current views are: 1

2 Ιουνίου 2011
Δημοσίευση09:41

Rockwave Festival 2011 με τη σφραγίδα των Prodigy

Με πολύ ροκ, vintage, indie και πανκ μουσική, ξεκινά το φετινό Rockwave Festival, που θα διεξαχθεί στον πολυχώρο του Terra Vibe Park στη Μαλάκασα από την Παρασκευή 1 Ιουλίου έως και την Κυριακή 3 Ιουλίου. Οι 25 καλλιτέχνες της ελληνικής και παγκόσμιας μουσικής σκηνής που θα φιλοξενηθούν φέτος στο φεστιβάλ, θα κυριαρχήσουν στις δύο σκηνές του Τέρα Βάιμπ, την κεντρική Terra Stage και τη μικρότερη, Vibe Stage.

Δημοσίευση 09:41’
αρθρο-newpost

Με πολύ ροκ, vintage, indie και πανκ μουσική, ξεκινά το φετινό Rockwave Festival, που θα διεξαχθεί στον πολυχώρο του Terra Vibe Park στη Μαλάκασα από την Παρασκευή 1 Ιουλίου έως και την Κυριακή 3 Ιουλίου. Οι 25 καλλιτέχνες της ελληνικής και παγκόσμιας μουσικής σκηνής που θα φιλοξενηθούν φέτος στο φεστιβάλ, θα κυριαρχήσουν στις δύο σκηνές του Τέρα Βάιμπ, την κεντρική Terra Stage και τη μικρότερη, Vibe Stage.

Με πολύ ροκ, vintage, indie και πανκ μουσική, ξεκινά το φετινό Rockwave Festival, που θα διεξαχθεί στον πολυχώρο του Terra Vibe Park στη Μαλάκασα από την Παρασκευή 1 Ιουλίου έως και την Κυριακή 3 Ιουλίου. Οι 25 καλλιτέχνες της ελληνικής και παγκόσμιας μουσικής σκηνής που θα φιλοξενηθούν φέτος στο φεστιβάλ, θα κυριαρχήσουν στις δύο σκηνές του Τέρα Βάιμπ, την κεντρική Terra Stage και τη μικρότερη, Vibe Stage. Προσελκύοντας κάθε χρόνο τις μεγαλύτερες μπάντες και τους δημοφιλέστερους καλλιτέχνες της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας, τo φεστιβάλ αποτελεί την απόλυτη μουσική γιορτή του καλοκαιριού, η οποία έχει εδραιωθεί ως θεσμός τα τελευταία 15 χρόνια. Επιβεβαίωση άλλωστε , αποτελεί, η συμμετοχή 200 καλλιτεχνών που έχουν φιλοξενηθεί κατά το παρελθόν στη σκηνή της.

-Παρασκευή 1 Ιουλίου

Το πρόγραμμα για το μουσικό τριήμερο, είναι πλούσιο και οι επιλογές πολλές. Έτσι για την Παρασκευή 1 Ιουλίου, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να βρεθεί στις δύο σκηνές του φεστιβάλ με προεξάρχοντες στην σκηνή του Τέρα Στέιτζ (Terra Stage), τους Έντιτορς (Editors), πρωταγωνιστές της βρετανικής εναλλακτικής σκηνής.

Οι Έντιτορς (Editors), αγαπημένο συγκρότημα του ελληνικού κοινού, με ιδιαίτερα δυναμική σκηνική παρουσία, δεν «βολεύεται» στα γνωστά, πειραματίζεται συνεχώς και εξελίσσεται. Προσπαθούν πάντα να σπάσουν τα όρια της μουσικής τους, προχωρώντας, κάθε φορά, με την τελευταία τους δουλειά, βήματα μπροστά.

Cake

Οι “πράσινοι” εικονοκλάστες από το Σακραμέντο με σήμα κατατεθέν τον φάνκυ, ροκ εν ρολ και κουίρκι ποπ (funky, rock ‘n roll & quirky pop) ρυθμό, παραμένουν σκόπιμα εκκεντρικοί και αφοπλιστικά εθιστικοί, με ρυθμούς νοσταλγικούς αλλά και πάντα ανατρεπτικούς.

Η alternative rock μπάντα, που δημιουργήθηκε πριν είκοσι χρόνια, καταφέρνει να συνδυάζει funk, ska και jazz μίξεις με rockabilly και ποπ μελωδίες, σόουλ και κάντρι (country) και όλα αυτά σε ελεύθερη indie απόδοση.

The Stranglers

Οι υποκινητές της βρετανικής πανκ, δεν περιορίστηκαν στα στενά του όρια αλλά δημιούργησαν το δικό τους πανκ- ροκ ιδίωμα, για να συνδυάσουν την αντιδραστική ιδιοσυγκρασία τους με τον πάντα ψαγμένο στίχο τους.

Με 23 τραγούδια και 17 δίσκους τους στο τοπ 40 (top 40) της Μεγάλης Βρετανίας σε μια τεράστια καριέρα τεσσάρων δεκαετιών, οι διαχρονικοί Stranglers αποτελούν σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία της σύγχρονης μουσικής.

The Inspector Cluzo

Χαρακτηρίζεται από πολλούς ως το πιο “μοδάτο” ροκ ντουέτο του κόσμου. Το γαλλικό συγκρότημα φαινόμενο που, αν και μετρά μόλις τρία χρόνια καριέρας, έχει στο ενεργητικό του 450 εμφανίσεις σε 23 χώρες και έχει πουλήσει 45.000 δίσκους σε όλο τον κόσμο.

Στη μικρότερη σκηνή, την Vibe Stage, τα συγκροτήματα που θα πάρουν μέρος είναι:

Ο Sivert Hoyem, ο οποίος θα εμφανιστεί και ως ο headliner στο Vibe Stage, και θα απογειώσει το κοινό με τον γνήσιο ροκ λυρισμό του. Τον Hoyem γνώρισε το κοινό σαν τον χαρισματικό ηγέτη και συνθέτη των Madrugada. Οι Madrugada, το πιο γνωστό νορβηγικό συγκρότημα, δημιουργήθηκαν το 1995, και διαλύθηκαν οριστικά το 2008, μετά το θάνατο του κιθαρίστα τους, Robert Buras.

Παύλος Παυλίδης & B Movies

Ο Παύλος Παυλίδης ο ευαίσθητος δημιουργός και ανήσυχος συνθέτης που ξεκίνησε τη μουσική του πορεία με τα «Μωρά στη Φωτιά», κέρδισε επάξια την αγάπη του κοινού και την πλατιά αναγνώριση σαν front man στα «Ξύλινα Σπαθιά». Από το 2003 και μετά, συνεχίζει την προσωπική του μουσική διαδρομή με συνοδοιπόρους τους B-Movies.

Οι B-Movies συνταξιδιώτες σε αυτό το μουσικό ταξίδι θα είναι μαζί με τον Παύλο Παυλίδη και στο Vibe Stage την πρώτη ημέρα του Rockwave. Ο ήχος τους άλλοτε μελαγχολικός και μελωδικός άλλοτε ορμητικός και έντονα ηλεκτρικός δεν παύει να ξυπνά αναμνήσεις και συναισθήματα, να εκφράζει έναν κόσμο που θέλει να ονειρεύεται και δεν παύει να ελπίζει.

Βασσιλικός (Vassilikos)

Ο Vassilikos, είναι ο τολμηρός καλλιτέχνης που με την vintage φωνή του, δίνει νέα πνοή στα τραγούδια που ερμηνεύει. Καταφέρνει να τα μεταμορφώσει προσθέτοντας τη δική του φρέσκια ματιά και τα κάνει να ακούγονται σαν να γράφτηκαν σήμερα.

Τον Vassiliko τον γνωρίσαμε σαν δημιουργό και ερμηνευτή των Raining Pleasure, συγκρότημα με εικοσαετή παρουσία που έβαλε τη σφραγίδα του στην ελληνική αγγλόφωνη σκηνή με δύο σημαντικά άλμπουμς, το Flood & το Reflections – όπου προτείνει τη δική του μουσική “ανάγνωση” στο έργο του Μάνου Χατζιδάκι, ανάγνωση που πολλοί ισχυρίζονται ότι θα επικροτούσε και ο ίδιος ο συνθέτης, αν ήταν ακόμα εν ζωή. Την αποδοχή που είχε το άλμπουμ από το ελληνικό κοινό δείχνουν και οι πωλήσεις – ξεπέρασε τις 35.000 και έγινε χρυσό.

-Σάββατο 2 Ιουλίου

Η γιορτή συνεχίζεται το Σάββατο 2 Ιουλίου στην κύρια σκηνή του Τερρα Βάιμπ Πάρκ, με τους:

Γιάννη Αγγελάκα

Πρωτοεμφανίζεται με το θρυλικό ελληνικό συγκρότημα “Τρύπες” με το οποίο κυκλοφορεί 7 δίσκους. Η πρώτη του συμμετοχή σε δίσκο άλλου συγκροτήματος-στον οποίο συμμετέχουν και άλλοι καλλιτέχνες-πραγματοποιήθηκε το 1990 στο δίσκο “Άντε… και καλή τύχη μάγκες” ο οποίος ηχογραφήθηκε στη μνήμη του Παύλου Σιδηρόπουλου.

Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος Τρύπες συμμετέχει σε συναυλίες με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και συνεργάζεται μαζί του στο δίσκο “Βραχνός προφήτης” που κυκλοφορεί το 2000. Το 2001 συμμετέχει στο δίσκο του Γιώργου Χριστιανάκη “Ο θυρωρός”, για τον οποίο έγραψε τους στίχους και τραγούδησε στο κομμάτι “Κυρία των μέσα μου ανέμων”.

Ψαραντώνη (Αντώνης Ξυλούρης): είναι ένας από τους πιο γνωστούς κρητικούς λυράρηδες.

Γεννήθηκε το 1942 στα Ανώγεια Μυλοποτάμου Ρεθύμνου Κρήτης και είναι αδελφός του Νίκου Ξυλούρη.

Ο ίδιος είναι μια ξεχωριστή μορφή της κρητικής μουσικής, διαθέτει μία φωνή με ιδιαίτερη χροιά και προσωπικό ύφος στο παίξιμο της λύρας και των άλλων παραδοσιακών οργάνων. Έμαθε μουσική δίπλα στο μεγαλύτερο αδελφό του τον Νίκο από πολύ μικρός.

Μέχρι σήμερα έχει εκπροσωπήσει πολλές φορές την Ελλάδα σε φεστιβάλ του εξωτερικού.

Λύκοι Λάιβ

Στο project των Λύκων, ο Νίκος Βελιώτης και ο Γιάννης Αγγελάκας ταιριάζουν αρμονικά τις μουσικές τους αναζητήσεις. Βρίσκουν δημιουργικό διέξοδο η εμμονή με το τσέλο του γνήσιου ρόκερ ποιητή και το απωθημένο ενός κατεξοχήν κλασικού μουσικού, να δημιουργήσει λαϊκά τραγούδια.

Τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ θα συμμετάσχουν επίσης οι :

Ντίνος Σαδίκης

Γιώργης Ξυλούρης (Ψαρογιώργης)

Lost Bodies

Vlastur

Λόζιος & Ανακατωσιά (Χάλκινα Μακεδονίας)

Πολυφωνικό Σχήμα “Διώνη”

-Κυριακή 3 Ιουλίου

Την Κυριακή 3 Ιουλίου, το Rockwave ολοκληρώνει τη φετινή δράση του, με πολύ ενέργεια καθώς στην σκηνή του Terra Stage, θα εμφανιστούν οι ανατρεπτικοί Prodigy.

Η αρμονική συνύπαρξη πανκ/ ροκ και ηλεκτρονικής μουσικής δε θα μπορούσε να επιτευχθεί αν δεν υπήρχαν οι The Prodigy.

Το συγκρότημα από το Έσεξ της Αγγλίας που υπήρξε κάποτε το καλύτερο κρυμμένο μυστικό της underground dance σκηνής στις αρχές του 90, απέφυγε κάθε ταμπέλα κατηγοριοποίησης και γρήγορα κατάφερε να συστήσει στα μέγαλα mainstream ακροατήρια το μοναδικό τους ήχο.

Yπήρξαν πρωτοπόροι του λεγόμενου big beat, συνδυάζοντας το rave, την techno και τα breakbeats με την ηλεκτρονική ροκ και το πάνκ.

Συμμετέχουν επίσης οι:

Gogol Bordello

Η παρουσία τους είναι σαρωτική. Ωθούν το πλήθος σε ασταμάτητο χορό, ενώ το ελληνικό κοινό έχει παθιασμένη σχέση μαζί τους.

Οι επαναστάτες της gypsy punk σκηνής, η πολυεθνική καλλιτεχνική κολλεκτίβα, που συνδυάζει τσιγγάνικη μουσική με punk στοιχεία, τα κολασμένα βιολιά και τους κλασικούς ήχους του ακορντεόν με τα έντονα ντραμς και τα κρουστά, οκτώ μουσικούς και πολλούς guests, στίχους σε διάφορες γλώσσες, θεατρική σκηνική παρουσία με επιρροές καμπαρέ, φτιάχνει ένα τρελά πολύχρωμο μουσικό κοκτέιλ polka punk ήχων με samba, ska, tarantella και reggae που απογειώνει.

Kyuss Lives

Το μυθικό συγκρότημα της καλιφορνέζικης desert rock σκηνής επιστρέφει μετά την επανένωσή τους και μετά την ακαριαία σόλντ άουτ εμφάνιση τους σε κλαμπ της Αθήνας, για να παρασύρει το κοινό. Ακατέργαστα ωμά φωνητικά, γκαζωμένα ακόρντα, μοναδική ηχητική εμπειρία που καλύπτει όλο το φάσμα μεταξύ μελωδίας και θορύβου! Οι Kyuss είναι ένα από τα σημαντικότερα και επιδραστικότερα συγκροτήματα της stoner rock, metal μουσικής σκηνής.

Monster Magnet

Οι Monster Magnet θερμοί υποστηρικτές της space rock, heavy ψυχεδέλειας, σφραγίζουν μία ολόκληρη εποχή.

Μετά την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ, “Mastermind”, οι Monster Magnet, μια από τις σημαντικότερες μπάντες της underground stoner rock σκηνής και απόλυτοι εκφραστές του “Drugs Sex and Rock n Roll”, επιστρέφουν πιο προκλητικοί από ποτέ.

Marky Ramone’s Blitzkrieg

Ο Marky Ramone, έρχεται στο Rockwave για να μας μάθει τα βασικά της πάνκ.

Μέλος των θρυλικών Ραμόνς (Ramones), με τις μπαγκέτες του να ρίχνουν “κεραυνούς” πάνω στα ντράμς (drums), άλλαξε τα μπιτ (beat) του ροκ εν ρολ (rock n roll).

Μαζί του ο Michale Graves, η “άφοβη” και ανατρεπτική φωνή των Misfits, βροντερά υπερασπίζεται όλες τις βουβές μειοψηφίες.

Το πάρτι συνεχίζεται στη σκηνή του Βάιμπ Στέιτζ με τους:

Flogging Molly: H Ιρλανδο-αμερικάνικη ροκ μπάντα η οποία πήρε το όνομα της από ένα τοπικό μπαρ στο Χόλυγουντ υπόσχεται να ξυπνήσει τον χορευτή που κρύβουμε μέσα μας.

Therapy

Οι Ιρλανδοί επαναστάτες της εναλλακτικής σκηνής ξεπήδησαν από την γκράντζ (grunge) σκηνή των 90’s, αλλά στην πορεία οι Therapy απέδειξαν ότι δεν είναι ένα trend της εποχής, άλλα μια πάγια, διαχρονική αξία. Μετράνε πλέον πάνω από είκοσι χρόνια καριέρας και πωλήσεις άνω των δυο εκατομμυρίων άλμπουμ. παγκοσμίως.

Viza

Στο μουσικό καμβά τους παντρεύουν περίτεχνα παραδοσιακή μουσική με ροκ ρυθμούς!

Το καινοτόμο και ανερχόμενο alternative rock συγκρότημα, ξεχώρισε στο παγκόσμια μουσικό στερέωμα, κυρίως γιατί οι εννιά μουσικοί από το Λος Άντζελες, παντρεύοντας περίτεχνα παραδοσιακά όργανα- ντουντούκες, κρουστά και ούτι- με την ροκ μουσική και χορευτικούς ρυθμούς καταφέρνουν να δημιουργήσουν έναν εκρηκτικό ήχο.

Dept

Ένα από τα σημαντικότερα και πιο επιτυχημένα ροκ συγκροτήματα της Ισπανίας. Με φανατικά πιστό κοινό που εξαπλώνεται πέρα από τα σύνορα της πατρίδας τους, σε όλους όσους βράζει το αίμα τους.

-Εισιτήρια:

Οι τιμές των εισιτηρίων για το τριήμερο είναι ιδιαίτερα οικονομικές, αν σκεφτεί κανείς ότι περιλαμβάνεται και κάμπινγκ. Έτσι αν κάποιος επιθυμεί να παραμείνει στο χώρο των εκδηλώσεων και για τις τρεις μέρες και να κατασκηνώσει, αρκεί να καταβάλλει το ποσό των 65 €.

Όσοι δεν επιθυμούν να διαμείνουν στο συναυλιακό χώρο, θα πληρώσουν τα αντίστοιχα εισιτήρια για τις προγραμματισμένες συναυλίες:

Για την Παρασκευή 1 Ιουλίου και την Κυριακή 3 Ιουλίου το κοινό θα πληρώσει 28 €, ενώ για το Σάββατο 2 Ιουλίου, οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 12 έως 15 €.

Τα εισιτήρια μπορεί να τα προμηθευτεί κανείς από το Ticket House, στην Αθήνα και τα Musicland και Stereodisc στη Θεσσαλονίκη.