current views are: 189

20 Ιανουαρίου 2023
Δημοσίευση17:34

Ψευτογιατρός: Ο 66χρονος παρουσιαζόταν ως γιατρός του… Κωνσταντίνου Μητσοτάκη! – Από το 2002 η δράση του

Ο ψευτογιατρός δρούσε σχεδόν ανενόχλητος από το 2002.

Δημοσίευση 17:34’
Ψευτογιατρός

Ο ψευτογιατρός δρούσε σχεδόν ανενόχλητος από το 2002.

Διάσημοι αθλητές του τένις, όπως ο Ράφα Ναδάλ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ακόμα και εστεμμένοι, ήταν ανάμεσα στους δήθεν διάσημους πελάτες του ψευτογιατρού, ο οποίος χρησιμοποιώντας τα ονόματά τους, προσέλκυε ασθενείς με σκοπό το κέρδος

«Έλεγε ότι ήταν προσωπικός γιατρός του Μητσοτάκη. Δεν τον γνωρίζαμε απόλυτα, αλλά φαινόταν ένας άνθρωπος που ήταν καλά παρότι μεγάλος σε ηλικία».

«Θα με βρουν στα θυμαράκια»

Όσοι κατάφεραν να γλυτώσουν από την δράση του και να ξεσκεπάσουν την απάτη εις βάρος τους, δέχτηκαν απειλές μέχρι και για τη ζωή τους όταν προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τον 66χρονο.

«Άρχισα να το ψάχνω περισσότερο, άρχισα να βλέπω πράγματα και θάματα κι εγώ ο ίδιος διαπίστωσα ότι είναι απάτη. Μάλιστα, τον έφερα σε δύσκολη θέση, ήρθε στο σπίτι μου και μου έβαλε κάποια χρήματα στην τράπεζα αλλά μετά εξαφανίστηκε.

»Εγώ δέχτηκα απειλητικά τηλεφωνήματα τότε. Μάλιστα, άλλαξα και το τηλέφωνό μου. Ότι ‘να τον αφήσω ήσυχο γιατί θα με βρουν στα θυμαράκια’», λέει θύμα στο MEGA.

Ψευτογιατρός: Από το… 2002 η δράση του

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος… dr. Kontos δρούσε πολύ πριν το 2019 που έγινε η καταγγελία, αφού οι απάτες φτάνουν μέχρι το 2002.

Για την υπόθεση του 2019, του επιβλήθηκαν περιοριστικά μέτρα, τρεις φορές τον μήνα εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Τέλη του 2019 έκλεισε το ιατρείο του και εκτιμάται ότι συνέχισε την δράση του στο σπίτι του έως τα τέλη του 2022.

Από τις 15 περιπτώσεις που εξετάζουν οι Αρχές, πέντε ασθενείς έχουν καταλήξει, ωστόσο τα θύματα φέρεται να είναι πολύ περισσότερα, καθώς στο σπίτι του 66χρονου έχουν βρεθεί δεκάδες φάκελοι ασθενών.

Σημειώνεται ότι ο Γερμανός συνεργάτης του, δε συνεργάζεται με τις ελληνικές Αρχές και είναι ζήτημα αν θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Κόρη θύματος: «Ο πατέρας μου είχε πειστεί να διακόψει τη θεραπεία για το ALS»

Ο πατέρας της κ. Βουράκη έπασχε από ALS και ο γιατρός του πρότεινε να σταματήσει τη θεραπεία του ώστε να ξεκινήσει θεραπεία βλαστοκυττάρων.

«Ο πατέρας μου ήταν ένας άνθρωπος γεμάτος ζωή, 58 ετών, μέσω ενός γνωστού γνώρισε τον γιατρό και του υποσχέθηκε πως θα τον κάνει καλά μέσω μιας θεραπείας με βλαστοκύτταρα. Ο πατέρας μου έπασχε από την νόσο του κατωτέρου κινητικού νευρώνα, γνωστό ως ALS και επειδή είχαμε πάει σε πάρα πολλούς γιατρούς, θεώρησε πως έπρεπε μνα δοκιμάσει και αυτό».

«Του δώσαμε 30.000 ευρώ»

«Του είπε πως είχε πολλούς πελάτες επώνυμους, όπως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Του έλεγε πως πρέπει να σταματήσει τη θεραπεία του για να συνεχίσει με τη δική του αγωγή. Και ενώ του είχε πει πως σε έξι μήνες θα δει διαφορά, δεν είδε ποτέ, χειροτέρευε μέρα με τη μέρα.Έδωσε τους κόπους μιας ζωής για να γίνει καλά αλλά δεν έγινε τίποτα. Του δώσαμε κοντά στα 30.000 ευρώ, άλλα στο χέρι άλλα σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ώστε να μη φαίνονται όλα»., ανέφερε η κόρη του θύματος.

Όταν διαπίστωσαν πως οι νέες θεραπείες δεν λέιτουργούν, ζήτησαν τα χρήματα πίσω αλλά εκείνος δεν τους σήκωνε το τηλέφωνο.

«Στο διάστημα των έξι μηνών, συναντήθηκαν περίπου 4 -5 φορές αλλά τα σκευάσματα τα έστελνε με courier. Όταν είδαμε πως ο μπαμπάς μου δεν γινόταν καλά τον πήρε τηλέφωνο και απαίτησε τα χρήματά του πίσω και του είπε πως θα τον καταγγείλει. Εκείνος του έκλεινε το τηλέφωνο, δεν το σήκωνε και του έλεγε, πήγαινέ με όπου θέλεις. Η γνωριμία τους ήταν το 2009 και ο πατέρας μου απεβίωσε το 2011. Δεν είναι εύκολο για εμάς αλλά μόνο για τη δικαίωση στη μνήμη του, αυτός ο άνθρωπος πρέπει να τιμωρηθεί».

Διαβάστε επίσης

σχετικα αρθρα