current views are: 16

21 Δεκεμβρίου 2022
Δημοσίευση07:07

Παρί Σεν Ζερμέν: Ο «Δούρειος Ίππος» του Κατάρ στην ποδοσφαιρική Ευρώπη – «Αγαπούν το χρήμα πιο πολύ απ’ τη μπάλα»

Οι Καταριανοί λένε πως απλά αγαπούν την μπάλα, οι δημοσιογράφοι το αμφισβητούν.

Δημοσίευση 07:07’
Κατάρ

Οι Καταριανοί λένε πως απλά αγαπούν την μπάλα, οι δημοσιογράφοι το αμφισβητούν.

Η ομάδα του Εμίρη του Κατάρ στην Ευρώπη, η Παρί Σεν Ζερμέν, μία ομάδα που πολλοί θα δουν ως Δούρειο Ίππο του Κατάρ για να αλώσει το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αλλά και για να ρίξει χρήματα στην Ευρώπη, που σε ανταπόδοση του κάνει τα χατίρια.

Τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει πλέον, οι Καταριανοί εδώ και καιρό δίνουν πρωτοσέλιδα για όλους τους λάθους λόγους.

«Η Liberation αναφέρει ότι ένας πολίτης του Κατάρ είχε πληροφορίες για τον Αλ Χελαϊφί και ως αποτέλεσμα, το αφεντικό της Παρί Σεν Ζερμέν έδωσε εντολή να μπει στη φυλακή μεταξύ Ιανουαρίου και Νοεμβρίου του 2020 για να αποτρέψει το φως της δημοσιότητας. Ο Αλ-Χελαϊφι έγινε ‘Υπουργός χωρίς χαρτοφυλάκιο’ από την κυβέρνηση του Κατάρ το 2013 και λόγω των πολιτικών του δεσμών, μένει να φανεί εάν θα υπάρξουν συνέπειες».

Όσο οι οπαδοί παραληρούν στις κερκίδες και τα εκατομμύρια τρέχουν, τα σκάνδαλα φουντώνουν. Οι Καταριανοί λένε πως απλά αγαπούν την μπάλα, οι δημοσιογράφοι το αμφισβητούν.

«Το κράτος του Κόλπου έχει επίσης επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στη Γαλλία και κατέχει έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιρικούς συλλόγους της χώρας: την Παρί Σεν Ζερμέν. Την Τρίτη, η γαλλική κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη στην Εθνοσυνέλευση από την αντιπολίτευση σχετικά με τους εθνικούς κανόνες για το λόμπι. Το πλαίσιο, υποστήριξε ένας σοσιαλιστής νομοθέτης, δεν είναι κατάλληλο για την πρόληψη παρόμοιας διαφθοράς από ξένες χώρες στη Γαλλία».

Οικονομικά συμφέροντα

Στη Γαλλία δεν ψιθυρίζουν πια, φωνάζουν πως οι Καταριανοί χρησιμοποιούν την ποδοσφαιρική ομάδα για οικονομικά συμφέροντα.

«Η προσπάθεια του Κατάρ να δημιουργήσει ένα λόμπι ‘εύνοιας’ στην Ευρώπη, χρησιμοποιώντας τα χρήματα ως ‘όπλο’, συνεχίζεται εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία. Και το καταλληλότερο έδαφος, όπως αποκαλύπτει η ‘Liberation’, ήταν η Γαλλία και η Παρί Σεν Ζερμέν. Δισεκατομμύρια ‘προσγειώθηκαν’ στο Παρίσι, τα οποία μοιράστηκαν σε άτομα, επικοινωνιολόγους και λομπίστες, που φέρεται να γέμισαν το πορτοφόλι τους με χρήματα και ταυτόχρονα επηρέασαν σημαντικά πρόσωπα και την κοινή γνώμη».

H Παρί Σεν Ζερμέν είναι ένα κομμάτι σε ένα παζλ τουλάχιστον ανάρμοστων πολιτικών και οικονομικών σχέσεων θα πουν τα ξένα ΜΜΕ.

«Σύμφωνα με τη ‘Le Monde’, υπάρχουν στοιχεία ότι ο Σαρκοζί συμμετείχε στην προώθηση της νίκης του Κατάρ για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Έξι μήνες μετά από εκείνο το γεύμα, το Κατάρ αγοράζει την Παρί Σεν Ζερμέν. Το Κατάρ αγοράζει επίσης αεροσκάφη Rafale, ελικόπτερα Tiger, ένα σύστημα πυραυλικής άμυνας Aster 30».

»Ο Μισέλ Πλατινί παλιός φίλος του Σαρκοζί, ήταν πάντα υπέρ της υποψηφιότητας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.  Ο Πλατινί, διαβεβαιώνει η ‘Le Monde’, ‘πήρε την απόφαση να ψηφίσει το Κατάρ πολύ πριν το γεύμα στα Ηλύσια’. Αλλά ο Σεπ Μπλάτερ,  υπενθύμισε τη σημασία του γεύματος. ‘Ο Πλάτιν μου είπε ότι ο Σαρκοζί του είχε συστήσει να ψηφίσει υπέρ του Κατάρ’, δήλωσε τον Νοέμβριο του 2021».

Η «Liberation» θα πει πως η χώρα του Κόλπου, όπου έβρισκε τρύπα χωνόταν και μοίραζε μαύρο χρήμα.


σχετικα αρθρα