current views are: 121

29 Μαρτίου 2023
Δημοσίευση16:35

Ρωσία: Ο Πούτιν λέει ότι οι κυρώσεις «μπορούν» να έχουν «αρνητικές» επιπτώσεις στην οικονομία

Είναι η πρώτη φορά που ο Πούτιν παραδέχεται δημοσίως ότι το κύμα διεθνών κυρώσεων, που πλήττουν πολλούς τομείς της ρωσικής οικονομικής δραστηριότητας

Δημοσίευση 16:35’
Πούτιν

Είναι η πρώτη φορά που ο Πούτιν παραδέχεται δημοσίως ότι το κύμα διεθνών κυρώσεων, που πλήττουν πολλούς τομείς της ρωσικής οικονομικής δραστηριότητας

Τετάρτη 29 Μαρτίου, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να συνοδεύεται για πρώτη φορά από ειλικρινείς δηλώσεις, από τους Πούτιν και Ζελένσκι.

Στον απόηχο της παραδοχής του Βολοντιμίρ Ζελένσκι πως ενδεχόμενη ήττα στο Μπαχμούτ, θα τους στείλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ο Βλαντίμιρ Πούτιν λέει ότι οι κυρώσεις «μπορούν» να έχουν «αρνητικές» επιπτώσεις στη ρωσική οικονομία.

«Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη ρωσική οικονομία μεσοπρόθεσμα μπορούν πραγματικά να έχουν αρνητικό αντίκτυπο σε αυτή», προειδοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνεδρίασης με την κυβέρνηση, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Είναι η πρώτη φορά που ο Πούτιν παραδέχεται δημοσίως ότι το κύμα διεθνών κυρώσεων, που πλήττουν πολλούς τομείς της ρωσικής οικονομικής δραστηριότητας, μεταξύ των οποίων αυτόν των υδρογονανθράκων, επηρεάζουν την εθνική οικονομία.

Έναν χρόνο και πλέον μετά την έναρξη της επίθεσης στην Ουκρανία, «η ανεργία βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδό της», στο 3,6% και «στα τέλη Μαρτίου, ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει κάτω από το 4%», αφού εκτοξεύθηκε κοντά στο 20% την περασμένη άνοιξη, δήλωσε ο Πούτιν.

«Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα προβλήματα έχουν ήδη επιλυθεί», προειδοποίησε τα μέλη της κυβέρνησής του.

«Η επιστροφή σε μια τροχιά ανάπτυξης δεν πρέπει να μας κάνει να χαλαρώσουμε», δήλωσε, ζητώντας «εγγυήσεις για την οικονομική κυριαρχία» της Ρωσίας.

Ο Πούτιν ζήτησε επίσης από την κυβέρνηση και τους αξιωματούχους που είναι υπεύθυνοι για την οικονομία να «διασφαλίσουν τη γρήγορη έναρξη νέων έργων στις μεταποιητικές βιομηχανίες, κυρίως στην παραγωγή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας», έναν κλάδο που έχει πληγεί από την αποχώρηση πολλών ειδικών στο εξωτερικό.

«Το χρηματοοικονομικό μας σύστημα πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για να απαντήσουμε τις ανάγκες των εξαγωγέων. Και πρέπει να αντικαταστήσουμε τις επιχειρήσεις της Δύσης που εργάζονταν σε αυτό τον τομέα», δήλωσε.


σχετικα αρθρα