current views are: 31

26 Ιανουαρίου 2023
Δημοσίευση17:59

Ψευτογιατρός: Οι απειλές του όταν τον αμφισβήτησαν – Τα «μαύρα» χρήματα και το θέατρο του παραλόγου

35.000 ευρώ ήταν τα χρήματα που του έδωσε ένα από τα πρώτα θύματά του, το 2009, για να γίνει καλά τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα του.

Δημοσίευση 17:59’
Ψευτογιατρός

35.000 ευρώ ήταν τα χρήματα που του έδωσε ένα από τα πρώτα θύματά του, το 2009, για να γίνει καλά τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα του.

Ο  ψευτογιατρός, δεν είχε πάντα το «αγγελικό πρόσωπο». Όταν οι συγγενείς των ασθενών άρχισαν να τον στριμώχνουν, έδειχνε ένα άλλο πρόσωπο και άρχιζε τις απειλές.

Οι συγγενείς ασθενών αγωνιούν στο σαλονάκι και κάποιοι δείχνουν ότι έχουν στεγνώσει “οικονομικά” και στα ενδότερα ο ψευτογιατρός ακούει, απαντάει, κάνει πως εξετάζει και διαβεβαιώνει.

Ένα «εμπόριο ελπίδας» που όπως φαίνεται κράτησε για χρόνια με την ίδια συνταγή. Ο 66χρονος σήμερα κατηγορούμενος διαβεβαίωνε για την επιτυχία της δήθεν θεραπείας του και ζητά, εκτός από χρήματα, υπομονή και πίστη στις μεθόδους του.

Οι μέρες όμως περνούν και το πολυπόθητο αποτέλεσμα είναι αδύνατον να έρθει, μέσα από τα φιαλίδια. Σε  βίντεο ντοκουμέντο του 2006, βλέπουμε και ακούμε συγγενείς ασθενών να συζητούν απελπισμένοι και κάποιοι να λένε πως αν και έχουν ήδη αρχίσει να αμφιβάλλουν, συνεχίζουν σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σώσουν τους δικούς τους ανθρώπους.

Το θέατρο του παραλόγου

Με αυτήν την ψυχολογία κάθονταν στο γραφείο απέναντί του. Για εκείνους ήταν ίσως η τελευταία ελπίδα. Κάτι που ο ψευτογιατρός γνώριζε πολύ καλά.

Διάλογος μεταξύ ασθενή – ψευτογιατρού

Θύμα: Το παιδί τι γίνεται; Εμένα αυτό με ανησυχεί, χθες ο Γερμανός δεν ήταν ξεκάθαρος, εμένα άλλα μου είπε στο τηλέφωνο την τελευταία φορά που μιλήσαμε. Να συνεχίσω έτσι άλλα δύο χρόνια και να μου πεις ότι μέχρι εκεί πάει και να μην έχει πάει πουθενά;

Ψευτογιατρός: Η δικιά μας η γνώμη είναι ότι πάει πάρα πολύ καλά.

Θύμα: Η δικιά σου η γνώμη. Όσοι την βλέπουν, δεν έχει κανείς την ίδια γνώμη και μην προσπαθείς να με ακυρώσεις, γιατί εγώ τη ζω κάθε μέρα, κάθε μέρα

Ψευτογιατρός: Δεν θα σε ακυρώσω, απλώς εγώ εξυπηρετώ την κατάσταση αυτήν τώρα, διαφορετικά θα έπρεπε να ανεβαίνετε στη Γερμανία συνέχεια. Κάνω ό,τι μπορώ.

Θύμα: Να σου πω κάτι, εγώ όταν ξεκίνησα και μίλησα. Μίλησα για συγκεκριμένο πλάνο. Δεν μίλησα εξυπηρετώ, δηλαδή δεν κατάλαβα μου κάνει κανείς χάρη. Χάρη μου κάνετε;

Ψευτογιατρός: Εγώ;

Θύμα: Άσε εσένα, χάρη; Γιατί; Ακολουθώ ένα πρόγραμμα, από την στιγμή που δεσμεύεσαι να ακολουθήσω ένα πρόγραμμα οφείλεις να μου ολοκληρώσεις το πρόγραμμα, δεν είναι έτσι γουστάρουμε, ο κάθε ένας… Γιατί εγώ χθες τα πήρα όταν μου είπες θα σε παρατήσει, ποιος θα με παρατήσει; Τι είμαι να με παρατήσει.

Ασθενείς με καρκίνο και σκλήρυνση κατά πλάκας όχι μόνο δεν πηγαίνουν καλύτερα όπως υποσχόταν ο ψευτογιατρός, αλλά με το πέρασμα του χρόνου έδειχναν να καταρρέουν.

Θύμα: Εμένα μου είχατε πει ότι σε έναν χρόνο το παιδί, θα είναι αν μι τι άλλο αυτόνομο, πράγμα το οποίο δεν το έχει. Η μικρή είναι στο εντελώς αντίθετο, προσπαθεί μέχρι εκεί που δεν παίρνει, εγώ θέλω την ψυχολογία της, γιατί εγώ χθες πέθανα, πέθανα στην κυριολεξία.

Ψευτογιατρός: Εγώ κάνω ότι μπορώ για την ψυχολογία της και το ξέρεις. Εγώ γίνομαι βράχος και σπάει το κύμα επάνω μου και δέχομαι και τη δικιά σας απογοήτευση και κούραση και τα λοιπά.

Θύμα: Για εμένα δε μετράει τίποτα, δε μετράει ούτε η κούραση, ούτε τίποτα πέρα από το παιδί μου.

Ψευτογιατρός: Εννοώ βγαίνει επάνω μου, αλλά σας λέω και πάλι είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να κάνει. Ναι δεν είμαστε ακόμα εκεί που θέλουμε, δεν είμαστε εκεί που θέλουμε. Αλλά…

Θύμα: Θα είμαστε εκεί που θέλουμε;

Ψευτογιατρός: Πιστεύω ότι θα είμαστε.

Σε κάθε παράπονο, σε κάθε πιεστική ερώτηση και μια απάντηση για να πέσει στάχτη στα μάτια. Όπως στην περίπτωση, όταν συγγενής άρχισε να ρωτάει γιατί η δήθεν θεραπεία δεν ήταν γνωστή σε γιατρούς του εξωτερικού που είχε μιλήσει.

Θύμα: Μιλούσα με μια φίλη μου στον Καναδά η οποία δουλεύει

Ψευτογιατρός: Τη Λίντα;

Θύμα: Ναι τη Λίντα… και η νύφη της. Έχει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με την … και μιλούσα μαζί της και της είπα για την όλη διαδικασία και μου λέει δεν την ξέρω την όλη διαδικασία, αυτή δουλεύει σε κλινική εκεί.

Ψευτογιατρός: Σε κλινική αποκλείεται να την ξέρει, αν πάει στην Αλμπέρτα, στο Αλμπέρτα γιουνιβέρσιτι όμως, από την άλλη μεριά.

Θύμα: Μου είπε ότι και στο Αλμπέρτα και στο Βανκούβερ το κάνουν, αλλά το κάνουν με ανοσοκαταστολή.

Ψευτογιατρός: Ναι, ανοσοκατασταλτικά είναι, εε δεν έχει νόημα όμως.

Όλα αυτά 17 ολόκληρα χρόνια πριν η δράση του ψευτογιατρού αποκαλυφθεί και ο ίδιος κατηγορηθεί για 5 θανάτους ασθενών. Με τις εικόνες, τους διαλόγους και πάνω από όλα τα δικά του λόγια, να δείχνουν όλα όσα συνέβαιναν στις πλάτες ανθρώπων που τον πλήρωναν και πόνταραν στις ψεύτικες ελπίδες του.

Τα «μαύρα» λεφτά του ψευτογιατρού

Το μέγεθος της απάτης φαίνεται  σε αριθμούς. Ο ψευτογιατρός από το 2009 έως το 2020 δήλωσε μόλις 165.446 €, με τις αρχές να έχουν εντοπίσει ήδη 1.076.910 € «μαύρα χρήματα» κι αυτά είναι μόνο η αρχή μιας και θεωρούν βέβαιο ότι τα όσα έβαζε στη «τσέπη» είναι πολλά περισσότερα.

35.000 ευρώ ήταν τα χρήματα που του έδωσε ένα από τα πρώτα θύματά του, το 2009, για να γίνει καλά τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα του.

Το καλοκαίρι του ίδιου έτους και για σχεδόν ένα χρόνο, ο 66χρονος ψευτογιατρός είχε πείσει απόλυτα έναν άνδρα με σοβαρότατη νευρολογική πάθηση ότι μπορεί να τον γιατρέψει. Ο άνθρωπος αυτός πέθανε, έχοντας πληρώσει για τη ζωή του 35.000 ευρώ.

Αδίστακτος όπως φαίνεται ότι ήταν, ο ψευτογιατρός, την ίδια χρονιά και ως το 2011, πήρε από πατέρα αγοριού που νοσούσε από μια σπάνια εκφυλιστική ασθένεια, 50.000 ευρώ. Το παιδί, ακολουθώντας τις οδηγίες του 66χρονου, υποτροπίασε και πέθανε και αυτό.

«Ο γιος μου έπασχε από μια σπάνια εκφυλιστική ασθένεια που κατέστρεφε τα εγκεφαλικά κύτταρα. Ο 66χρονος μας έλεγε ότι η νόσος προήλθε από ένα σκορπιό που τσίμπησε το γιο μου στο στρατό κι ο Γερμανός έλεγε ότι είχε το αντίδοτο. Ο 66χρονος μας έλεγε ότι θα μας έδινε βλαστοκύτταρα που θα αντικαθιστούσαν τα κατεστραμμένα εγκεφαλικά κύτταρα και το παιδί θα γινόταν καλά. Μας ζήτησε να σταματήσει την αγωγή των γιατρών. Κι όντως τη σταματήσαμε. Αναγκαστήκαμε να πουλήσουμε την ακίνητη περιουσία μας για να του δώσουμε 50.000 ευρώ. Το παιδί μου πέθανε 5 χρόνια μετά, και ύστερα από δύο χρόνια έχασα και τη σύζυγό μου από τον καημό της» περιγράφει πατέρας θύματος.

Ο χρυσός και η Ελβετία

Ένα από τα επόμενα θύματά του, ήταν μια γυναίκα που πλήρωσε 2.500 ευρώ για το ταξίδι στη Γερμανία, στην οποία έκαναν μάλιστα, την πρόταση να μετατρέψει τα χρήματά της σε χρυσό στην Ελβετία.

«Τον γνώρισα  μέσω του Κ.Σ. και πήγαμε μαζί στη Γερμανία. Ήταν τότε που ο Κ.Σ. με ρώτησε αν έχω χρήματα και αν θέλω να του τα δώσω για να τα μετατρέψει σε χρυσό στην Ελβετία γιατί «ο χρυσός», όπως έλεγε, «είναι σταθερή αξία». Μάλιστα, την ίδια κουβέντα ισχυρίστηκε ότι είχε κάνει και με τον ψευτογιατρό. Όταν τους είπα ότι δεν έχω λεφτά, έπαψαν να δείχνουν ενδιαφέρον για την περίπτωσή μου» καταγγέλλει θύμα.

Άλλο ένα κορίτσι, έπεσε θύμα του το 2012.  Η μητέρα της έφτασε να του δώσει 200.000 ευρώ με το παιδί όχι μόνο να μην γίνεται καλά, αλλά μέρα με την ημέρα να χειροτερεύει.

Επί τρία χρόνια ασθενής με σκλήρυνση κατά πλάκας, ήλπιζε ότι τα πεπτίδια και τα βλαστοκύτταρα θα τον κάνουν καλά. Όταν κατάλαβε ότι εξαπατήθηκε, είχε ήδη δώσει στον ψευτογιατρό 50.000 ευρώ.

«Όταν πήγα στην Γερμανία, μου είπε ότι δεν έχω σκλήρυνση κατά πλάκας, όπως είχαν διαγνώσει οι γιατροί στην Ελλάδα και ότι με τη θεραπεία με τα βλαστοκύτταρα, πολύ γρήγορα, θα «πετάω». Μάλιστα, επικαλέστηκε τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ότι τον είχε βοηθήσει κι εκείνον, αλλά τα «συμφέροντα», όπως έλεγε, δεν του επέτρεψαν να ολοκληρώσει τη θεραπεία» αναφέρει θύμα του 66χρονου.

Εκμεταλλεύτηκε την ελπίδα τους

Μέσα σε λίγους μήνες, το 2012, ο Τριανταφύλλου πήρε από ασθενή που έπασχε κι αυτή από σκλήρυνση και τον σύζυγό της 15.000 ευρώ.

Η απελπισία από κάπου να «πιαστεί» για να σώσει τη μητέρα της, την έφερε στον ψευτογιατρό. Πλήρωσε 42.000 ευρώ, η μητέρα της χειροτέρεψε και τελικά, έχασε τη ζωή της.

Άλλο ένα ζευγάρι, έπεσε στα «δίχτυα» της απάτης στις αρχές του 2013. Επί ενάμιση χρόνο ακολούθησαν τις οδηγίες του ψευτογιατρού, δίνοντάς του συνολικά, 120.000 ευρώ.

«Μου έλεγε ότι είμαι εύκολη περίπτωση και σε ένα χρόνο θα περπατάω. Άρχισα θεραπεία, πήγα δύο φορές στη Γερμανία, έκανα ό,τι μου έλεγε. Κάποια στιγμή  μου έλεγε: «Ο εγκέφαλός σου τώρα έχει γεμίσει με υγιή βλαστοκύτταρα», εννοώντας ότι θα υπάρχει βελτίωση. Ήδη του είχαμε δώσει 120.000€. Όταν του είπα: «τελείωσαν τα λεφτά μας», εκείνος εξαφανίστηκε και δεν επικοινώνησε ποτέ ξανά μαζί μας» καταγγέλλει θύμα.

71.000 ευρώ, πήρε ο ψευτογιατρός από μία ασθενή στην οποία έταζε πλήρη ίαση από την σκλήρυνση κατά πλάκας.

Και ο ψευτογιατρός, συνέχιζε τη δράση του ανενόχλητος. Διαβάστε πώς κατάφερε να πάρει άλλα 35.000 ευρώ από ασθενή με σκλήρυνση: «Συναντηθήκαμε σε μια καφετέρια στο Λαγονήσι, η οποία μας είπε ότι είναι δικιά του, γιατί τον βόλευε επειδή το παιδί του έκανε σε διπλανό χώρο μαθήματα ιστιοπλοΐας. Πήγαμε στη Γερμανία. Εκεί όλοι τον φώναζαν «Ντένις». Μας ζήτησε να σταματήσουμε την φαρμακευτική αγωγή των γιατρών και το κάναμε. Όσο περνούσε ο καιρός ο σύζυγός μου χειροτέρευε. Όταν ρώτησα μου είπε ότι χρειάζονται τέσσερις μήνες για να «δουλέψουν» τα βλαστοκύτταρα στον οργανισμό του».

Το ίδιο διάστημα μία γυναίκα, αποφάσισε να τον καταγγείλει στην αστυνομία. Του είχε δώσει περισσότερα από 130.000 ευρώ ελπίζοντας να κάνει καλά τη κόρη της και όταν κατάλαβε ότι εξαπατήθηκε, απευθύνθηκε στις αρχές.

Κι ενώ η γυναίκα αυτή κατέθετε τη μήνυσή της, το ίδιο διάστημα ο ψευτογιατρός ξεγελούσε έναν ακόμη ασθενή αποσπώντας του 33.000 ευρώ, ο οποίος, μάλιστα, πέθανε, λίγο καιρό αργότερα.

Τρεις μήνες μόλις χρειάστηκαν για να αρπάξει ο 66χρονος άλλες 40.000 ευρώ από μια γυναίκα που προσπαθούσε να σώσει τον αδελφό της.

Αυτά, μαζί με μικρότερα ποσά που κατάφερε να πάρει από ασθενείς που δεν προχώρησαν τη θεραπεία, συν σχεδόν 100.000 σε μετρητά που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας στο σπίτι του συμπληρώνεται το ποσό των «μαύρων και αδήλωτων» του 1.076.910 ευρώ που έχουν βρεθεί μόνο, από την πρώτη, αρχική έρευνα των αρχών σε μια υπόθεση ανοιχτή και όπως φαίνεται, με πολύ ακόμη μέλλον.

 

 

 


σχετικα αρθρα