James Rodríguez, οι Luis Díaz, Carlo Ancelotti, Sergio Ramos, Radamel Falcao, David Ospina, José Néstor Pekerman και Néstor Lorenzo, μέσα από συνεντεύξεις που δίνουν επιπλέον βάθος στην ιστορία του Κολομβιανού διεθνούς.
Το Netflix και το ποδοσφαιρικό του περιεχόμενο
Η κυκλοφορία του James. έρχεται μετά το Ronaldinho: The One and Only, το πρόσφατο ντοκιμαντέρ του Netflix για τη ζωή και την καριέρα του Βραζιλιάνου θρύλου Ronaldinho.
Η πλατφόρμα έχει επενδύσει σημαντικά και σε άλλες ποδοσφαιρικές παραγωγές, μέσα από τη σειρά Untold, η οποία έχει παρουσιάσει ιστορίες όπως του Jamie Vardy, της Liverpool που κατέκτησε το Champions League το 2005 και του Vinnie Jones.
Στο ποδοσφαιρικό της αρχείο περιλαμβάνονται επίσης το Under Pressure: The U.S. Women’s World Cup Team, που καταγράφει την προσπάθεια της ομάδας να κατακτήσει τον τίτλο του 2023, το Beckham που ήταν υποψήφιο για Emmy, το Captains of the World, ένα επεισόδιο με τον José Mourinho από το The Playbook και το Vini Jr.
Το Netflix έχει επίσης ανακοινώσει ότι θα μεταδώσει αποκλειστικά το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών της FIFA στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά για τα τουρνουά του 2027 και του 2031.
ολες οι ειδησεις
- Δημοσκοπήσεις: Το πολιτικό «μπαμ» δεν είναι ο Τσίπρας – Συσπειρώνει τον ΣΥΡΙΖΑ του 2023 – Ο Μητσοτάκης ακλόνητος ενώ η Καρυστιανού αναδεικνύεται στη μεγάλη έκπληξη
- Πτώχευση και απαλλαγή: Μόνη λύση για πολλούς οφειλέτες
- Μουντιάλ 2026: Από το oldschool μπλε πούλμαν στο όνειρο – Η ιστορική πρόκριση του Κουρασάο που έγινε viral (Βίντεο)
- Θεσσαλονίκη: Πρόστιμο 270.000 ευρώ σε 55χρονο που εγκατέλειψε 9 γάτες – «Τόσα λεφτά δεν είχα σε όλη μου τη ζωή» (Βίντεο)
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr