current views are: 14

14 Νοεμβρίου 2022
Δημοσίευση23:06

ΟΗΕ: Η Ρωσία πρέπει να καταβάλει πολεμικές αποζημιώσεις στην Ουκρανία – Αιχμηρή απάντηση από το Κρεμλίνο

Η Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει για την εισβολή της στην Ουκρανία ανακοίνωσε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Δημοσίευση 23:06’

Η Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει για την εισβολή της στην Ουκρανία ανακοίνωσε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τόνισε σήμερα πως η Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει για την εισβολή της στην Ουκρανία, υιοθετώντας ψήφισμα που αναγνωρίζει ότι η Μόσχα οφείλει να καταβάλει στο Κίεβο πολεμικές αποζημιώσεις για να εισπράξει την άμεση απάντηση από το Κρεμλίνο διά στόματος Μεντβέντεφ.

Ειδικότερα, 94 από τα 193 μέλη της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τάχθηκαν υπέρ του ψηφίσματος, που προβλέπει ότι η Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει για παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και πρέπει να υποστεί τις νομικές συνέπειες των παράνομων ενεργειών της, συμπεριλαμβανομένων αποζημιώσεων για τα θύματα και τις καταστροφές που προκάλεσε.

Τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης δεν είναι δεσμευτικά, αλλά έχουν πολιτική βαρύτητα.

Την οργή του Ντμίτρι Μεντβέντεφ προκάλεσε το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που αναγνωρίζει ότι η Μόσχα οφείλει να καταβάλει στο Κίεβο πολεμικές αποζημιώσεις.

Να πουν και στις ΗΠΑ να αποζημιώσουν την Κορέα, το Βιετνάμ, το Ιράκ, τη Γιουγκοσλαβία και άλλα πολυάριθμα θύματα των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ, είναι το κεντρικό νόημα της δήλωσης του αντιπρόεδρου του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Η ανακοίνωση του Ντμίτρι Μεντβέντεφ αναλυτικά 

«Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
ενέκρινε μη δεσμευτικό ψήφισμα για αποζημίωση από τη Ρωσία για καταστροφές στην Ουκρανία. Συμπεράσματα:

  1. Οι Αγγλοσάξονες προσπαθούν ξεκάθαρα να συνθέσουν μια νομική βάση για την κλοπή των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων που κατασχέθηκαν παράνομα.
  2. Ας δεχτούν να κάνουν την ίδια σύσταση για την πλήρη αποζημίωση των ΗΠΑ για καταστροφές στην Κορέα, το Βιετνάμ, το Ιράκ, τη Γιουγκοσλαβία και άλλα πολυάριθμα θύματα των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ.
  3. Διαφορετικά μοιάζει με την αρχή της αγωνίας του ΟΗΕ ως του βασικού διεθνούς θεσμού για τη συμφιλίωση. Το τέλος θα είναι οδυνηρό για ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα. Θα ζήσουμε χωρίς ένα τέτοιο οργανισμό των «ηνωμένων εθνών»…

σχετικα αρθρα