current views are: 62

20 Νοεμβρίου 2022
Δημοσίευση14:01

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε απόγνωση ο Πούτιν – Νέα επιστράτευση – Στη «μηχανή του κιμά» χιλιάδες Ρώσοι – Θα τον ανατρέψουν;

Τα χέρια του Πούτιν είναι βαμμένα με αίμα, μα ο Ρώσος πρόεδρος δεν θα διστάσει να κυρήξει νέα επιστράτευση.

Δημοσίευση 14:01’
Πούτιν

Τα χέρια του Πούτιν είναι βαμμένα με αίμα, μα ο Ρώσος πρόεδρος δεν θα διστάσει να κυρήξει νέα επιστράτευση.

Σε απόγνωση βρίσκεται ο… μικρός Τσάρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος σύμφωνα με την Daily Mail θα επιδιώξει νέα μαζική επιστράτευση για να στείλει περισσότερα στρατεύματα στην Ουκρανία, και φυσικά, θα στείλει χιλιάδες ακόμα Ρώσους στη «μηχανή του κιμά».

Ωστόσο, τα δρακόντεια αυτά μέτρα ενδέχεται να πυροδοτήσουν πραξικόπημα από τους κόλπους της ρωσικής ελίτ, ακόμη και πριν η «κακή υγεία» του Ρώσου προέδρου τον καταστήσει ανίκανο να συνεχίσει από τη θέση του, επισημαίνει ειδικός που επικαλείται η εφημερίδα.

Αυτή τη στιγμή ο Βλαντιμίρ Πούτιν φέρεται να χρησιμοποιεί σωσίες του, οι οποίοι του μοιάζουν τόσο πολύ που είναι αδύνατο να καταλάβει κάποιος τη διαφορά, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο 70χρονος ηγέτης του Κρεμλίνου -ο οποίος πιστεύεται ότι πάσχει από καρκίνο και πιθανώς και άλλες ασθένειες- εξετάζει μια νέα αναγκαστική επιστράτευση, προκειμένου να διογκώσει ακόμη περισσότερο το μέγεθος του ρωσικού στρατού που μάχεται στην Ουκρανία.

Το νέο σχέδιο του Πούτιν έρχεται έπειτα από την ταπεινωτική υποχώρηση των Ρώσων από τη Χερσώνα, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις εισήλθαν εκ νέου και απελευθέρωσαν την πόλη.

Ο Ρώσος πρόεδρος έχει ήδη επιστρατεύσει 360.000 άτομα, πέραν του τακτικού στρατού του που αριθμεί ένα εκατομμύριο άνδρες, ωστόσο οι κινήσεις αυτές δεν έχουν φέρει αποτελέσματα.

Σύμφωνα με μία θεωρία, ο Πούτιν θα προσπαθήσει να πείσει τους Ρώσους ότι διεξάγουν έναν «πόλεμο για το λαό», ώστε να διασφαλίσουν πως η χώρα τους θα συνεχίσει να υπάρχει παρά την απειλή της Δύσης.

Πούτιν

Την Πρωτοχρονιά το αιματοβαμμένο πρόσταγμα του Πούτιν

Ο Βάλερι Σαλαβέι, παρατηρητής των κινήσεων του Πούτιν και πρώην καθηγητής στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας, εκτιμά ότι το δεύτερο στάδιο της επιστράτευσης θα ανακοινωθεί μετά τις γιορτές και την Πρωτοχρονιά. Θα είναι «πιο ολοκληρωμένο από το πρώτο» υποστηρίζει ο μελετητής.

Επιπλέον, πρόκειται να επιβληθεί στρατιωτικός νόμος σε μεγαλύτερο εύρος, πέραν των περιοχών της Ουκρανίας που έχουν προσαρτηθεί από τον Πούτιν και στις οποίες ισχύει σήμερα. Το γενικό κανάλι SVR Telegram δήλωσε ότι ένα «δεύτερο κύμα» επιστράτευσης μπορεί να επιβληθεί «ταυτόχρονα με την κήρυξη στρατιωτικού νόμου στη Μόσχα, δηλαδή το δεύτερο μισό του Ιανουαρίου ή του Φεβρουαρίου».

Αν και δεν έχει συμφωνηθεί ακόμα ο χρόνος κατά τον οποίο θα επιβληθεί κάτι τέτοιο, όταν θα συμβεί αυτό τα σύνορα θα κλείσουν για όσους οφείλουν να ανταποκριθούν στην επιστράτευση, «συμπεριλαμβανομένων των γυναικών που εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία», εμποδίζοντας τον κόσμο να αυτοεξοριστεί.

Ο Σαλαβέι πάντως θεωρεί πιθανή την πυροδότηση πραξικοπήματος έπειτα από τέτοια μέτρα και μάλιστα εν μέσω τεράστιων απωλειών στο μέτωπο. «Η βασική κινητήρια δύναμη του πραξικοπήματος δεν θα είναι στην αντιπολίτευση, αλλά οι ελίτ» υποστήριξε στο YouTube.

Όπως εξηγεί, για τον Πούτιν «στενεύουν τα περιθώρια, η διάρκεια της νομικής του ισχύος είναι πολύ περιορισμένη. Ο ίδιος και το περιβάλλον του το γνωρίζουν αυτό».

«Εκείνος το ξέρει και το ξέρει και το περιβάλλον του που μπορεί να επιταχύνει αυτή τη διαδικασία αν σταματήσουν να επωφελούνται από όλα αυτά» τόνισε.

 


σχετικα αρθρα