current views are: 142

27 Σεπτεμβρίου 2023
Δημοσίευση18:23

Νίκος Σούλης: Ο σκηνοθέτης των βίντεο του Κασσελάκη – «Αν είναι φούσκα ή όχι, θα το δείξει το πολιτικό του έργο»

Πως περιέγραψε την συνεργασία με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Δημοσίευση 18:23’

Πως περιέγραψε την συνεργασία με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Αρκετή συζήτηση έγινε για τα προεκλογικά βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη. Σκηνοθέτης της καμπάνιας ήταν ο Νίκος Σούλης, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ, για την συνεργασία του, με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο Νίκος Σούλης είπε: «Το δέχομαι ότι μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί αν ένας πολιτικός είναι απλώς φούσκα ή όχι. Μένει ο χρόνος και το πολιτικό του έργο να αποδείξει το αντίθετο. Ωστόσο, στον άνθρωπο, στον πολίτη, ο πολιτικός φτάνει μέσω της εικόνας. Να πω, καταρχάς, ότι με κολακεύει πάρα πολύ που το αποτέλεσμα κρίνεται με αυτό τον τρόπο και μιλούν όλοι για ένα εξαιρετικά επαγγελματικό, πανάκριβο αποτέλεσμα και τα λοιπά».

Εν συνεχεία, ο ίδιος πρόσθεσε: «Υπάρχει μια ομάδα του κυρίου Κασσελάκη, η οποία τρέχει για όλα. Εγώ δεν έχω αναλάβει εργολαβικά τον κύριο Κασσελάκη. Μάλιστα, το βίντεο που έγινε στη Μακρόνησο, δεν το έχω κάνει εγώ, το έχει κάνει άλλος συνάδελφος, αλλά ήταν θέμα χρόνου. Από την άλλη, όμως, δεν ισχύει ότι υπάρχουν αυτοί οι διαμεσολαβητές, οι διαφημιστικές, οτιδήποτε δηλαδή.

Για το τελευταίο βίντεο στο Σούνιο, με παίρνει το απόγευμα τηλέφωνο ο κ. Κασσελάκης και μου λέει: “Νίκο, έχω αυτή την ιδέα, ένα ξημέρωμα στο Σούνιο”. “Ωραία”, του λέω, “στείλε μου και τα λόγια για να καταλάβω και εγώ τι ανάγκη έχουμε”. Πήραμε και έναν συνάδελφο, κάμεραμαν και στις 04:30 το πρωί ήρθε από το σπίτι και με πήρε και γυρίσαμε το βίντεο. Το έγραψε ο ίδιος το κείμενο και μου το έστειλε στο κινητό να τσεκάρω, βεβαίως αυτό θα το είχε συνεννοηθεί με την υπόλοιπη ομάδα που έχει την πολιτική του ομάδα».

«Στο παρελθόν έχω κάνει, το 2000, τα σποτ της Ν.Δ. Δεν ξέρω αν θυμάστε τον “Πιτσαδόρο” και είχα κάνει, επίσης, και της Φώφης Γεννηματά, την ίδια περίοδο», είπε ο Νίκος Σούλης μιλώντας για την ανάμειξή του σε καμπάνιες πολιτικών κομμάτων.

Όσο για το αν οι συνεργασίες που επιλέγει να κάνει στην πολιτική είναι καθαρά επαγγελματικές και όχι κατ’ ανάγκην με ιδεολογικές προεκτάσεις, ο Νίκος Σούλης τόνισε το εξής: «Το 2000 ήμασταν αλλιώς. Από το 2008 και μετά, τα πράγματα άλλαξαν. Τώρα δεν θα έκανα ποτέ τίποτε χωρίς ιδεολογική συγγένεια. Τότε ήταν επαγγελματικά τα κριτήρια, τώρα είναι και ιδεολογικά, επειδή οι καιροί είναι πονηροί ή εγώ αισθάνομαι έτσι, εξελίχθηκαν τα πράγματα τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. […] Νομίζω ο δρόμος μου είναι ξεκάθαρα προς την Αριστερά, πιστεύω πως οι καλλιτέχνες πρέπει να έχουμε μια εντιμότητα απέναντι σε αυτό. Δεν το βλέπω καθαρά επαγγελματικά. Όταν κάνεις ένα σποτ για ένα πρόσωπο πολιτικό που πρέπει να το συστήσεις, νομίζω πρέπει να το πιστεύεις».

Σχετικά με ο πώς προέκυψε η συνεργασία με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο Νίκος Σούλης είπε: «Υπάρχει ο κύριος Βαγγέλης Σκούφας, ο οποίος είναι και στο γραφείο του, με τον οποίο δουλέψαμε πάρα πολύ ως συντονιστικό στην ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+. Μάλιστα, πέρσι σχεδιάσαμε τον νόμο ο οποίος κατατέθηκε αλλά δεν συζητήθηκε για τον γάμο, την ισότητα στον γάμο για όλα τα άτομα. Αυτός με σύστησε στον κύριο Κασσελάκη. Ωστόσο, τον κύριο Κασσελάκη εγώ τον πρωτοείδα το βράδυ των εκλογών, τη βραδιά της ήττας σε εκείνη την πολύ γνωστή – νομίζω – εμφάνισή του, που είπε στον κύριο Σαράκη: “Τι λέτε; Αυτό δεν είναι η άποψή μου, είναι η ζωή μου”. Και λέω, αυτός ο άνθρωπος εδώ μιλάει καλά, τα λέει καλά και από εκεί ξεκίνησε το ενδιαφέρον μου».

Ακόμα, ο Νίκος Σούλης δήλωσε πως βεβαίως και ψήφισε τον Στέφανο Κασσελάκη στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. «Γιατί να το κρύψουμε άλλωστε», είπε γελώντας.

Τι είπε για την Έφη Αχτσιόγλου

Εάν του ζητούσε η Έφη Αχτσιόγλου να συνεργαστούν, ο Νίκος Σούλης είπε πως σίγουρα θα το έκανε, αλλά δεν του το ζήτησε. «Δεν μου το ζήτησε παρόλο που στον ΣΥΡΙΖΑ, τον τελευταίο καιρό, και ιδιαίτερα με την ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ έχουμε κάνει πάρα πολλές δουλειές εθελοντικά, όποτε μου ζητούσαν, συμμετείχα και βοηθούσα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης.

 


σχετικα αρθρα