current views are: 240

18 Ιανουαρίου 2023
Δημοσίευση15:32

Παππάς: Εξώδικα σε Manifesto, Ελεύθερο Τύπο και στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη

Μετά την μήνυση ήρθαν και τα εξώδικα.

Δημοσίευση 15:32’

Μετά την μήνυση ήρθαν και τα εξώδικα.

Εξώδικα έστειλε ο Νίκος Παππάς στις εφημερίδες, Manifesto, Ελεύθερο Τύπο και στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη.Ο πρώην υπουργός το είχε προαναγγείλει την αποστολή των εξωδίκων.

«Εκτοξεύτηκε μία γενικευμένη κατηγορία, από την οποία βεβαίως εξαιρέθηκε το πρόσωπό μου, αλλά είναι μία κατηγορία που έπρεπε να απαντηθεί», ανέφερε ο Νίκος Παππάς για τη μήνυση κατά της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα, μιλώντας στον Real FM.

Ο Ν. Παππάς συμπλήρωσε αμέσως μετά: «Όπως έχω προαναγγείλει, εξώδικο θα λάβουν, σήμερα κιόλας, οι εφημερίδες Το Manifesto και Ελεύθερος Τύπος, καθώς και ο κ. Πρετεντέρης, διότι συνέδεσαν άμεσα το πρόσωπό μου με αυτή την κατηγορία. Ήδη, οι νομικοί και οι συνεργάτες μου εξετάζουν και άλλα δημοσιεύματα».

Σχολιάζοντας την απάντηση Καλογρίτσα – Λοβέρδου στη μήνυση που κατέθεσε, σημείωσε: «Δεν υπάρχει κάτι καινούριο. Στη μήνυση Καλογρίτσα μού αποδίδονταν τέσσερα κακουργήματα και δύο πλημμελήματα. Η Ν.Δ. έφερε στην προανακριτική επιτροπή μόνο ένα κακούργημα και ένα πλημμέλημα και, τελικώς, με παρέπεμψε μόνο για το πλημμέλημα, αποσύροντας το κακούργημα. Ο κ. Καλογρίτσας, ή μάλλον καλύτερα ο κ. Λοβέρδος παραβιάζει ανοιχτές θύρες».

Ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε ότι το ειδικό δικαστήριο εξετάζει μία υπόθεση κατά την οποία το δημόσιο ευνοήθηκε. «Το δημόσιο εισέπραξε λεφτά, δεν δαπάνησε λεφτά», είπε σχετικά, ενώ πρόσθεσε: «Το ΕΣΡ με ομόφωνη απόφασή του στηρίχθηκε στον διαγωνισμό μας για να αποτιμήσει τις άδειες και το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές των ιδιοκτητών των τηλεοπτικών σταθμών κατά της απόφασης του ΕΣΡ, βάζοντας ταυτόχρονα και συνταγματική βούλα στο κρυστάλλινο της διεξαγωγής του διαγωνισμού».

Μήνυση εναντίων της Ευθαλίας Διαμαντή

Ο Νίκος Παππάς χθες κατέθεσε  μήνυσης εναντίον της Ευθαλίας Διαμαντή, γραμματέως του επιχειρηματία, Χρήστου Καλογρίτσα, προχώρησε σήμερα το πρωί ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίκος Παππάς.

«Καλημέρα σας. Κατατέθηκε. Έρχονται και τα εξώδικα στους ανεμιστήρες» ανέφερε χαρακτηριστικά σε μήνυμά του στο Twitter o κ. Παππάς. Η μήνυση αφορά τα όσα ακούστηκαν από το συγκεκριμένο πρόσωπο στο Ειδικό Δικαστήριο περί ροής χρήματος προς την Κουμουνδούρου, η οποία με τη σειρά της τα χαρακτηρίζει ψευδή, αποδίδοντάς τα στο όλο, προεκλογικό κλίμα.

Για το λόγο αυτό, η μήνυση κατατέθηκε από τον κ. Παππά «εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ», όπως επισημαίνουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπενθυμίζοντας ότι η γραμματέας του επιχειρηματία κατέθεσε και κατά τη διάρκεια της Προανακριτικής Επιτροπής, αλλά ουδέποτε ισχυρίστηκε τα περί ύπαρξης «φακέλων και τσαντών». Σημειωτέον ότι στην κατάθεσή της στο Ειδικό Δικαστήριο η κ. Διαμαντή ισχυρίστηκε πως «έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα τα οποία ήταν χρήματα για βοήθεια προς το κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ)».

Όπως υποστηρίζει στη μήνυσή του ο κ. Παππάς, η αναφορά αυτή της μάρτυρα είναι «ενορχηστρωμένη» και έγινε για πρώτη φορά δημοσίως παρουσία δημοσιογράφων και σε δίκη με κατηγορούμενο τον ίδιο. Επιπλέον, στη μήνυση αναφέρεται ότι με τα όσα η κ. Διαμαντή κατέθεσε δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την έναρξης νέας ποινικής διαδικασίας σε βάρος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός Επικρατείας μηνύει τη μάρτυρα για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και της ψευδούς καταμήνυσης.

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως πρόκειται για απόπειρα συμψηφισμού από πλευράς της κυβέρνησης, με αφορμή τις προβληματικές υποθέσεις βουλευτών της που είδαν το τελευταίο διάστημα, το φως της δημοσιότητας. «Για εμάς για είναι μια κακοστημένη ιστορία» τονίζουν κομματικές πηγές, ζητώντας από την κυβέρνηση «να μας εξηγήσουν αν ο Καλογρίτσας είναι ο μπατίρης που τον βγάζαμε μπροστά ή αν ήταν ο Κροίσος που σκορπά χρήματα», καθώς «και τα δύο δεν γίνονται», όπως παρατηρούν.

Η απάντηση του Χρήστου Καλογρίτσα

Τη δική του απάντηση για τη μήνυση που κατέθεσε ο κ. Παππάς κατά της κυρίας Διαμαντή έδωσε, μέσω των πληρεξουσίων του δικηγόρων, Ανδρέα Λοβέρδου και Άγγελου Καραχάλιου, προαναγγέλλοντας ότι η συνέχεια «θα δοθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων, αποκλειστικά με δική του ή δική τους ευθύνη».

«Εφόσον ο κ.Παππάς, όπως ο ίδιος δήλωσε, κατέθεσε μήνυση κατά της κυρίας Διαμαντή είμαι αναγκασμένος να υπενθυμίσω μια χαρακτηριστική φράση από την κατάθεσή της: “Κακώς ο κ.Παππάς κατηγορείται μόνο για πλημμέλημα. Θα έπρεπε να κατηγορηθεί και για κακούργημα”. Τόσο επ’ αυτού όσο και επί άλλων θεμάτων η συνέχεια θα δοθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων, αποκλειστικά με δική του ή δική τους ευθύνη», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Καλογρίτσας.


σχετικα αρθρα