current views are: 160

24 Ιανουαρίου 2023
Δημοσίευση16:33

Πάτρα: Στη φυλακή οι 6 ληστές-αντιεξουσιαστές, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας.

Δημοσίευση 16:33’
Πάτρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας.

Στην φυλακή με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι έξι ληστές της Πάτρας, μεταξυ των οποίων και ο γιος του «Στέλιου» της 17Ν.

Η μοναδική γυναίκα της ομάδας των «7» κατηγορουμένων, η 24χρονη από το Αγρίνιο, που κατηγορείται για παραβάσεις ναρκωτικών και κατοχής όπλων, μετά τη χθεσινή απολογία της, αφέθηκε ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Πρόκειται για την αδελφή ενός εκ των συλληφθέντων και φοιτήτρια στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Χτύπημα με βόμβα

Τα 274 γραμμάρια της εκρηκτικής ύλης δεν ήταν «χύμα»! Κάτι που σημαίνει ότι επρόκειτο περί έτοιμης βόμβας να τοποθετηθεί και να εκραγεί σε στόχο που παραμένει άγνωστος, αφού οι επτά συλληφθέντες αντιεξουσιαστές κατά την προανακριτική διαδικασία κράτησαν ερμητικά κλειστά τα στόματά τους.

Η έρευνα στο σπίτι της οδού Θερμοπυλών (περιοχή Αγίας Σοφίας), στη θέα της βόμβας, προκάλεσε το «μούδιασμα» των ανδρών της Ασφάλειας, οι οποίοι κάλεσαν αμέσως πυροτεχνουργό. Ο τελευταίος ανέλαβε το πολύ λεπτό και επικίνδυνο έργο της «αποσύνδεσης και τα κατάφερε. Χαρακτηριστικό είναι, ασφαλώς, το σχόλιο που από την πρώτη στιγμή διατύπωσαν αστυνομικές πηγές: «Η συγκεκριμένη βόμβα θα μπορούσε να ‘ισοπεδώσει’ το Αστυνομικό Μέγαρο».

Πλέον, οι ειδικοί των εργαστηρίων θα αποφανθούν αν η συνδεσμολογία του μηχανισμού μοιάζει με κάποιον από αυτούς που έχουν χρησιμοποιηθεί κατά καιρούς σε τρομοκρατικές επιθέσεις.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι ότι η βόμβα με τα 274 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης C4, πυροκροτητή και βραδύκαυστο φιτίλι βρέθηκε στο σπίτι του 25χρονου Αθηναίου της «παρέας» και γι’ αυτό εξετάζεται αν έχει διασυνδέσεις με άτομα του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού χώρου της πρωτεύουσας. Παράλληλα, ερευνάται ποιος είναι ο «μάγειρας» που την κατασκεύασε και πού επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί.

«Προδόθηκαν» από το βίντεο

Οι «φωτογραφίες» των μελών της εγκληματικής οργάνωσης άρχισαν να «εκτυπώνονται» από τις διωκτικές αρχές δύο μέρες μετά την ληστεία που έγινε στις 9 του περασμένου Ιουλίου στο σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης», στην περιοχή της Αγυιάς.

«Το βιντεοληπτικό υλικό του σούπερ μάρκετ ήταν άριστο και η ανάλυση μας οδήγησε σε ασφαλέστατα συμπεράσματα» είπε στην εφημερίδα «Πελοπόννησο» ανώτερος αξιωματικός της τοπικής ΕΛΑΣ και συνέχισε:

«Αντιπαραβάλαμε το υλικό με τις τρείς ληστείες που είχαν γίνει στα ΕΛΤΑ Βραχνεΐκων στις 2 Ιουλίου και 26 Οκτωβρίου 2020 και στις 7 Ιανουαρίου 2021. Ολα έμοιαζαν εκπληκτικά. Ο τρόπος δράσης, το ύψος και χαρακτηριστικά των δραστών, τα κιλά τους κ.ο.κ. Δεν είχαμε πια καμία αμφιβολία. Γνωρίζαμε πλέον τους δύο, παρακολουθήσαμε συστηματικά τις κινήσεις τους επί 7 μήνες, καταγράψαμε όλες τις επαφές τους και στήθηκε η επιχείρηση από τα χαράματα της περασμένης Τετάρτης με το γνωστό επιτυχές αποτέλεσμα…».

Για την αποκάλυψη της εγκληματικής οργάνωσης απέσπασαν τα συγχαρητήρια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου ο γεν. επιθεωρητής της ΕΛΑΣ Δυτικής Ελλάδας, υποστράτηγος Απόστολος Μαρτζάκης, ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας, ταξίαρχος Θόδωρος Τσάτσαρης και ο διοικητής Ασφαλείας Γιάννης Αθανασόπουλος.


σχετικα αρθρα