Ντόναλντ Τραμπ: «Κόβουμε κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία» (Βίντεο) – Επίθεση και στον Στάρμερ – «Δεν είναι ο Τσώρτσιλ»
Παράλληλα ο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε με αρκετά υποτιμητικό τρόπο και στον Βρετανό πρωθυπουργό, Κιρ Στάρμερ παρουσία του Γερμανού καγκελάριου Φρίντριχ Μερτς.
Παράλληλα ο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε με αρκετά υποτιμητικό τρόπο και στον Βρετανό πρωθυπουργό, Κιρ Στάρμερ παρουσία του Γερμανού καγκελάριου Φρίντριχ Μερτς.
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Γερμανό καγκελάριο, Φρίντριχτ Μερτς, ανακοίνωσε πως έχει δώσει εντολή στον υπουργό Οικονομικών του, Σκοτ Μπέσεντ, να διακόψει κάθε εμπορική συνεργασία και οικονομική συνεργασία με τη Μαδρίτη.
«Είμαι πολύ δυσαρεστημένος με την Ισπανία. Είναι η μόνη χώρα που δεν αύξησε το ποσοστό της στο 5%… οπότε δεν είμαι καθόλου χαρούμενος με την Ισπανία», είπε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, αναφέρει το Reuters.
«Σκεφτόμουν να τους επιβάλω εμπορικές κυρώσεις μέσω δασμών για ό,τι έκαναν, και νομίζω ότι μπορεί να το κάνω», πρόσθεσε. Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα πιέσει τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ να αυξήσουν τις δαπάνες τους για την άμυνα και έχει εκφράσει αμφιβολίες για το κατά πόσο η Ουάσιγκτον θα πρέπει να βοηθά συμμάχους που δεν δαπανούν αρκετά.
Πρόκειται για μία εκδικητική πράξη των ΗΠΑ προς μία ευρωπαϊκή χώρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Κατά τα άλλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξήρε τη στάση της Γερμανίας, ενώ δήλωσε για μία ακόμη φορά την απογοήτευσή του για τη νοθρή υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου.
Παράλληλα ο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε με αρκετά υποτιμητικό τρόπο και στον Βρετανό πρωθυπουργό, Κιρ Στάρμερ παρουσία του Γερμανού καγκελάριου Φρίντριχ Μερτς.
Ο Τραμπ αναφέρθηκε στην αντίδραση των συμμάχων των ΗΠΑ με αφορμή την επιχείρηση στο Ιράν, εκφράζοντας την εντονότατη δυσαρέσκειά του τόσο για τη Βρετανία, όσο και -πολύ περισσότερο- για την Ισπανία.
Ειδικότερα για τη Βρετανία, τόνισε ότι η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να επιστρέψει τα νησιά Τσάγκος στον Άγιο Μαυρίκιο, προκάλεσε πολλά προβλήματα, καθώς: «Μας πήρε τρεις, τέσσερις μέρες για να καταλάβουμε πού μπορούμε να προσγειωθούμε, θα ήταν πολύ πιο βολικό να προσγειωθούμε εκεί αντί να πετάμε πολλές επιπλέον ώρες».
Στρέφοντας τα βέλη του προσωπικά εναντίον του Κιρ Στάρμερ, είπε: «Είμαστε λοιπόν πολύ έκπληκτοι. Δεν έχουμε να κάνουμε με τον Ουίνστον Τσώρτσιλ».
ολες οι ειδησεις
- ΠΑΣΟΚ: Το κόμμα που μοιάζει με χωριό – οι «φύλαρχοι», οι δημοσκοπήσεις και το ερώτημα για την ηγεσία
- Ο Μαραντόνα, το «νταηλίκι» και οι «χαρούλες» του Μέσι στον Τραμπ – Δείτε το βίντεο
- Forbes: «Εκτόξευση» της περιουσίας του Ίλον Μασκ στα 839 δισ. δολάρια
- Ηνωμένο Βασίλειο: Η Βουλή καταψήφισε την απαγόρευση των social media για τα παιδιά
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr