current views are: 102

30 Μαρτίου 2023
Δημοσίευση07:03

Τρομοκρατία: O «εγκέφαλος» ήθελε πάνω από 50 νεκρούς και φωτογραφίες – Το σχέδιο για την επίθεση στο εβραϊκό εστιατόριο

Θα έβαζαν φωτιά στο εβραϊκό εστιατόριο και μετά θα έκαναν ντου στους υπόλοιπους χώρους, σύμφωνα με το σχέδιο του 30χρονου Ιρανού.

Δημοσίευση 07:03’
Εγκέφαλος

Θα έβαζαν φωτιά στο εβραϊκό εστιατόριο και μετά θα έκαναν ντου στους υπόλοιπους χώρους, σύμφωνα με το σχέδιο του 30χρονου Ιρανού.

Φούρνους με παξιμάδια έταζε στους πακιστανούς τρομοκράτες ο 30χρονος Ιρανός, φερόμενος ως ο «εγκέφαλος» της τρομοκρατικής οργάνωσης στην Ελλάδα που είχε ως στόχο να σκορπίσει το θάνατο σε εβραϊκό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN οι τρομοκράτες ήταν τόσο σίγουροι για την επίθεση, με τον εγκέφαλο του δικτύου να τους λέει πως μετά το χτύπημα θα υπάρχει άνθρωπος που θα τους φυγαδεύσει και θα τους μεταφέρει στο Ιράν, ενώ όταν έφταναν εκεί θα τους έκαναν δώρο και ένα εστιατόριο στην Τεχεράνη.

Ωστόσο τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης λογάριασαν χωρίς την Μοσάντ και την Ελληνική ΕΥΠ που είχε ήδη βάλει μπρος την επιχείρηση «Υάκινθος» και μέσα σε λίγες μέρες τα σχέδιά τους έμειναν ανολοκλήρωτα.

«Υάκινθος» ήταν η κωδική ονομασία της επιχείρησης της ΕΥΠ για την εξάρθρωση του δικτύου τρομοκρατών που επιχειρήθηκε να στηθεί στην Ελλάδα, σύμφωνα πάντα με τις ανακοινώσεις της αστυνομίας.

Τι σχεδίαζε ο «εγκέφαλος» για την ημέρα της επίθεσης στο εβραϊκό εστιατόριο

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open έφερε διαλόγους των δύο Πακιστανών στο «φως», με τον «εγκέφαλο» του κυκλώματος. Τα μέλη του δικτύου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είχαν συγκεκριμένους ρόλους για την επιχείρηση που σχεδίαζαν.

Σε έναν από τους διαλόγους, ο 30χρονος «εγκέφαλος» του κυκλώματος φαίνεται να ζητά τη στρατολόγηση νέων ατόμων στο δίκτυο, έτσι ώστε να πάρουν μέρος στην επιχείρηση στο εβραϊκό εστιατόριο.

«Για αυτό σου είπα να κανονίσεις, είτε ένα άτομο είτε δύο είτε τρία και πες τους το έξω από τα δόντια, για το κάθε κεφάλι η αμοιβή είναι και γι’ αυτούς 50 Λακ», λέει σε έναν από τους δύο Πακιστανούς ο 30χρονος.

Χαϊντέρ: Θέλω την επίθεση σε κεντρικό σημείο με τουλάχιστον 40-50 άτομα

30χρονος: «Στο εστιατόριο μπορείς να το κάνεις και με μπουκάλες. Μπείτε 2-3 άτομα στην κουζίνα και βάλτε φωτιά να ξεκινήσει από κει, όταν βρείτε ευκαιρία».
Χαϊντέρ: «Εγώ θέλω τουλάχιστον να αξίζουν τα χρήματα και θέλω ή στο χώρο ή σε κεντρικό σημείο που θα είναι τουλάχιστον 40-50 άτομα.
30χρονος: «Γι’ αυτό σου είπα να κανονίσεις είτε ένα άτομο, είτε δύο, είτε τρία και πες τους το έξω από τα δόντια για το κάθε κεφάλι η αμοιβή είναι και για αυτούς 50 Λακ. Να γίνει η δουλειά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουν περιθώριο, το κατάλαβες;»
Χαϊντέρ: «Θα γίνει, σου το υπόσχομαι, και από τον κάθε τραυματία και νεκρό θα σου στείλω φωτογραφίες και βίντεο».
30χρονος: «Ό,τι πληγή ή τραύμα υπάρχει να φαίνεται καθαρά στο βίντεο και τις φωτογραφίες».

Ο 30χρονος «εγκέφαλος» και τα όπλα στην Αθήνα

Συντονιστής του δικτύου τρομοκρατών ήταν ο 30χρονος που ζούσε στο Ιράν και όπως κατέθεσαν οι δύο συλληφθέντες ήταν συγχωριανός τους από το Πακιστάν και έχει κατηγορηθεί για τέσσερις ανθρωποκτονίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος φαίνεται πως λειτουργεί για λογαριασμό των μυστικών υπηρεσιών του Ιράν και είχε σκοπό να βρει άτομα με λευκό ποινικό μητρώο σε δυτικές χώρες για να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις έναντι αμοιβών, σύμφωνα με το MEGA. Επίσης ο 30χρονος δεν είναι στο δίκτυο τζιχαντιστών. Σύμφωνα με ορισμένες στιχομυθίες από τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων, γίνεται αναφορά κάποιου πλουσίου Έλληνα ή κάποιο αυτοκίνητο.

Μάλλον επρόκειτο για ένα τυφλό χτύπημα, σύμφωνα με το MEGA. Οπως φαίνεται από τις συνομιλίες, δεν υπάρχει συγκροτημένος τρόμος αποστολή όπλων ή ανεύρεσης όπλων. Υπάρχει μία αναφορά μόνο πως βρέθηκε άνθρωπος στην Αθήνα που πουλάει όπλα.

 Η πρεσβεία του Ιράν στην Αθήνα διαψεύδει

Από την πλευρά της η πρεσβεία του Ιράν στην Αθήνα διαψεύδει τις πληροφορίες περί ανάμειξης της Τεχεράνης στο τρομοκρατικό χτύπημα.

Η πρεσβεία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στη χώρα μας, με μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διέψευσε τις «φήμες» και τις «αβάσιμες κατηγορίες» εναντίον της Τεχεράνης. Οπως τονίζεται, «η πρεσβεία της Ι.Δ. του Ιράν, διαψεύδει έντονα τις φήμες που διαδίδονται από σιωνιστικές πηγές και τις αβάσιμες κατηγορίες τους εναντίον του. Είναι προφανές ότι τα κατασκευασμένα σενάριά τους σκοπεύουν την εκτροπή της προσοχής του κοινού από την εσωτερική τους κρίση».

Η απολογία των Πακιστανών

Την Παρασκευή αναμένεται να απολογηθούν οι δύο Πακιστανοί στον 3ο τακτικό ανακριτή, καθώς  σύμφωνα με τις Αρχές φέρονται ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης, η οποία σχεδίαζε στοχευμένα χτυπήματα στη χώρα.

Στο μεταξύ φέρεται ότι, προέκυψε εναντίον τους εμπλοκή σε τρομοκρατική οργάνωση, που σχεδίαζε να χτυπήσει εβραϊκό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας.

Έτσι, η κράτηση για λόγους Διοικητικού Δικαίου, μετετράπη σε σύλληψη, για λόγους ποινικούς και συγκεκριμένα για κακούργημα, για το οποίο παραπέμπονται στον ανακριτή, καθώς από την έρευνα της ΕΥΠ, φέρονται οι δύο Πακιστανοί εργάτες γης, ηλικίας 28 και 29 ετών ότι, σχεδίαζαν να επιτεθούν σε εστιατόριο στου Ψυρρή, το οποίο λειτουργεί και ως συναγωγή Εβραίων.

Το αρχικό σχέδιο – σύμφωνα με τις Αρχές – αφορούσε επίθεση με δηλητηριώδες αέριο, ενώ στη συνέχεια, «άλλαξαν» τα πλάνα τους και σχεδίαζαν επίθεση με εκρηκτικά.

 

 


σχετικα αρθρα