current views are: 68

4 Ιανουαρίου 2023
Δημοσίευση12:22

Παραιτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Θέμης Χειμάρας – Παραδίδει την έδρα του – Τι αναφέρει στην επιστολή του

Με επιστολή του στον Τασούλα.

Δημοσίευση 12:22’
óõæÞôçóç êáé øÞöéóç åðß ôçò áñ÷Þò, ôùí Üñèñùí êáé ôïõ óõíüëïõ ôïõ ó÷åäßïõ íüìïõ: «ÅèíéêÞ Áñ÷Þ Áíþôáôçò Åêðáßäåõóçò, Åéäéêïß Ëïãáñéáóìïß Êïíäõëßùí ¸ñåõíáò Áíþôáôùí Åêðáéäåõôéêþí ÉäñõìÜôùí, Åñåõíçôéêþí êáé Ôå÷íïëïãéêþí ÖïñÝùí êáé Üëëåò äéáôÜîåéò».

Με επιστολή του στον Τασούλα.

Με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα ο βουλευτής της ΝΔ Θέμης Χειμάρας παραιτήθηκε.

Ο ίδιος παραδίδει την έδρα του ενώ να σημειωθεί ότι θα την παραλάβει η Ελένη Μακρή.

Συγκεκριμένα στην επιστολή παραίτησης αναφέρει: 

«Δήλωση για την παραίτηση από το Βουλευτικό αξίωμα».
Στις εκλογές του 2019, οι πολίτες της Φθιώτιδας μου έκαναν την τιμή να με εκλέξουν Βουλευτή, για να εργαστώ για τον τόπο μου, να υπηρετήσω την χώρα μου και να ενισχύσω την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης που υπηρετώ από μικρό παιδί, για την δημιουργία μιας ισχυρής Ελλάδας.
Το ασυμβίβαστο που αναδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες, σε σχέση με την επιχειρηματική μου δραστηριότητα και παρά το γεγονός ότι από τα στοιχεία που έχω προσκομίσει δεν προκύπτει αύξηση των πωλήσεων κατά την διάρκεια της κοινοβουλευτικής μου θητείας, εγείρει ζητήματα.
Αναγνωρίζοντας πως μια ακούσια παράλειψή μου, έγινε η αιτία για να φέρω σε δύσκολη θέση το κόμμα που υπηρετώ και τους ανθρώπους που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη και τη φιλία τους, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη που μου αναλογεί και δηλώνω την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα, παραδίδοντας την έδρα στη Νέα Δημοκρατία, όπως οφείλω.
Δεν θα επέτρεπα ποτέ, ένα τέτοιο ζήτημα που με αφορά, να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους πολιτικούς μας αντιπάλους, προκειμένου να πληγούν οι αρχές, οι αξίες και τα ιδεώδη, που με πίστη υπηρετεί η Κυβέρνησή της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ευχαριστώ τους συμπατριώτες μου για την στήριξη και την εμπιστοσύνη και ζητώ συγνώμη από όσους άθελά μου στενοχώρησα.
Δηλώνω ότι παραμένω στην πρώτη γραμμή της μάχης με την Νέα Δημοκρατία, δίπλα στον Πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη, για την Ελλάδα που μας αξίζει, για μια Φθιώτιδα ισχυρή.»

Οι αποκαλύψεις

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής της ΝΔ τις τελευταίες ώρες προκάλεσε μπαράζ αντιδράσεων από τις αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας ότι έλαβε απευθείας αναθέσεις άνω των 400.000 ευρώ από δημόσιους φορείς η εταιρεία του Θ. ΧΕΙΜΑΡΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής θητείας του. Ο ίδιος μάλιστα σε δηλώσεις του ανέφερε ότι δεν γνώριζε τις διαδικασίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καλέσει τον Πρωθυπουργό να διαγράψει τον βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ διαφορετικά όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση «ο κ. Μητσοτάκης θα καλύπτει και επισήμως το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα».

Από την πλευρά του ο κ. Χειμάρας εξέδωσε ανακοίνωση – απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ στην οποία μεταξύ άλλων ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την εταιρεία.

Η ανακοίνωση Χειμάρα

Σε συνέχεια της αρχικής δήλωσής μου, με την οποία αναφερόμουν σε ενέργειές για να αρθεί το υφιστάμενο κώλυμα στο πρόσωπό μου, ενημερώνω ότι χθες ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία και αποχώρησα από την εταιρεία.

Τα εταιρικά μου μερίδια μεταβιβάστηκαν στους εργαζόμενους-συνεργάτες μου, που έχουν συνδέσει την δική τους ζωή, με την αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας μας, τα τελευταία 16 χρόνια.

Σε σχέση δε, με τα όσα αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του, σας γνωρίζω τα εξής:

Σχετικά με την «πηγή προέλευσης» του ποσού των 49.500€, για την κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Θέμης Χειμάρας & ΣΙΑ ΕΕ το 2020, είναι προφανές ότι τα δηλωθέντα από εμένα εισοδήματα, το υπερκαλύπτουν.

Αναφορικά με την συμμετοχή μου στην εταιρεία SMARTS IKE, όφειλαν να γνωρίζουν ότι είχα αποχωρήσει από αυτή, πριν την εκλογή μου στο Βουλευτικό αξίωμα.

Η αποχώρησή μου, έναντι τιμήματος 65.847€, έχει συμπεριληφθεί στη δήλωση Πόθεν Έσχες του 2020.

Επίσης όφειλαν να γνωρίζουν, ότι δεν απαιτείται η κατάθεση του ποσού αυτού στον λογαριασμό μου, αφού δεν πρόκειται για αύξηση ή μείωση του εταιρικού κεφαλαίου της επιχείρησης, αλλά για μεταβίβαση εταιρικών μεριδίων που μπορεί να γίνει νόμιμα με ιδιωτικό συμφωνητικό.

Τέλος, όσον αφορά τις ανυπόστατες αναφορές του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δήθεν φέρω την ευθύνη, για τη μελλοντική πορεία μιας εταιρείας από την οποία έχω αποχωρήσει τυπικά και ουσιαστικά, αυτές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δεν με αφορούν.

Η ανάγκη εφεύρεσης φανταστικών σεναρίων και νέων μυθιστορημάτων, πέφτουν για άλλη μια φορά στο κενό.

Ο καθένας έχει την πορεία του, την ιστορία του και κρίνεται από τους πολίτες για την προσφορά και το έργο του.

 

 


σχετικα αρθρα