26 Ιουνίου 2025
Δημοσίευση: 20:44'

Ράλι Ακρόπολις: Καθυστέρηση, αποδοκιμασίες και χάος στην εκκίνηση στο Ζάππειο

Το Ράλι Ακρόπολις 2025 ξεκίνησε με μία ώρα καθυστέρηση λόγω μποτιλιαρίσματος στο κέντρο της Αθήνας, προκαλώντας ταλαιπωρία στο κοινό.

Δημοσίευση: 20:44’
EUROKINISSI)

Το Ράλι Ακρόπολις 2025 ξεκίνησε με μία ώρα καθυστέρηση λόγω μποτιλιαρίσματος στο κέντρο της Αθήνας, προκαλώντας ταλαιπωρία στο κοινό.

Με φόντο την επιστροφή του ιστορικού αγώνα στην καρδιά της Αθήνας, η πρώτη μέρα του Ράλι Ακρόπολις στιγματίστηκε από καθυστερήσεις, ελλιπή ενημέρωση και την αγανάκτηση των θεατών. Αντί για γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η ατμόσφαιρα θύμιζε περισσότερο δοκιμασία αντοχής κάτω από τον καυτό ήλιο.

Μία ώρα καθυστέρηση λόγω… της ίδιας της διοργάνωσης

Η επίσημη εκκίνηση του αγώνα ήταν προγραμματισμένη για τις 18:05 με την Υπερειδική Διαδρομή (SSS) στο Ζάππειο, ωστόσο λίγο πριν την έναρξη, η διοργάνωση ανακοίνωσε καθυστέρηση μίας ώρας, επικαλούμενη… «σοβαρή κυκλοφοριακή συμφόρηση» στο κέντρο της Αθήνας.

Η ειρωνεία ήταν προφανής: η ίδια η διοργάνωση είχε προκαλέσει το κυκλοφοριακό χάος, αφού από το πρωί υπήρχαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αποκλεισμοί δρόμων, χωρίς επαρκή εναλλακτικά μέτρα.

Κάτω από τον ήλιο, χωρίς ενημέρωση και υποδομές

Όσοι βρέθηκαν στο Ζάππειο για να παρακολουθήσουν από κοντά την εκκίνηση του «Ράλι των Θεών», περίμεναν υπομονετικά υπό συνθήκες καύσωνα, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 40°C.

Το κοινό, ανάμεσά τους και αρκετοί τουρίστες, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του τόσο για την έλλειψη σκίασης και νερού, όσο και για τη μηδαμινή ενημέρωση. Οι αποδοκιμασίες δεν έλειψαν, ειδικά όταν ανακοινώθηκε η νέα ώρα εκκίνησης στις 19:28.

Ακυρώθηκε η τελετή έναρξης – Κατευθείαν στην ειδική διαδρομή

Η καθυστέρηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί η προγραμματισμένη τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Το πρόγραμμα ξεκίνησε απευθείας με την Υπερειδική στο Ζάππειο, χωρίς την εορταστική ατμόσφαιρα που συνήθως συνοδεύει την έναρξη του Ράλι Ακρόπολις.

Το πρώτο αυτοκίνητο που μπήκε στη διαδρομή ήταν αυτό του γνωστού ηθοποιού Γιώργου Αμούτζα, στις 19:28, σηματοδοτώντας την έναρξη με μια ώρα και είκοσι τρία λεπτά καθυστέρηση.

 


TOP NEWS

uncached