Δημοσίευση: ’

Ψάθα: «Αν δεν αποδοθούν ευθύνες θα σας κυνηγάω και μέσα από τον τάφο μου» – Η οργισμένη ανάρτηση του πατέρα του Έλληνα συντονιστή

Βαρύ πένθος και οργή έχει προκαλέσει η αεροπορική τραγωδία στην Ψάθα.

Η ανάγνωση δημιουργήθηκε από το Newpost AI.
Δημοσίευση: ’
Ψάθα: «Αν δεν αποδοθούν ευθύνες θα σας κυνηγάω και μέσα από τον τάφο μου» – Η οργισμένη ανάρτηση του πατέρα του Έλληνα συντονιστή

Βαρύ πένθος και οργή έχει προκαλέσει η αεροπορική τραγωδία στην Ψάθα.

Τα βασικά σημεία
Η σύνοψη δημιουργήθηκε από το Newpost AI.
  • Δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα συγκρούστηκαν στην Ψάθα κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης πυρκαγιάς.
  • Δύο μέλη του πληρώματος, ένας Έλληνας συντονιστής και ένας Δανός πιλότος, έχασαν τη ζωή τους.
  • Ο πατέρας του Έλληνα συντονιστή ζητά πλήρη διερεύνηση των αιτίων της σύγκρουσης και αποδοχή ευθυνών.
  • Η τραγωδία συνέβη την Κυριακή 2 Αυγούστου, ενώ οι επιβαίνοντες στο δεύτερο ελικόπτερο διασώθηκαν με ελαφρά τραύματα.
  • Η οικογένεια απαιτεί απαντήσεις για τις συνθήκες του δυστυχήματος και την ασφάλεια των επιχειρήσεων.

Βαρύ πένθος και οργή έχει προκαλέσει η αεροπορική τραγωδία στην Ψάθα, όπου δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα συγκρούστηκαν στον αέρα την ώρα που επιχειρούσαν για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς.

Από τη σύγκρουση έχασαν τη ζωή τους δύο μέλη του πληρώματος του ενός ελικοπτέρου, ένας Έλληνας συντονιστής και ένας Δανός πιλότος, ενώ οι δύο επιβαίνοντες στο δεύτερο ελικόπτερο διασώθηκαν.

Τραγική φιγούρα είναι ο πατέρας του Έλληνα συντονιστή, ο οποίος, μέσα από ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκφράζει τον αβάσταχτο πόνο για την απώλεια του παιδιού του, αλλά και την αγανάκτησή του για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα.

Ο πατέρας του θύματος ζητά να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια της σύγκρουσης και να αποδοθούν ευθύνες, με το μήνυμά του να αποτυπώνει την οδύνη μιας οικογένειας που έχασε τον άνθρωπό της ενώ συμμετείχε στη μάχη για την προστασία ανθρώπινων ζωών και περιουσιών.

Η ανάρτηση του πατέρα του θύματος

Μέσα από τη δημόσια τοποθέτησή του, ο πατέρας του Έλληνα συντονιστή δεν περιορίζεται στον αποχαιρετισμό του γιου του.

Ζητά απαντήσεις για την τραγωδία, εκφράζοντας την οργή του και απαιτώντας να διαπιστωθεί εάν υπήρξαν λάθη ή παραλείψεις στον σχεδιασμό και στον συντονισμό της επιχείρησης.

Δείτε την ανάρτηση

Το χρονικό της τραγωδίας στην Ψάθα

Η εναέρια σύγκρουση σημειώθηκε την Κυριακή 2 Αυγούστου, ενώ τα δύο ελικόπτερα συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που μαινόταν στην περιοχή της Ψάθας, δυτικά της Αθήνας.

Τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα ήρθαν σε επαφή στον αέρα, με το ένα να συντρίβεται και να τυλίγεται στις φλόγες. Οι δύο επιβαίνοντες σε αυτό, ο Δανός χειριστής και ο Έλληνας συντονιστής, έχασαν τη ζωή τους.

LIVE: Φωτιά στη Δυτική Αττική – 4η ημέρα μάχης με τις φλόγες, αγωνία για αγνοούμενο κτηνοτρόφο – Καίγονται σπίτια στην Ψάθα

Στο δεύτερο ελικόπτερο επέβαιναν ένας Βρετανός και ένας Έλληνας, οι οποίοι κατάφεραν να επιβιώσουν από τη σύγκρουση και διασώθηκαν με ελαφρά τραύματα.

Το βίντεο-ντοκουμέντο της σύγκρουσης

Στο σοκαριστικό βίντεο που καταγράφει τη στιγμή του δυστυχήματος, το ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο φαίνεται να πετά σε ιδιαίτερα χαμηλό ύψος, πάνω από τις κορυφές των δέντρων και κοντά στο σημείο όπου υψώνονται πυκνοί καπνοί.

Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα καταγράφεται η σφοδρή εναέρια σύγκρουση, πριν το ένα από τα δύο ελικόπτερα χάσει τον έλεγχο και συντριβεί.

Τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται, ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να υπήρξε επαφή μεταξύ των ελίκων των δύο εναέριων μέσων.

Για την οικογένεια του Έλληνα συντονιστή, ωστόσο, το κεντρικό αίτημα παραμένει ένα: να αποκαλυφθεί τι ακριβώς συνέβη και να μην μείνει η τραγωδία χωρίς απαντήσεις.

Μείνετε ενημερωμένοι με το Newpost. Ακολουθήστε μας για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.