current views are: 1

7 Ιουνίου 2019
Δημοσίευση08:14

Προσπάθεια υποβάθμισης από Βούτση μετά την ηρωική έξοδο της Χριστοδουλοπούλου: «Δεν αισθάνομαι ίχνος ενοχής»

Όπως προκύπτει, η μετάταξη της κόρης της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έγινε με υπογραφή Βούτση – Δρίτσα.

Δημοσίευση 08:14’
αρθρο-newpost

Όπως προκύπτει, η μετάταξη της κόρης της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έγινε με υπογραφή Βούτση – Δρίτσα.

Νέα προσπάθεια να υποβαθμίσει το θέμα με τις μετατάξεις και τις προσλήψεις στη Βουλή, ύστερα από τον σάλο που προκλήθηκε, έκανε σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, λίγες ώρες μετά τη συγγνώμη της Τασίας Χριστοδουλοπούλου και την ανακοίνωση της απόφασής της να μην είναι υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές. Την ίδια ώρα, όπως προκύπτει, η μετάταξη της κόρης της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έγινε με «υπογραφή» Βούτση – Δρίτσα.

Μιλώντας αυτή τη φορά δημόσια και από τα έδρανα του Σώματος, ο κ. Βούτσης είπε χαρακτηριστικά: «Δεν αισθάνομαι ίχνος ενοχής και ευθύνης για το ότι πρέπει να είμαστε απολογούμενοι, για ότι γίναμε ίδιοι και δεν κρατήσαμε το ίδιος καθεστώς στις εργασιακές σχέσεις σε σχέση με τους προηγούμενους».

Ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε πως από την πρώτη στιγμή η Βουλή έδωσε παρατάσεις στο σύνολο του προσωπικού με στόχο να λειτουργουν όλοι στη Βουλή και να παράγουν έργο. «Θα αμειφθείς για να μην υπάρχουν σκιές και αργομισθίες», είπε και σημείωσε πως τα τέσσερα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη μόνιμου υπαλλήλου στη Βουλή παρότι θα μπορούσαν να έχουν γίνει 17 σε συγκεκριμένα πόστα που έχει ανάγκη το κοινοβούλιο.

«Οι τρύπες που υπήρχαν στο πλήθος των ειδικών κανονισμών ακριβώς επειδή ήταν μέλημα μας να ενοποιηθεί ο κανονισμός, οι τρύπες αυτές δεν χρησιμοποιήθηκαν ούτε μια φορά! Υπήρχε ένα καθεστώς εργολαβιών για τον καθαρισμό στη Βουλή. Το ζήτημα είναι ιδεολογικό το καταλαβαίνω. θέλω να προλάβω πογκρόμ απολύσεων για τους εργαζόμενους. Φύγανε από τους εργολάβους και κάναμε συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Είναι περίπου 60 άτομα».

Ο κ. Βούτσης σημείωσε πως υπήρχε εκκρεμότητα με 68 ειδικούς φρουρούς που είχαν προσληφθεί με ρήτρες και είχαν γίνει όμηροι σε ένα απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς. «Και για τις δύο αυτές κατηγορίες δεν έχουν καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οριζοντίως λοιπόν φέραμε το θέμα στον Κανονισμό και γίνανε υπάλληλοι της βουλή για να μην είναι στον αέρα», είπε και συνέχισε: «υπήρχε ο νόμος της κινητικότητας, ο 4440/2016. Γίνανε προτάσεις και από άλλα κόμματα, ετέθη το ζήτημα και η επιτροπή κανονισμού και η Ολομέλεια και με ευρύτερη συναίνεση αποφασίστηκε τον Φλεβάρη η Βουλή να μπει και αυτή στη διαδικασία της κινητικότητας! Έγινε προς όλους τους υπαλλήλους από το 2003, 06, 09 και δεν έχει σχέση με επιλεκτική επιλογή. Εδόθη εγκύκλιος για να κάνουν χρήση της διαδικασίας της συναίνεσης! Και από τα τέλη του Φλεβάρη άρχισαν να μελετώνται οι φάκελοι! Δεν είχα προσωπικά ιδέα το ποιοι συμπεριλαμβάνονται και ποιοι θέλανε να είναι στους 64 που θα μετείχαν. Αυτοί οι φάκελοι των εργαζομένων στη Βουλή ξεκίνησαν να διαμορφώνονται τους προηγούμενους μήνες και άρχισαν να ετοιμάζονται για ΦΕΚ αμέσως μετά τις ευρωεκλογές. Δεν έχει σχέση ε επιλεκτική εντολή».

Ακόμα, ο πρόεδρος του Σώματος έκανε λόγο για μια γνωστή επικοινωνιακή αντίληψη που έκανε προσπάθεια να χαρτογραφηθούν συγκεκριμένες περιπτώσεις, υπογραμμίζοντας πως υπάρχει μια ανθρωποφαγική λαϊκίστική έκφανση του δημοσιογραφικού κατεστημένου ενόψει εκλογών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, μετά τον σάλο που ξεσηκώθηκε, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, την αναστολή της διαδικασίας των μετατάξεων που, παρά το γεγονός «ότι ήταν καθόλα νόμιμη, διαφανής και με διακομματική συναίνεση, αξιοποιήθηκε από τη ΝΔ για να δημιουργηθούν εντυπώσεις σε ένα κρεσέντο πολιτικής σκοπιμότητας».

Χριστοδουλοπούλου: «Συγγνώμη, δεν θα είμαι υποψήφια»

Σε κίνηση… ηρωικής εξόδου προχώρησε σήμερα το πρωί η Τασία Χριστοδουλοπούλου, που αφού ζήτησε συγγνώμη για τη μετάταξη της κόρης της από τα ΕΛΤΑ στη Βουλή, ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφια στις επικείμενες εθνικές εκλογές, στις 7 Ιουλίου.

«Θέλω μόνο να ζητήσω συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ, την κυβέρνηση, τους φίλους και τους συντρόφους μου που τους στενοχώρησα», είπε η Τασία Χριστοδουλοπούλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Όπως προσέθεσε, «δυστυχώς, δεν μπορώ να το διορθώσω με κάποιον τρόπο, παρά μόνο με το ελάχιστο που μπορώ, να μην είμαι υποψήφια στις εκλογές».

Λίγο αργότερα, η αντιπρόεδρος της Βουλής εξέδωσε και γραπτή δήλωση, στην οποία σημειώνει μεταξύ άλλων πως η απόφασή της είναι ειλημμένη από χτες και ότι είναι ενήμεροι τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

«Πίστευα ότι η πορεία μου και η ειλικρίνειά μου θα συνεκτιμηθεί. Διαψεύστηκα» αναφέρει η κυρία Χριστοδουλοπούλου μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε για την μετάταξη της κόρης της στη Βουλή και την παραδοχή της σε εκπομπή του Alpha ότι χρησιμοποιήθηκαν οι γνωριμίες της για να συμβεί. Παράλληλα, ζητά συγνώμη «από όλες και όλους για τη στενοχώρια ή και τον κλονισμό εμπιστοσύνης» που τους προκάλεσε.

«Πάγωμα» μετατάξεων μετά τις αντιδράσεις 

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, χθες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε από τον ΠτΒ, Νίκο Βούτση, αναστολή της διαδικασίας των μετατάξεων που, παρά το γεγονός «ότι ήταν καθόλα νόμιμη, διαφανής και με διακομματική συναίνεση, αξιοποιήθηκε από τη ΝΔ για να δημιουργηθούν εντυπώσεις σε ένα κρεσέντο πολιτικής σκοπιμότητας».

Κατά τη συνομιλία τους, από κοινού αποφάσισαν ο Πρόεδρος της Βουλής να προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις.

Πράγματι, όπως εξήγησε ο Νίκος Βούτσης σε νέα του επικοινωνία σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, από τις 64 συνολικά μετατάξεις που είχαν αποφασιστεί να γίνουν μέσα στο πλαίσιο της κινητικότητας στο δημόσιο, έχουν πραγματοποιηθεί οι 33 (έχουν λάβει ΦΕΚ και ουσιαστικά έχουν γίνει). Οι υπόλοιπες, όπως είπε ο κ. Βούτσης παγώνουν, προκειμένου να σταματήσει η λογική του «Συριζαϊκού τσουνάμι».

«Επειδή έχει δημιουργηθεί το κλίμα αυτό, μετά από συνεννοήηση με τον πρωθυπουργό, παγώνουμε και αναστέλλουμε την περαιτέρω διαδικασία, τις υπόλοιπες μισές μετατάξεις», είπε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε: «Αυτό δείχνει την πρέπουσα ευαισθησία αλλά και ότι δεν υπάρχει επιλεκτική αντιμετώπιση για ανθρώπους που δουλεύουν εδώ κα δεν είναι κομματικοί Συριζαίοι. Σε αυτό το δεύτερο ήμισυ, εξ όσων γνωρίζω, είναι και η κόρη της κ. Χριστοδουλοπούλου».

Αναφερόμενος στην περίπτωση της πρώην συζύγου του που εμφανίζεται στα πρόσωπα που μετατάχθηκαν, ο πρόεδρος είπε πως βρίσκεται στη Βουλή ήδη από το 2007, πριν ακόμα ο ίδιος εκλεγεί βουλευτής. «Δεν ντρέπονται λίγο;», αναρωτήθηκε. 


σχετικα αρθρα