Νέες προκλήσεις Ακάρ: «Εμείς καλούμε τους Έλληνες σε διάλογο κι εκείνοι εξοπλίζουν και επισκέπτονται τα νησιά»
Έφτασε στο σημείο να μιλήσει για «προκλητικές ομιλίες, κινήσεις και δραστηριότητες κατά τη διάρκεια επισκέψεων στα νησιά».

Έφτασε στο σημείο να μιλήσει για «προκλητικές ομιλίες, κινήσεις και δραστηριότητες κατά τη διάρκεια επισκέψεων στα νησιά».
Ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, πιστός στη γραμμή που έχει χαράξει ο Ταγίπ Ερντογάν, συνέχισε τις κατηγορίες κατά της Ελλάδας, κάνοντας λόγια για κλιμάκωση των προκλητικών ενεργειών.
«Η Ελλάδα παραβιάζει τις συνθήκες και στρατιωτικοποιεί τα νησιά με αποστρατικοποιημένο καθεστώς» ισχυρίστηκε ο Ακάρ σε επίσκεψή του στην Ανατολική Τουρκία.
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας στάθηκε ξανά «στον εξοπλισμό των νησιών από την Ελλάδα κατά παράβαση των διεθνών συμφωνιών και στις προκλητικές επισκέψεις Ελλήνων αξιωματούχων σε αυτά», τονίζοντας πως «σε απάντηση της έκκλησής μας για ειρήνη και διάλογο, η Ελλάδα επιδιώκει τεχνητές συμμαχίες και κάνει μάταιες εξοπλιστικές προσπάθειες, ενάντια στο πνεύμα της συμμαχίας και της γειτονίας. Και περιμένουμε να το καταλάβουν αυτό».
Τόνισε ακόμη, ότι οι εκκλήσεις της Τουρκίας για διάλογο δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως αδυναμία και συμπληρώνοντας πως η φράση «δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα γεγονότα» δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως απειλή, ο Ακάρ είπε:
«Δεν απειλούμε την Ελλάδα. Λέμε αυτό που πρέπει να γίνει στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας. Η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή για κανέναν. Η Τουρκία είναι ένας ισχυρός, αξιόπιστος και αποτελεσματικός σύμμαχος. Δεν επιτρέψαμε ποτέ κανένα τετελεσμένο γεγονός στην Κύπρο, στο Αιγαίο ή στην Ανατολική Μεσόγειο και δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ. Δεν θα επιτρέψουμε με κανένα τρόπο να παραβιαστούν τα δικαιώματά μας. Είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να το φροντίσουμε».
Στη συνέχεια, σχολιάζοντας το ζήτημα της απόκτησης νέων F-16 από τις ΗΠΑ, ο Ακάρ σημείωσε ότι η Τουρκία έπαιξε και συνεχίζει να παίζει με επιτυχία τον ρόλο της στη συμμαχία του ΝΑΤΟ εδώ και 71 χρόνια, προσθέτοντας ότι ενίσχυση της Τουρκίας σημαίνει ενίσχυση του ΝΑΤΟ.
«Οι πληροφορίες που έχουμε λάβει στις επίσημες επαφές μας μέχρι στιγμής είναι θετικές. Αναμένουμε ότι αυτό θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό με θετικά και συγκεκριμένα βήματα. Συνεχίζουμε να μεταφέρουμε αυτά τα αιτήματα στους συνομιλητές μας με επίσημα μέσα.
Βλέπουμε επίσης ότι υπάρχουν διάφορες πρωτοβουλίες εναντία στις ενέργειές μας. Πιστεύουμε ότι οι προσπάθειες εκσυγχρονισμού και προμηθειών θα οδηγήσουν σε θετικό αποτέλεσμα προχωρώντας με λογική και αντικειμενικά κριτήρια» τόνισε.
Ακάρ και Ερντογάν στο ίδιο μήκος κύματος
Ο Τούρκος πρόεδρος δεν αρκείται στις απειλές και στις επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας, αλλά διαστρεβλώνει με χαρακτηριστικό τρόπο την πραγματικότητα, παρουσιάζοντας την Τουρκία ως το θύμα που αντιδρά.
Προφανώς και το συμβάν στο Φαρμακονήσι βρίσκεται σε παράλληλο σύμπαν για τον Ερντογάν, μιας και οι δημοσιογράφοι της άλλης πλευράς του Αιγαίου έγιναν μάρτυρες ενός σουρεαλιστικού κρεσέντου.
Το απόγευμα της Τετάρτης, σε συνέντευξή του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT, ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε με σφοδρότητα στην Ελλάδα και υποστήριξε ότι εκείνη προκαλεί και παραβιάζει τον ενεάριο χώρο της Τουρκίας, αλλά και τους ψαράδες.
«Δεν υπάρχει καμία εξήγηση για τη στάση που έχει η Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία. Αυτή η στάση αλλά και η ψεύτικη προπαγάνδα είναι εναντίον του συμμαχικού πνεύματος. Η Ελλάδα ενοχλείται από το ανερχόμενο προφίλ της Τουρκίας σε όλο τον κόσμο.
Η ελληνική πλευρά μένει ανήμπορη στις απαντήσεις που της δίνουμε. Η Ελλάδα παραβιἀζει τον εναέριο χώρο μας, παρενοχλεί τα αεροσκάφη μας και παρενοχλεί τους αλιείς μας, ανεβάζοντας την ένταση. Σε αυτές τις εχθρικές ενέργειες η αεροπορία μας απαντάει και θα συνεχίζει να απαντάει.
Η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί τα νησιά κοντά, τα οποία βρίσκονται κοντά στις ακτές μας, παραβιάζοντας τις διεθνείς συνθήκες.
Πανικοβλήθηκαν όταν είπαμε για τον Tayfun. Μα γιατί πανικοβάλλεστε; Eμείς δεν θα κάνουμε τις προετοιμασίες μας; Φτιάξαμε τον Tayfun κι έχει βεληνεκές 560 χιλιομέτρων. Όμως εγώ ζήτησα βεληνεκές 1000 χιλιομέτρων. Γιατί ο πανικός; Φτιάξε κι εσύ κι να έχεις. Γιατί ενοχλούνται. Δεν θα μένουμε δεμένοι χειροπόδαρα στις ενέργειες που γίνονται εναντίον της ασφάλειας της χώρας μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.
ολες οι ειδησεις
- Καζάνι που βράζει η Γαλλία: Νέες συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία για το νερό
- Δάνεια: Πόσο επιβαρύνει τους δανειολήπτες η νέα αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ
- The Last of Us: Η δυστοπία και η αλήθεια για τους μήκητες Cordyceps – Θα μπορούσαν οι άνθρωποι να γίνουν ζόμπι;
- Ομάδα Wagner: Περισσότεροι από 5.000 κρατούμενοι υπηρέτησαν στον πόλεμο μαζί μας και έλαβαν χάρη, αναφέρει ο Πριγκόζιν
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr