current views are: 319

30 Μαρτίου 2023
Δημοσίευση09:47

«Προπηλάκισαν» τον Τατάρ στο Λονδίνο: Τον περίμεναν με ελληνικές σημαίες φωνάζοντας «Έξω οι τούρκοι από την Κύπρο» (Βίντεο)

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ο Ερσίν Τατάρ δέχθηκε επίθεση από τους Έλληνες φοιτητές.

Δημοσίευση 09:47’
Screenshot 13 7

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ο Ερσίν Τατάρ δέχθηκε επίθεση από τους Έλληνες φοιτητές.

Αντιδράσεις στην ελληνοκυπριακή φοιτητική κοινότητα του Λονδίνου προκάλεσε η επίσκεψη του Ερσίν Τατάρ στο King’s College London.

Ο πρόεδρος του ψευδοκράτους της Βόρειας Κύπρου ήταν καλεσμένος από την τουρκική κοινότητα του πανεπιστημίου να παρευρεθεί σε εκδήλωση που διοργάνωναν οι φοιτητές.

Ειδικότερα, η γνωστοποίηση της παρουσίας του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ σε εκδήλωση που διοργάνωσε η τουρκική κοινότητα του πανεπιστημίου με τίτλο «Το μέλλον στο Κυπριακό», προκάλεσε την έντονη κινητοποίηση των φοιτητών της Φοιτητικής Παράταξης Μέτωπο ΗΒ, που τελικώς έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι το πανεπιστήμιο ουδέποτε συναίνεσε στη διοργάνωση μιας τέτοιας εκδήλωσης και πως αυτό που συμφωνήθηκε ήταν μια κλειστή, ιδιωτική συνάντηση την οποία ζήτησε η τουρκική πρεσβεία, όπου ο Τατάρ θα παρευρισκόταν για να μιλήσει σε Τούρκους φοιτητές τους.

«Προπηλάκισαν»  τον Τατάρ

Ο Ερσίν Τατάρ κατά την άφιξή του στο Πανεπιστήμιο, μια ομάδα φοιτητών με Ελληνικές και Κυπριακές σημαίες στα χέρια άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά του Τουρκοκύπριου ηγέτη του ψευδοκράτους:  «Έξω οι Τούρκοι από την Κύπρο!» και «Η Κύπρος είναι Ελληνική»

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ο Ερσίν Τατάρ δέχθηκε επίθεση από τους Έλληνες φοιτητές.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ο Ερσίν Τατάρ δέχθηκε επίθεση από τους Έλληνες φοιτητές.

Μιλώντας ο ίδιος στο ahaber.com είπε: «Δεν θα το πιστεύετε! Θα έδινα μια διάλεξη σε Τούρκους στο λίκνο του πολιτισμού στο King’s College του Λονδίνου. Άλλωστε, θα μπορούσαν να έρθουν και άλλοι. Δεν είπα ότι περιοριζόταν μόνο στους Τούρκους. Αλλά οι Έλληνες μπέρδεψαν τα πράγματα και πίεσαν τη διοίκηση για να μην ενταχθεί κανείς. Και ήταν γεμάτη ελληνικές σημαίες. Μερικές εκατοντάδες άνθρωποι φωνάζαν συνθήματα όπως  «Έξω οι Τούρκοι από την Κύπρο!»

Ενώ αναρωτήθηκε «Πώς μπορούμε λοιπόν να κάνουμε ειρήνη μαζί τους στην Κύπρο;».

Screenshot 5 9

Χαρακτηρίζοντας το περιστατικό ως  «ντροπή» είπε: «Πάντα είχαμε τις αμφιβολίες μας. Το είδαμε για άλλη μια φορά. Τι πιο φυσιολογικό από έναν Πρόεδρο που δίνει μια διάλεξη σε ένα πανεπιστήμιο; Δεν μπορούσαν καν να το χωνέψουν. Ήταν πραγματικά άσχημο».

Ο Ερσίν Τατάρ πρόσθεσε: «επειδή ήταν η αστυνομία και δεν μας επιτέθηκαν»

Απάντηση Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Λίγη ώρα μετά το περιστατικό καταδίκασε ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου μέσα από τα social media.

Ο Τσαβούσογλου έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter «Οι Ελληνοκύπριοι δεν μπορούν να χωνέψουν την αναγνώριση του ψευδοκράτους κυρίως μετά την επίσημη συμμετοχή τους στον Οργανισμό των Τουρκικών Κρατών. Άρχισαν να γίνονται επιθετικοί». Ενώ στη συνέχεια μετέφερε τις ευχές του στον Ερσίν Τατάρ.

Η ανακοίνωση των Ελλήνων φοιτητών ΗΒ για εκδήλωση με καλεσμένο τον Τατάρ

Τις διαστάσεις εκδήλωσης, που διοργανώνει η τουρκική κοινότητα του πανεπιστημίου King’s College London, με προσκεκλημένο τον «πρόεδρο» Ερσίν Ταταρ κατάφερε να υποβαθμίσει η κινητοποίηση φοιτητών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρωτοπορία ΗΒ, «αφού κινητοποιήσαμε ολόκληρο τον φοιτητικό κόσμον ενάντια στη συγκεκριμένη εκδήλωσην που διοργάνωνε το εν λόγω πανεπιστήμιον μέσω αποστολής επιστολών, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε πως λίγες ώρες μετά η προσπάθεια μας απέφερε καρπούς.

Συγκεκριμένα με τη ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΗ πετύχαμε:

1. Η εν λόγω εκδήλωση να σταματήσει να διαφημίζεται από τις επίσημες ιστοσελίδες του πανεπιστημίου και ως εκ τούτου να μην βρίσκεται πλέον υπό την αιγίδα του.

2. Με επικοινωνία που είχαμε με το πανεπιστήμιο και αφού το ενημερώσαμε πως με τις δράσεις του νομιμοποιεί την Τουρκική εισβολή και κατοχή στο κατεχόμενο νησί μας, παραδέχθηκε το λάθος του και απολογήθηκε για αυτό.

3. Αν τελικά πραγματοποιηθεί κάτι εντός του πανεπιστημίου, τότε θα είναι υπό τη μορφή κλειστής συνάντησης, χωρίς να πάρει την έκταση που θα είχε πάρει προηγουμένως».

Η φοιτική παράταξη καταλήγει στην ανακοίνωση λέγονατς ότι «αναγνωρίζουμε πολύ καλά, ότι η προσπάθεια για προάσπιση των συμφερόντων της πολύπαθης πατρίδας μας δεν σταματά εδώ. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο με απώτερο σκοπό την αποφυγή τέτοιων δράσεων που υποσκάπτουν τη κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας».


σχετικα αρθρα