current views are: 231

26 Ιανουαρίου 2023
Δημοσίευση22:52

Περί κάνναβης ο λόγος: Ιστορική συμφιλίωση Γεωργιάδη και Καρανίκα – Ο… μπάφος του υπουργού, που έγινε φυτικός (Βίντεο)

Το «Mea Culpa» του Άδωνι Γεωργιάδη

Δημοσίευση 22:52’
Γεωργιάδη

Το «Mea Culpa» του Άδωνι Γεωργιάδη

Φιλοφρονήσεις είχαμε σήμερα μεταξύ Γεωργιάδη και Καρανίκα. Αν στοιχηματική εταιρεία το έδινε προς ποντάρισμα, η απόδοση θα ήταν 5.000!

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναγνώρισε ότι είχε κάνει λάθος με την πρώτη του αντίδραση στην εισαγωγή της φαρμακευτικής κάνναβης στη χώρα μας, το 2018, εξαίροντας μάλιστα τον θετικό ρόλο που είχε παίξει τότε ο Νίκος Καρανίκας, ως σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα.

«Παρεξηγημένος ο κ. Άδωνις»

«Είναι παρεξηγημένος υπουργός ο κ. Άδωνις, όπως είμαι και εγώ», δήλωσε από την πλευρά ο πρώην – πλέον –  σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Καρανίκας, όταν κλήθηκε να απευθύνει χαιρετισμό στα εγκαίνια της TIKUN OLAM Europe, της πρώτης μονάδας φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα, τα οποία πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη στα Εξαμίλια Κορίνθου, παρουσία του Άδωνι Γεωργιάδη.

Η συμπεριφορά που δείχνει ο μεν για τον δε, είναι κάτι που έχει ξεκινήσει αρκετό καιρό πριν. Τον Μάιο του 2021 ο πρώην σύμβουλος του τέως πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, περιέγραψε το αναπάντεχο τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον υπουργό Ανάπτυξης προκειμένου να συζητήσουν για τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την φαρμακευτική κάνναβη λέγοντας παράλληλα ότι η στάση του Αδωνι Γεωργιάδη αποτελεί δικαίωση για τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ηταν ο ίδιος πολύ διστακτικός στην αρχή, αλλά από τον φόβο μην τυχόν στο άκουσμα της φωνής τού κλείσω το τηλέφωνο, μου είπε κατευθείαν: “Έχω κάνει λάθος, μην ασχολείσαι με αυτό, φύγε από τη Θεσσαλονίκη και έλα τώρα να μιλήσουμε”.

Ομολογώ ότι δεν μου βγήκε κανένας εγωισμός εκείνη την ώρα. Ξαφνιάστηκα. “Κοιτάξτε να δείτε, κύριε υπουργέ”, του λέω, “στον ενικό” μου λέει, “δεν είμαι στη Θεσσαλονίκη”, συνεχίζω, “αλλά πολύ κοντά στο γραφείο σας”. “Ελα τώρα” μου απαντά.

Του λέω “θα ενημερώσω και θα έρθω”. Ενημέρωσα τον πρόεδρο (σ.σ.: τον Τσίπρα), ο οποίος αμέσως μου είπε “να πας”. Ξέρετε, ο κ. Γεωργιάδης δεν με ήθελε για να πιούμε μπίρες και καφέδες, αλλά για ένα πρότζεκτ που το είχαμε εισαγάγει εμείς. Και πήγα. Ομολογώ ότι έφυγα ενθουσιασμένος», ήταν μεταξύ άλλων όσα είχε δηλώσει τότε ο Νίκος Καρανίκας.

«Πρωτοπόρος ο Καρανίκας» – Το «Mea Culpa» του Άδωνι Γεωργιάδη και… ο μπάφος

Δεν θα μπορούσε να μην ανταποδώσει τη φιλοφρόνηση ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος δήλωσε «πολύ μετανιωμένος» για μία ατάκα που είχε πει σε τηλεοπτική εκπομπή, «όχι τόσο για τη φαρμακευτική κάνναβη, όσο για το Νίκο Καρανίκα», όπως είπε.

«Θέλω λοιπόν να σας πω ότι η παρουσία μου σήμερα εδώ έχει και λίγο έτσι μια αστεία εκδοχή και μια ενδιαφέρουσα εκδοχή. Πριν από αρκετά χρόνια, όταν ήμασταν στην αντιπολίτευση και ήμουνα τότε Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ήμουνα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ στου φίλου μου την εκπομπή του Γιώργου του Αυτιά.

Εκεί λοιπόν με ρωτήσανε τότε για έναν σύμβουλο τότε Πρωθυπουργού, τον κύριο Καρανίκα, ο οποίος είχε εισηγηθεί να γίνει το νομοσχέδιο τότε για τη νομιμοποίηση και την παραγωγή και εμπορία της φαρμακευτικής κάνναβης και είχα πει μία από τις συνηθισμένες μου τηλεοπτικές εξυπνάδες εύκολη στην τηλεόραση, συγκεκριμένα θυμάμαι είχα πει «η πρώτη επένδυση που σκέφθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μπάφος» και είχε γίνει πραγματικά χαμός, είχε πάρει μεγάλη έκταση.

Θέλω να είμαι ειλικρινής, σπανίως έχω μετανιώσει τόσο πολύ για μία ατάκα που έχω πει στην τηλεόραση, όχι τόσο για τη φαρμακευτική κάνναβη, όσο για το Νίκο Καρανίκα. Διότι πρέπει να μάθουμε στην Ελλάδα να τιμούμε αυτούς που ανοίγουν το δρόμο, έχει σημασία να μάθουμε να το κάνουμε αυτό, ασχέτως κομμάτων και προσωπικών σχέσεων. Διότι αν μάθουμε να το κάνουμε και ο ένας αναγνωρίζει τον άλλον, αυτόν που ανοίγει το δρόμο, αύριο περισσότεροι θα τολμήσουν να ανοίξουν νέους δρόμους και έτσι η πατρίδα μας και ο λαός μας θα κερδίσει περισσότερα πράγματα και ένα λαμπρότερο μέλλον.

Θέλω λοιπόν να αναγνωρίσω δημόσια στον κύριο Νίκο Καρανίκα του ΣΥΡΙΖΑ, τον φίλο του Αλέξη Τσίπρα, ότι ήταν ο πρωτοπόρος στην Ελλάδα για να ξεκινήσει αυτή η ιστορία. Και χαίρομαι αγαπητέ κύριε Καρανίκα που είστε εδώ, διότι ήθελα αυτό σήμερα να μπορώ να σας το αναγνωρίσω.

Και πρέπει να σας πω ότι τώρα ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι τα επόμενα χρόνια η ανάπτυξη αγοράς της φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα θα είναι συγκλονιστική. Η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε αυτό τον τομέα, η Κυβέρνησή μας έχει κάνει νομοθετικά όσα περισσότερα μπορεί για να καταφέρει να πρωταγωνιστήσει η Ελλάδα σε αυτόν τον τομέα τα επόμενα χρόνια»

Ο κ. Γεωργιάδης, μάλιστα, «ανέβασε» στη σελίδα του στο Facebook τον χαιρετισμό του Νίκου Καρανίκα, o οποίος ακολούθησε τη δική του ομιλία.


σχετικα αρθρα