Παρέμβαση Στόλτενμπεργκ για τους δύο στρατιωτικούς ζήτησε ο Τσίπρας
Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ είπε στον κ. Τσίπρα ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια.
Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ είπε στον κ. Τσίπρα ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια.
Με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, και συζήτησαν για τη συμφωνία σχετικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ και το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που εξακολουθούν να κρατούνται στις τουρκικές φυλακές.
Η συνάντηση διήρκεσε περίπου είκοσι λεπτά και, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι με βάση τη συμφωνία που υπογράφηκε είναι σαφές το πλαίσιο ότι πρέπει να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται, προκειμένου να γίνει η πρόσκληση του ΝΑΤΟ στην ΠΓΔΜ.
Ακόμα, ο πρωθυπουργός ανέπτυξε εκτενώς το ζήτημα της τουρκικής παραβατικότητας στο Αιγαίο και ζήτησε να αναλάβει πρωτοβουλίες το ΝΑΤΟ, στη βάση του Άρθρου 1 της Συμμαχίας, ώστε να πάψουν οι προκλήσεις.
Ο κ. Στόλτενμπεργκ, από την πλευρά του, δήλωσε τη συμφωνία του ΝΑΤΟ με αυτό το πλαίσιο. Τη συμφωνία με αυτό το πλαίσιο την εξέφρασε και στη διάρκεια της ενημέρωσης που έκανε ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και αυτό σημαίνει απόλυτη διασφάλιση των ελληνικών θέσεων για το ζήτημα και πως υπάρχει μια συμφωνία χωρίς “παραθυράκια”.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε να αναλάβει πιο ενεργητικό ρόλο το ΝΑΤΟ στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται σε φυλακές της Τουρκίας, με βάση το άρθρο 1 της Συμμαχίας, καθώς πρόκειται για δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και αφορά κράτηση χωρίς καμιά κατηγορία τους τελευταίους 3,5 μήνες.
Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ είπε στον κ. Τσίπρα ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια.
Διαβάστε επίσης:
►Περίεργη σιωπή Ερντογάν μετά το αίτημα Τσίπρα για τους δύο στρατιωτικούς
ολες οι ειδησεις
- Λέσβος: Διέρρηξαν σπίτι και πήραν πάνω από 75.000 ευρώ – Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες
- Φθηνότερο ρεύμα υπόσχονται οι ΑΠΕ σε συνδυασμό με μπαταρίες έναντι των συμβατικών πηγών παραγωγής
- Περισσότερα από 100 drones στη διάθεση του ΠΣ και της Πολιτικής Προστασίας για την αντιπυρική περίοδο
- Η φιέστα της ΑΕΚ για το 14ο Πρωτάθλημα στην Allwyn Arena
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr