current views are: 583

8 Φεβρουαρίου 2023
Δημοσίευση15:36

O Δημήτρης Φραγκάκης πρώτος επιλαχών για την έδρα του Μανούσου Βολουδάκη – Η δήλωσή του ότι δεν θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στις εκλογές

Ο Δημήτρης Φραγκάκης είχε κάνει γνωστό στις 19 Δεκεμβρίου, ότι δεν θα είναι υποψήφιος με την ΝΔ στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Δημοσίευση 15:36’
FRAGAKIS scaled

Ο Δημήτρης Φραγκάκης είχε κάνει γνωστό στις 19 Δεκεμβρίου, ότι δεν θα είναι υποψήφιος με την ΝΔ στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Τη θέση του Μανούσου Βολουδάκη, o οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή χτυπημένος από καρκίνο, καταλαμβάνει ως πρώτος επιλαχών στα Χανιά, ο Δημήτρης Φραγκάκης, σημερινός Γ.Γ. του ΕΟΤ.

Επόμενος επιλαχών αν δεν αναλάβει ο κ. Φραγκάκης, είναι ο Γιώργος Κασελάκης.

Ο Δημήτρης Φραγκάκης είχε κάνει γνωστό στις 19 Δεκεμβρίου, ότι δεν θα είναι υποψήφιος με την ΝΔ στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Την είδηση είχε γνωστή ο ίδιος ο Γ.Γ του Ε.Ο.Τ μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα social media. H απόφαση πάρθηκε έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η ανάρτηση του Δημήτρη Φραγκάκη

«Τις τελευταίες δύο δεκαετίες δεν έλειψα ποτέ από καμία μάχη που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τους επόμενους μήνες θα δώσουμε ακόμα μία με στόχο η ΝΔ να κερδίσει τις εκλογές και ο ίδιος να είναι ξανά αυτοδύναμος Πρωθυπουργός. Η χώρα μας χρειάζεται σταθερότητα, συνέπεια λόγων και έργων και σκληρή δουλειά για να συνεχιστεί η ανοδική πορεία της τελευταίας τετραετίας. Και σε αυτή τη μάχη θα είμαι παρών με όλες μου τις δυνάμεις.

Στη συνάντηση που είχα με τον Πρόεδρο στο Μέγαρο Μαξίμου συμφωνήσαμε να μην είμαι υποψήφιος βουλευτής αλλά να αναλάβω έναν πιο διευρυμένο ρόλο ενόψει των εθνικών εκλογών. Με περιοδείες σε όλη τη χώρα θα είμαι ένας από εκείνους που θα μεταφέρουμε το πολιτικό μας μήνυμα σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά. Ειδικά όσον αφορά τον τουρισμό θα εξηγήσουμε σε κάθε πολίτη την τεράστια προσπάθεια που έγινε από την κυβέρνησή μας για να καταφέρουμε μέσα σε δύο χρόνια να ξαναχτίσουμε ό,τι γκρεμίστηκε λόγω της πανδημίας.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη του όλο αυτό το διάστημα. Οφείλω επίσης ευγνωμοσύνη στους χιλιάδες συμπολίτες μου που με ψήφισαν το 2019. Τους ευχαριστώ έναν έναν χωριστά και τους διαβεβαιώνω ότι θα παραμείνω δίπλα τους και κοντά στον τόπο μας. Ελπίζω να δικαίωσα τις προσδοκίες τους με την δουλειά μου στον τουρισμό αυτά τα τρία δύσκολα χρόνια και κυρίως με το μετρήσιμο αποτέλεσμα που φέραμε στην τοπική οικονομία και την κοινωνία των Χανίων.

Και για να μην υπάρξουν παρερμηνείες, δεν έχω σκοπό να είμαι υποψήφιος και σε κανέναν Δήμο…

Καλές Γιορτές σε όλους!”

Η ανάρτηση του κ. Φραγκάκη για τον θάνατο του Μανούσου Βολουδάκη

Με βαθιά οδύνη πληροφορήθηκα την απώλεια του Μανούσου Βολουδάκη. Ενός νέου ανθρώπου με ευγένεια, ήθος και μαχητικότητα ο οποίος επί πολλά χρόνια υπηρέτησε επάξια τα Χανιά ως Βουλευτής και Υπουργός. Θα μας λείψει πολύ! Στην σύζυγο του Σέβη, τα παιδιά και την οικογένειά του εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Φραγκάκης

Ο Δημήτρης Φραγκάκης (γεν. 13 Ιουλίου 1972) είναι Έλληνας πολιτικός και εν ενεργεία Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του Ιουλίου 2019.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στις 13 Ιουλίου 1972. Κατάγεται από τον Πλατανιά, Κρήτης και Μεγάλωσε στα Χανιά . Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος της Σχολής Νομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πτυχιούχος Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών.

Μιλάει άριστα αγγλικά και καλά ιταλικά.

Επαγγελματική σταδιοδρομία

Έχει εργαστεί επί 20 χρόνια, μεταξύ άλλων, ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Κ. Μητσοτάκη (2000-2004), ως επιστημονικός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή (2004-2013) και ως σύμβουλος του στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (2013-2014).

Διατηρεί μια μικρομεσαία τουριστική επιχείρηση.

Πολιτική σταδιοδρομία

Την περίοδο 2014 – 2019 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων.

Στις εκλογές του εκλογές του Ιουλίου 2019 ήταν υποψήφιος Bουλευτής Χανίων με τη Νέα Δημοκρατία.

Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ

Στις 28 Αυγούστου 2019 ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Γραμματέα στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.


σχετικα αρθρα