Παναθηναϊκός: Ένα ταξίδι στο «πράσινο έπος» του Γουέμπλεϊ (Βίντεο)
Όσα χρόνια και αν περάσουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού, δεν ξεχνούν το Γουέμπλεϊ.
52 χρόνια συμπληρώνονται από τον ιστορικό τελικό του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, με αντίπαλο τον Άγιαξ . Ο Παναθηναϊκός είναι μέχρι σήμερα η μοναδική Ελληνική ομάδα στο ποδόσφαιρο που έχει παίξει σε τελικό Ευρωπαϊκού κυπέλλου, με τον τελικό του Γουέμπλεϊ στις 2 Ιουνίου του 1971 να μένει στην ιστορία.
Η αγωνιστική περίοδος 1970 – 1971 θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη των φίλων Παναθηναϊκού, καθώς η ποδοσφαιρική ομάδα του συλλόγου έφθασε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης. Στον διάβα του για τη μεγαλύτερη διάκριση του ελληνικού ποδοσφαίρου σε συλλογικό επίπεδο, ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε τα εμπόδια της Ζενές Ες, της Σλόβαν Μπρατισλάβας, της Έβερτον, του Ερυθρού Αστέρα, ενώ στον τελικό του Γουέμπλεϊ, στις 2 Ιουνίου 1971, ηττήθηκε με 2-0 από τον Άγιαξ του Γιόχαν Κρόιφ.
Η ομάδα του Γουέμπλεϊ άρχισε να διαμορφώνεται από τον αναμορφωτή του Παναθηναϊκού Στέφαν Μπόμπεκ και τον διάδοχό του, Λάκη Πετρόπουλο. Στις 2 Ιουνίου 1970, ο Φέρεντς Πούσκας διαδέχτηκε τον έλληνα τεχνικό, που ανέλαβε προπονητής στην Εθνική Ελλάδος. Ο Ούγγρος προπονητής, που ως ποδοσφαιριστής άφησε εποχή, αποδείχθηκε το μεγάλο όπλο της ομάδας, ιδίως στον τομέα της ψυχολογίας. Ο καλπάζων συνταγματάρχης, όπως ήταν το προσωνύμιό του, κατάφερε να πείσει τους παίχτες του ότι πρέπει να κοιτάζουν στα μάτια τούς αντιπάλους τους. «Έντεκα αυτοί, έντεκα κι εμείς» συνήθιζε να λέει. «Με αυτό το τροπάριο μάς εμψύχωνε συνέχεια και μας έκανε να αντιμετωπίζουμε τους αντιπάλους μας χωρίς το παραμικρό κόμπλεξ», δήλωνε ο Μίμης Δομάζος.
Τέσσερις γύροι χρειάστηκαν για τις δύο ομάδες ώστε να φτάσουν στον τελικό. Ο Παναθηναϊκός πέρασε σε διπλά παιχνίδια τις: Ζένες Ες (Λουξεμβούργο), Σλόβαν Μπρατισλάβας (Τσεχοσλοβακία), Έβερτον (Αγγλία) και τον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου (Γιουγκοσλαβία).
Η μεγάλη βραδιά
Περισσότεροι από 40.000 Έλληνες είχαν βάψει πράσινο το μισό «Γουέμπλεϊ». Ο κόσμος στις εξέδρες ήθελε να δει τον Παναθηναϊκό στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, αλλά απέναντι στο total football των Ολλανδών και τον Μέσι της εποχής εκείνης, όπως εύστοχα είχε παρομοιάσει τον Κρόιφ ο Αριστείδης Καμάρας σε παλαιότερη συνέντευξή του, τα πράγματα ήταν δύσκολα. Ο Άγιαξ άνοιξε το σκορ μόλις στο 5’ με τον Φαν Ντάικ, αλλά ο Παναθηναϊκός ούτε… διασύρθηκε, ούτε απογοητεύτηκε, ούτε φοβήθηκε. Προσπάθησε, πάλεψε, αντιμετώπισε σαν ίσος τον «Αίαντα» και δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες που τον έκαναν να πιστεύει ως και στην ανατροπή!
Στο ημίχρονο, άπαντες είχαν καταλάβει πως αυτό που είχε πει ο Πούσκας για το πρώτο μισάωρο πίεσης του Άγιαξ είχε επαληθευτεί. Οι Ολλανδοί είχαν αρχίσει να επαναπαύονται και το «τριφύλλι» έψαχνε την ευκαιρία να κάνει τη «ζημιά». «Εμείς θα κάνουμε το παιχνίδι μας, μην επηρεάζεστε από το γκολ», είπε στους παίκτες του ο «Καλπάζων Συνταγματάρχης» στην ανάπαυλα. Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο 45λεπτο κέρδισε σεβασμό με την παρουσία του στο γήπεδο και για μια ακόμα φορά έκανε τους Ευρωπαίους να μιλάνε για τους «ερασιτέχνες από την Ελλάδα που έφτασαν ένα βήμα από την κορυφή της Ευρώπης».
Σε παλιότερες δηλώσεις του ο Μίμης Δομάζος, αρχηγός και οδηγός του Παναθηναϊκού σ’ εκείνη τη μεγάλη πορεία, έλεγε πως «έβλεπα τους Ολλανδούς ότι δεν ήταν ήρεμοι παρότι προηγούνταν στο σκορ. Κάναμε επιθέσεις και θέλαμε να βάλουμε ένα γκολ που θα μας έβαζε στο παιχνίδι, το πιστεύαμε. Όταν δεχθήκαμε δεύτερο γκολ στο 85’, μόνο τότε πίστεψα πως πραγματικά θα χάναμε»! Πράγματι, το αυτογκόλ του Καψή στο 85’ τελείωσε μια για πάντα το όνειρο, όμως, οι 40.000 Έλληνες αλλά και τα εκατομμύρια των υπόλοιπων πίσω στην πατρίδα, αποθέωναν, όχι τον Παναθηναϊκό, αλλά την ομάδα που άλλαξε εκείνη τη νύχτα το DNA της κι έγινε… Panathinaikos.
Και τη ζωή τους για τη μάχη στην κερκίδα!»
Την επόμενη μέρα, η προσπάθεια των παικτών του Πούσκας αναγννωρίστηκε από όλους. Στις εφημερίδες οι ύμνοι για τον… κυρίαρχο Παναθηναϊκό δεν έχουν σταματημό! Η Αθλητική Ηχώ τόνιζε στο πρωτοσέλιδο: «Ο γίγας Παναθηναϊκός κυρίαρχος του Γουέμπλεϋ. Κατεδικάσθη από την τύχη σε ήττα από την Άγιαξ 2-0. Ολόκληρο το β’ μέρος έλειωσε τους Ολλανδούς και ενώ αναμένετο από στιγμή σε στιγμή η ισοφάρισις (Η Άγιαξ προηγείτο από το 4′ με τον Βαν Ντάικ) ήλθε το δεύτερο γκολ από κόντρα στο πόδι του Καψή». Στο εσωτερικό της εφημερίδας, διαβάζουμε: «Στις 6 ώρα Λονδίνου, κάτω από ένα θαυμάσιο γαλανό ουρανό άνοιξαν οι πόρτες του μεγάλου Ολυμπιακού Σταδίου του Γουέμπλεϋ. Ώρες πριν οι φίλαθλοι είχαν στρατοπεδεύσει έξω. Περισσότεροι Ολλανδοί με σκηνές, με λάβαρα και κάθε μέσο που να δείχνουν τη λατρεία τους και την υποστήριξη τους προς την Άγιαξ. Ο αγώνας παρουσίασε παγκόσμιον βέβαια ενδιαφέρον. Λίγο πριν από τον μεγάλο τελικό οπαδοί και των δύο συγκρουόμενων ομάδων είχαν ετοιμάσει μεγαλειώδη υποδοχή προς τα ινδάλματά τους. Είχαν ανυψωθή αφίσσες.
Η μία έλεγε: «Καλώς ήλθες ΠΑΟ στο Γουέμπλεϋ” γραμμένη και στα ελληνικά, ενώ μια άλλη γραμμένη στην αγγλική γλώσσα ανέφερε: “Καλώς ήλθες Άγιαξ”». Για τον κόσμο, επίσης, ανέφερε: « Υπολογίζεται ότι οι Ολλανδοί πλειοψηφούν των Ελλήνων 1 προς 3 . Οι οπαδοί της Άγιαξ είναι φοβερά εκδηλωτικοί, δεν υστερούν όμως στον τομέα αυτό οι Έλληνες. Με πράσινες και ελληνικές σημαίες δημιουργούν μια ωραία και ενθουσιώδη ατμόσφαιρα και μάχονται στην εξέδρα με πάθος προκειμένου να ενισχύσουν τα ηρωϊκά παιδιά του “Τριφυλλιού” στην Ιστορική τους αναμέτρησι. Οι Έλληνες φίλαθλοι δίδουν και την ψυχή τους ακόμα για να κερδίσουν την μάχη στην κερκίδα». Η αποστολή γύρισε στην Ελλάδα την μεθεπόμενη του αγώνα και όπως τονίζει η Ηχώ στο φύλλο της: «Θερμότατη υποδοχή από χιλιάδες φιλάθλους στο αεροδρόμιο. Εν πομπή το πούλμαν των παικτών και τα αυτοκίνητα κατηυθύνθησαν στο γήπεδο της Λεωφόρου».
Στέρησε την Ελλάδα από τον σεισμό…
Το Βήμα τόνιζε: «Υπάρχει μια γαλλική παροιμία που λέει ότι “ήταν πολύ ωραίο για να είναι αληθινό”. Ταιριάζει στο χθεσινό 2-0 του τελικού αγώνος του Κυπέλλου Πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης που διεξήχθη χθες το απόγευμα στο Ουέμπλεϋ. Ο Παναθηναϊκός, έπειτα από μια σειρά θριαμβευτικών επιτυχιών στη διοργάνωση αυτή, έφθασε να διεκδικήσει το ευρωπαϊκό στέμμα. Πήγε με πολλές ελπίδες στο Λονδίνο, όπου θα είχε για αντίπαλο τον Άγιαξ Ολλανδίας. Δεν ήταν φαβορί. Μόνον ένα θαύμα ποδοσφαιρικό θα μπορούσε να του δώση τον μεγάλο αυτόν τίτλο. Το θαύμα όμως δεν έγινε και οι Ολλανδόι κέρδισαν τον αγώνα 2-0, κατακτώντας έτσι τον τίτλο, αυτόν που πέρυσι είχε κατακτήσει η Σέλτικ Σκωτίας. 93.000 θεαταί στο Ουέμπλεϊ και πάνω από 100.000.000 τηλεθεαταί παρακολούθησαν στην Αυστραλία, στη Νέα Ζηλανδία, στην Ευρώπη και στην Αμερική τον αγώνα αυτό, που κράτησε σε αγωνία όλη σχεδόν την Ελλάδα χθες το βράδυ»…
«Η απώλεια του ευρωπαϊκού στέμματος στέρησε ίσως την Αθήνα και την Ελλάδα από έναν “σεισμό”, από ένα ξέφρενο γλέντι, που δεν θα σταματούσε ούτε σήμερα το πρωί. Η ήττα του Παναθηναϊκού όμως δεν αφαιρεί πολλά από την επιτυχία του. Να φθάση δηλαδή μέχρι τον τελικό αγώνα του Κυπέλλου Ευρώπης. Γεγονός που έδειξε μια άνοδο του ποδοσφαίρου και έκανε το τον ξένο Τύπο να μιλάη για τον Δομάζο, τον Καμάρα, τον Γραμμό».
Α’ Γύρος
Ζενές Ες – Παναθηναϊκός 1-2 (1-2)
Η μεγάλη πορεία του Παναθηναϊκού ξεκίνησε στις 16 Σεπτεμβρίου 1970 από την πόλη Ες του Λουξεμβούργου, κόντρα στην αδύναμη Ζενές. Οι πράσινοι εξασφάλισαν εύκολα τη νίκη και έβαλαν σημαντική υποθήκη για την πρόκριση.
Σκόρερ: Αντωνιάδης (6′), Ντι Τζένοβα (11′), Ελευθεράκης (35′).
Διαιτητής: Μεσέμ (Γαλλία)
- ΖΕΝΕΣ ΕΣ: Χόφμαν, Χόφμαν, Σάουλ, Ερ (75′), Μοροκούτι, Ταγκράβα, Σέλερ Χόσμαλα (80′), Ντρούε, Αλαμάνο, Ντι Τζένοβα, Λάγκερ, Μπαρτολόσι.
- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Οικονομόπουλος, Τομαράς, Καψής (86′), Σούρπης, Καμάρας, Βλάχος, Ελευθεράκης, Δομάζος, Φυλακούρης, Γραμμός, Αντωνιάδης, Καλλιγέρης, Δεληγιάννης (80′).
Παναθηναϊκός – Ζενές Ες 5-0 (4-0)
30 Σεπτεμβρίου 1970: Παράσταση για ένα ρόλο στην κατάμεστη Λεωφόρο, με κορυφαίο τον Αντωνιάδη, που σημείωσε 4 γκολ.
Σκόρερ: Ελευθεράκης (17′), Αντωνιάδης (26′, 29′, 37′, 58′).
Διαιτητής: Λεφτόνι (Μάλτα)
- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Οικονομόπουλος, Τομαράς, (40′ Μητρόπουλος), Σούρπης, Καμάρας, Βλάχος, Ελευθεράκης, Δομάζος, Φυλακούρης, Γραμμός, Αντωνιάδης, Καλλιγέρης (46′ Γονιός).
- ΖΕΝΕΣ ΕΣ: Χόφμαν, Ρενέ , Χόφμαν, Σάουλ , Μοροκούτι, Ταγκράβα, Σέλερ, Ντρούε, Αλαμάνο, Ντι Τζένοβα, Λάγκερ.
Β’ Γύρος
Παναθηναϊκός – Σλόβαν Μπρατισλάβας 3-0 (1-0)
21 Οκτωβρίου 1970: Η ομάδα της Τσεχοσλοβακίας, που την προηγούμενη χρονιά είχε καταπλήξει την Ευρώπη κατακτώντας το Κύπελλο Κυπελλούχων, αποδείχτηκε τελικά εύκολη λεία για τον Παναθηναϊκό. «Δεν μπορούσα να φανταστώ ένα τέτοιο Παναθηναϊκό. Θεωρώ ότι ήδη αποκλειστήκαμε», δήλωσε κατάπληκτος ο προπονητής της Σλόβαν Τόμας Βίντσεν. Η Ομόνοια γέμισε από πλήθος κόσμου…
Σκόρερ: Δομάζος (3′), Αντωνιάδης (55′), Δεληγιάννης (82′).
Διαιτητής: Μπαρμπουλέσκου (Ρουμανία)
- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Οικονομόπουλος, Τομαράς, Σούρπης, Καμάρας, Βλάχος, Ελευθεράκης, Δομάζος, Φυλακούρης, Γραμμός, Αντωνιάδης, Καλλιγέρης, Δεληγιάννης (75′).
- ΣΛΟΒΑΝ: Βέντσελ, Μούτκοβιτς, Σλόχα, Χρίβλακ, Σβέλχικ (46′), Σλόχα, Χορίβλιτσκα, Τσάπκοβιτς, Μόντερ, Γιούρεν (84′),Τσάπκοβιτς, Γιόκλ, Μέντβικ.
Σλόβαν Μπρατισλάβας – Παναθηναϊκός 2-1 (1-0)
4 Νοεμβρίου 1970: Νίκη γοήτρου για τους Τσεχοσλοβάκους και πρόκριση στους 8 του Κυπέλλου Πρωταθλητριών για τον Παναθηναϊκό, που γίνεται η πρώτη ελληνική ομάδα που καταφέρνει τέτοια διάκριση. Κορυφαίοι, ο Οικονομόπουλος και ο Αντωνιάδης.
Σκόρερ: Μούτερ (33′), Αντωνιάδης (52′), Τσάπκοβιτς (58′)
Διαιτητής: Λεβ (Σουηδία)
- ΣΛΟΒΑΝ: Βέντσελ, Μούτκοβιτς, Σλόχα, Σλόχα, Χρέβνιακ, Μένεβνιτς, Τσάπκοβιτς, Μούτερ, Τσάπκοβιτς, Γιόκλ, Σβέλχικ.
- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Οικονομόπουλος, Τομαράς, Σούρπης, Καμάρας Μητρόπουλος (46′), Βλάχος, Ελευθεράκης, Δομάζος, Φυλακούρης, Γραμμός, Αντωνιάδης, Καλλιγέρης, Δεληγιάννης (75′).
Προημιτελικός Γύρος
Έβερτον – Παναθηναϊκός 1-1 (0-0)
9 Μαρτίου 1971: Το 1-1 στο Γκούντισον Παρκ του Λίβερπουλ ήταν έκπληξη πρώτου μεγέθους, που έκανε τον γύρο της Ευρώπης. Η έμπνευση του Πούσκας να παίξει μαν-του-μαν τον περίφημο Τζο Ρόιλ με τον άγνωστο τότε Άνθιμο Καψή έδωσε τη μισή πρόκριση στους πράσινους. Ο Παναθηναϊκός άντεξε στο σφυροκόπημα των Εφοπλιστών και ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις με κάλπικο γκολ του Τζόνσον, αφού νωρίτερα ο αλάνθαστος Οικονομόπουλος είχε εξουδετερωθεί με κίνηση καράτε από τον Ρόιλ.
Σκόρερ: Αντωνιάδης (81′), Τζόνσον (90′).
Διαιτητής: Γκλέκνερ (Ανατολική Γερμανία)
- ΕΒΕΡΤΟΝ: Ράνκιν, Ράιτ, Νιούτον, Κένιον, Χαρστ, Κέντολ, Χάρβεϊ, Μπολ, Χάζμπαντ (Τζόνσον), Ρόιλ, Μόρισεϊ.
- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Οικονομόπουλος, Τομαράς, Σούρπης, Καμάρας, Βλάχος, Ελευθεράκης, Καψής, Δομάζος, Φυλακούρης, Γραμμός, Αντωνιάδης.
Παναθηναϊκός – Έβερτον 0-0
24 Μαρτίου 1971: Ο Πούσκας έστησε αριστοτεχνικά την ομάδα στην άμυνα και χιλιάδες φίλοι του τριφυλλιού πανηγύρισαν με επίκεντρο τα σιντριβάνι της Πλατείας Ομονοίας.
Διαιτητής: Ελιές (Γαλλία)
- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Οικονομόπουλος, Τομαράς, Σούρπης, Καμάρας, Βλάχος, Αθανασόπουλος, Καψής, Δομάζος, Φυλακούρης, Γραμμός, Αντωνιάδης.
- ΕΒΕΡΤΟΝ: Ράνκιν, Ράιτ,Νιούτον, Λάμπον, Χαρστ,Κέντολ, Χάρβεϊ, Μπολ, Γουίτλ, Ρόιλ, Μόρισεϊ, Τζόνσον (74′).
Ημιτελικός Γύρος
Ερυθρός Αστέρας – Παναθηναϊκός 4-1 (2-0)
14 Απριλίου 1971: Η προσγείωση στην πραγματικότητα για τον Παναθηναϊκό. Ο Οικονομόπουλος βρέθηκε σε άσχημο απόγευμα και ο Όστοϊτς βρίσκει την ευκαιρία να σημειώσει τρία τέρματα. Το γκολ του Καμάρα θα αποδειχθεί υπερπολύτιμο.
Σκόρερ: Όστοϊτς (14′), Γιάνκοβιτς (39′), Όστοϊτς (47′), Καμάρας (55′), Όστοϊτς (68′).
Διαιτητής: Νιεμάγιερ (Αυστρία).
- ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Ντουίκοβιτς, Τζόριτς, Παύλοβιτς, Μπογκίσεβιτς, Κλενκόφσκι, Νόφκοβιτς, Κάρασι, Ατσίμοβιτς, Γιάνκοβιτς, Όστοϊτς, Φιλίποβιτς.
- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Οικονομόπουλος, Κωνσταντίνου (72′), Τομαράς, Σούρπης, Καμάρας, Βλάχος, Ελευθεράκης, Καψής, Δομάζος, Φυλακούρης, Γραμμός, Αντωνιάδης.
Παναθηναϊκός – Ερυθρός Αστέρας 3-0 (1-0)
28 Απριλίου 1971: Η μεγάλη ανατροπή, εξ ου και οι ψίθυροι. Ο Παναθηναϊκός επικρατεί 3-0 και σφραγίζει το εισιτήριο για το Γουέμπλεϊ. Η Ελλάδα φλέγεται! «Ο όρκος που είχαμε κάνει στο δωμάτιο του Δομάζου, μας είχε κάνει θηρία. Και πιο πολύ πεισμώσαμε, όταν είδαμε τυπωμένα φέιγ-βολάν των γιουγκοσλάβων, που έγραφαν: Τελικός Κυπέλλου Πρωταθλητριών: Ερυθρός Αστέρας – Άγιαξ», θυμάται ο Κώστας Ελευθεράκης.
Σκόρερ: Αντωνιάδης (2′, 54′), Καμάρας (63′).
Διαιτητής: Οντίθ ντε Μεντιβίλ (Αυστρία)
- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κωνσταντίνου, Τομαράς, Σούρπης, Καμάρας, Βλάχος, Καψής, Δομάζος, Φυλακούρης, Χατζηανδρέου (90′), Γραμμός, Αντωνιάδης, Καλλιγέρης, Αθανασόπουλος (54′).
- ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Ντουίκοβιτς, Τζόριτς, Παύλοβιτς, Μπογκίσεβιτς, Κλενκόφσκι, Νόφκοβιτς, Κάρασι, Ατσίμοβιτς, Γιάνκοβιτς, Οστοϊτς, Φιλίποβιτς.
Τελικός
Άγιαξ – Παναθηναϊκός 2-0
2 Ιουνίου 1971, ημερομηνία – ορόσημο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Άγιαξ, των Ρίνους Μίχελς και Γιόχαν Κρόϊφ, την ομάδα – μοντέλο, που θα κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια στην Ευρώπη. Με τη συμπαράσταση χιλιάδων οπαδών στο μεγαλόπρεπο Γουέμπλεϊ, παλεύει όσο μπορεί το παιγνίδι, αλλά η διαφορά δυναμικότητας από τον Αίαντα του Άμστερνταμ είναι εμφανής.Παρά την ήττα του, ο Παναθηναϊκός κέρδισε χιλιάδες νέους φίλους και την… επιβεβαίωση του ύμνου του: «Χαίρεται η Ελλάδα που’ χει τέτοια ομάδα…».
Ο στρατηγός του Παναθηναϊκού, Μίμης Δομάζος, δήλωσε: «Παρότι δεν σηκώσαμε το Κύπελλο, νιώσαμε όλοι υπερήφανοι. Είχαμε πετύχει έναν άθλο. Το όνομα της χώρας μας ακούστηκε σε όλη τη Γη. Μακάρι να ξαναβρεθεί κι άλλη ελληνική ομάδα, να πετύχει αυτό τον θρίαμβο».Σκόρερ: Βαν Ντάικ (5′), Καψής (85′ – αυτογκόλ).
Διαιτητής: Τέιλορ (Αγγλία)
- ΑΓΙΑΞ: Στούι, Βάσοβιτς, Σουρμπίρ,Χουλσόφ, Κρολ, Χάαν, Μιούρεν, Μπλάνκεμπουργκ (46′), Νέεσκενς, Κάιζερ, Κρόιφ, Βαν Ντάικ.
- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Οικονομόπουλος, Τομαράς, Σούρπης, Καμάρας, Βλάχος, Ελευθεράκης, Καψής, Δομάζος, Φυλακούρης, Γραμμός, Αντωνιάδης.
ολες οι ειδησεις
- Θεσσαλία: Τη Δευτέρα η έναρξη των πληρωμών στους πλημμυροπαθείς – Ανησυχία προκαλούν τα περιστατικά λεπτοσπείρωσης
- Ζάκυνθος: Ισόβια στον 52χρονο που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη γυναίκα του μέσα στο σπίτι τους στο Τσιλιβί
- Δίκη Πισπιρίγκου: «Η κεταμίνη δεν ήταν αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας», κατέθεσε ο ιατροδικαστής Κραβαρίτης – «Το κορίτσι ήταν φαρμακαποθήκη»
- Χανιά: Συναγερμός στο Γενικό Νοσοκομείο – Κρούσμα Candida Auris σε ασθενή – Νοσηλεύεται σε απομόνωση
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr