Δημοσίευση: ’

Ρωσία: Στο 70% της εγχώριας ζήτησης έπεσε η παραγωγή βενζίνης μετά τις ουκρανικές επιθέσεις

Οι επιθέσεις με drones ανάγκασαν μεγάλα ρωσικά διυλιστήρια να αναστείλουν τη λειτουργία τους – Επανεμφανίζονται οι ελλείψεις καυσίμων σε ρωσικές περιφέρειες

Η ανάγνωση δημιουργήθηκε από το Newpost AI.
Επιμέλεια: Γιάννης Μαρκούτης
Δημοσίευση: ’
Ρωσία
Επιμέλεια: Γιάννης Μαρκούτης

Οι επιθέσεις με drones ανάγκασαν μεγάλα ρωσικά διυλιστήρια να αναστείλουν τη λειτουργία τους – Επανεμφανίζονται οι ελλείψεις καυσίμων σε ρωσικές περιφέρειες

Τα βασικά σημεία
Η σύνοψη δημιουργήθηκε από το Newpost AI.
  • Η παραγωγή βενζίνης στη Ρωσία έχει υποχωρήσει στο 70% της εγχώριας ζήτησης λόγω επιθέσεων ουκρανικών drones.
  • Οι επιθέσεις έχουν αναγκάσει μεγάλα ρωσικά διυλιστήρια να αναστείλουν τη λειτουργία τους, περιορίζοντας την παραγωγική ικανότητα.
  • Οι ελλείψεις καυσίμων επανεμφανίστηκαν σε ρωσικές περιφέρειες, επαναφέροντας πιέσεις στην εσωτερική αγορά.
  • Η παραγωγή βενζίνης έχει επιστρέψει στα επίπεδα της κρίσης του Ιουλίου, όταν η κατάσταση ήταν στο αποκορύφωμά της.
  • Σημαντικά διυλιστήρια, όπως αυτά στην Περμ και το Νίζνι Νόβγκοροντ, έχουν διακόψει τη λειτουργία τους λόγω των επιθέσεων.

Σημαντικό πλήγμα στην παραγωγή καυσίμων της Ρωσίας προκαλούν οι συνεχιζόμενες επιθέσεις ουκρανικών drones σε ενεργειακές εγκαταστάσεις, με την παραγωγή βενζίνης να έχει υποχωρήσει στα τέλη Αυγούστου περίπου στο 70% των επιπέδων της εγχώριας ζήτησης.

Σύμφωνα με δύο πηγές του κλάδου τις οποίες επικαλείται το Reuters, σειρά επιθέσεων της Ουκρανίας ανάγκασε μεγάλα ρωσικά διυλιστήρια να αναστείλουν τη λειτουργία τους, περιορίζοντας αισθητά την παραγωγική δυνατότητα της χώρας.

Η Ουκρανία χτυπά τις ενεργειακές υποδομές

Η Ουκρανία έχει εντείνει τις επιθέσεις της σε ενεργειακές υποδομές της Ρωσίας, επιχειρώντας να περιορίσει τα έσοδα που αντλεί η Μόσχα από τις εξαγωγές υδρογονανθράκων.

Οι ελλείψεις καυσίμων επανεμφανίστηκαν σε ρωσικές περιφέρειες τον Αύγουστο, έπειτα από μια σύντομη ανάπαυλα στα τέλη Ιουλίου. Τότε, ορισμένες τοπικές αρχές είχαν αρχίσει να χαλαρώνουν ή ακόμη και να αίρουν τους περιορισμούς στις πωλήσεις καυσίμων.

Η νέα πτώση της παραγωγής, ωστόσο, επαναφέρει τις πιέσεις στην εσωτερική αγορά.

Η παραγωγή επέστρεψε στα επίπεδα της κρίσης του Ιουλίου

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η παραγωγή βενζίνης στα τέλη Αυγούστου μειώθηκε στο ίδιο επίπεδο στο οποίο είχε βρεθεί στις αρχές Ιουλίου.

Ήταν η περίοδος κατά την οποία η κρίση καυσίμων, που είχε αρχίσει να εντείνεται ήδη από τον Μάιο, βρισκόταν στο αποκορύφωμά της.

Το γεγονός ότι η παραγωγή καλύπτει πλέον περίπου το 70% της εγχώριας ζήτησης καταδεικνύει την πίεση που ασκούν οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις στην παραγωγική αλυσίδα καυσίμων της Ρωσίας.

Εκτός λειτουργίας μεγάλα διυλιστήρια

Την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από νέες επιθέσεις ουκρανικών drones, αρκετά μεγάλα διυλιστήρια αναγκάστηκαν να διακόψουν τη λειτουργία τους.

Πρόκειται για σημαντικές μονάδες παραγωγής βενζίνης, μεταξύ των οποίων βρίσκονται διυλιστήρια στην Περμ, στο Νίζνι Νόβγκοροντ και στο Γιαροσλάβλ.

Οι επιθέσεις στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις εντάσσονται στην ευρύτερη στρατηγική του Κιέβου να πλήξει τα ρωσικά διυλιστήρια, την ώρα που ο πόλεμος συνεχίζεται και η ενεργειακή βιομηχανία παραμένει βασική πηγή εσόδων για τη Μόσχα.

Μείνετε ενημερωμένοι με το Newpost. Ακολουθήστε μας για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.