Ουκρανία: Ο Ζελένσκι θα συμμετάσχει διαδικτυακά στη Σύνοδο Κορυφής της G, κατόπιν πρόσκλησης του Ιάπωνα πρωθυπουργού
Ο Ζελένσκι προέβη στην δήλωση αυτή κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Κισίντα στο Κίεβο.

Ο Ζελένσκι προέβη στην δήλωση αυτή κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Κισίντα στο Κίεβο.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελέσνκι δήλωσε σήμερα ότι θα συμμετάσχει διαδικτυακά στην προσεχή σύνοδο κορυφής της G7, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ιαπωνία, αποδεχόμενος την πρόσκληση από τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Φούμιο Κισίντα.
Ο Ζελένσκι προέβη στην δήλωση αυτή κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Κισίντα στο Κίεβο.
Η Ιαπωνία θα φιλοξενήσει τον Μάιο τη σύνοδο κορυφής στην Χιροσίμα, που είναι η γενέτειρα του Κισίντα.
Στην Μπούκα ο Κισίντα
Ο Κισίντα μετέβη στην Μπούκα με τρένο, σήμερα το μεσημέρι, λίγο μετά την άφιξή του στην ουκρανική πρωτεύουσα και πριν από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανέφεραν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.
Το ταξίδι του σε αυτή τη χώρα σε πόλεμο χαρακτηρίστηκε ως «ιστορικό» από το Κίεβο.
«Αυτή η ιστορική επίσκεψη είναι μια ένδειξη αλληλεγγύης και ισχυρής συνεργασίας μεταξύ Ουκρανίας και Ιαπωνίας», δήλωσε στο Facebook η υφυπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Εμινέ Τζαπάροβα, αναρτώντας φωτογραφίες του Ιάπωνα πρωθυπουργού στην αποβάθρα του τρένου στο Κίεβο.
«Είμαστε ευγνώμονες στην Ιαπωνία για την ισχυρή υποστήριξή της και τη συμβολή της στη μελλοντική μας νίκη», πρόσθεσε.
Ο Κισίντα έγινε ο πρώτος ηγέτης ιαπωνικής κυβέρνησης που επισκέπτεται εμπόλεμη ζώνη μετά ο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
ολες οι ειδησεις
- Κέιτ Χάντσον: Ποζάρει τόπλες με στρινγκ μπικίνι και προκάλεσε χαμό στα social media
- Ρωσία: Ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ λέει πως διεξάγονται μάχες με «Ουκρανούς σαμποτέρ» (Βίντεο)
- Ηράκλειο: Αυτοκίνητο εμβόλισε περιπολικό – Στο νοσοκομείο οι αστυνομικοί
- Κυνική παραδοχή Φάρατζ: Το Brexit έχει αποτύχει
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr