Roland Garros: Τσιτσιπάς… από ατσάλι – Επικράτησε του Βέσελι και ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα
Δύο ήταν τα «κλειδιά» στο ματς για να φτάσει στη νίκη ο Στέφανος Τσιτσιπάς
Ο Γίρι Βέσελι έβαλε δύσκολα στον Στέφανο Τσιτσιπά στην πρεμιέρα του Έλληνα πρωταθλητή στο κυρίως ταμπλό του Roland Garros. Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας, όμως, απέδειξε ότι είναι «φτιαγμένος από ατσάλι» και πήρε το «εισιτήριο» για τον 2ο γύρο του τουρνουά επικρατώντας με 3-1 σετ (7-5, 6-3, 4-6, 7-6(7)) του Τσέχου, «σβήνοντας» τετραπλό σετ πόιντ του αντιπάλου του στο τάι μπρέικ του τέταρτου σετ (από το εις βάρος του 6-3 και 7-6, επικράτησε με 9-7).
Αντίπαλος του Τσιτσιπά στην επόμενη φάση του κορυφαίου Grand Slam θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης ανάμεσα στον Ισπανό Ρομπέρτο Καμπάγες Μπαένα και στον Αμερικανό Εμίλιο Νάβα.
Τρεις ώρες και 16 λεπτά χρειάστηκε ο Τσιτσιπάς για να κάμψει την αντίσταση του Βέσελι, με τον οποίο συναντήθηκε για πρώτη φορά στο κορτ. Έστω και με… μπόλικο άγχος, όμως, κατάφερε να πανηγυρίσει έξαλλα στο φινάλε την 26η εφετινή του νίκη σε 34 παιχνίδια, την 22η συνολικά στη διοργάνωση επί συνόλου 28 αγώνων και την 10η στα τελευταία 13 ματς στο Γαλλικό Όπεν.
Το νο5 της παγκόσμιας κατάταξης τελείωσε την αναμέτρηση με 12 άσους, αλλά και 30 αβίαστα λάθη (4 διπλά) και 58 winners, την ώρα που ο αντίπαλός του είχε 11 άσους (5 διπλά λάθη), 31 winners και 37 αβίαστα λάθη.
Δύο ήταν τα «κλειδιά» στο ματς για να φτάσει στη νίκη ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Το πρώτο η επιστροφή του ενώ βρέθηκε να χάνει 5-3 στο πρώτο σετ, το οποίο και κατέκτησε με 7-5 παίρνοντας 4 συνεχόμενα game, αλλά και η εξαιρετική του αντίδραση στο 4ο σετ, όταν χρειάστηκε να «σβήσει» σε πρώτη φάση τριπλό set-point στο τάι μπρέικ και να μετατρέψει το εις βάρος του 6-3 σε 6-6 και το 7-6 σε 9-7!
Job done 💼@steftsitsipas navigates a tricky test from Vesely 7-5, 6-3, 4-6, 7-6(7) to land safely in the second round.#RolandGarros pic.twitter.com/gyLRsIo84m
— Roland-Garros (@rolandgarros) May 28, 2023
ολες οι ειδησεις
- «Δεν πάω πουθενά εδώ θα μείνω»: Με Βασίλη Καρά απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ερώτηση σχετικά με την ανάληψη της προεδρίας της Κομισιόν
- «Ξεπαγώνουν» οι τριετίες: Tι σημαίνει «στην πράξη» αυτό για τους εργαζόμενους
- Stoiximan Super League 1: Μόνος πρώτος ο Ολυμπιακός, κερδισμένος ο Παναθηναϊκός – Δείτε τα 23 γκολ του διημέρου
- Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στη βόρεια Ιταλία
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr