current views are: 65

7 Δεκεμβρίου 2022
Δημοσίευση06:59

Σέρρες: «Μπαλάκι» οι ευθύνες μεταξύ διευθυντή και δημάρχου για τον θάνατο του 11χρονου – Το τελευταίο αντίο στον Βασίλη

2 συλλήψεις, μία κηδεία και πινγκ-πονγκ ευθυνών στις Σέρρες.

Δημοσίευση 06:59’
Σέρρες

2 συλλήψεις, μία κηδεία και πινγκ-πονγκ ευθυνών στις Σέρρες.

«Μούδιασμα» προκαλούν οι αλληλοκατηγορίες δημάρχου και διευθυντή του σχολείου στις Σέρρες, μετά τον θάνατο ενός αθώου παιδιού για το ποιος ευθύνεται για την ασύλληπτη τραγωδία.

Έχει στηθεί ένα πινγκ-πονγκ ευθυνών την ώρα που οι γονείς του άτυχου μαθητή ζητούν απαντήσεις.

Την ώρα που οι γονείς του άτυχου μαθητή θρηνούν για τον άδικο χαμό του παιδιού τους ένα πινγκ πονγκ  ευθυνών παίζεται  πάνω από τον θανατηφόρο καυστήρα.

Σέρρες: Η τοποθέτηση του διευθυντή

Ο διευθυντής του 9ου δημοτικού ισχυρίζεται πως είχε στείλει τα απαραίτητα έγγραφα στους φορείς για να μη γίνονται εργασίες όταν οι μαθητές ήταν εκεί.

«Θα τα δείτε όλα εν καιρώ. Έχω κάνει έγγραφο. Δεν το έχω μαζί μου θα το καταθέσω εκεί που πρέπει.» είπε ο Νικόλαος Τσιώτσιος, διευθυντής του 9ου Δημοτικού σχολείου Σερρών.

«Δεν υπάρχει κανένα έγγραφο του διευθυντή στον δήμο που να διαμαρτύρεται για κάτι τέτοιο» είπε από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Χρυσάφης, δήμαρχος Σερρών.

Μάλιστα ο δήμαρχος Σερρών παρουσιάζει την σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου. «Αναφέρει ότι ο ανάδοχος θα εκτελεί εργασίες σε περιόδους που δεν θα λειτουργούν τα σχολικά συγκροτήματα. Και λέει ότι θα μπορεί να γίνονται εργασίες κατόπιν εξασφάλισης της σύμφωνης γνώμης της διεύθυνσης του σχολείου και της διευθύνουσας υπηρεσίας του δήμου. Ο δήμος δεν έδωσε ποτέ τέτοια άδεια» είπε ο δήμαρχος.

«Οι διευθυντές έχουν την κύρια ευθύνη για το αν επιτρέπουν ή όχι τους ανάδοχους των έργων να μπαίνουν στα σχολεία τους και να κάνουν δουλειές. Στο 12ο ο ίδιος εργολάβος πήγε να κάνει αντίστοιχες εργασίες και ο διευθυντής δεν τον άφησε να μπει μέσα» πρόσθεσε ο κ. Χρυσάφης.

«Από τη στιγμή που ήρθαν να αποκαταστήσουν την θέρμανση στο σχολείο δεν μπορούσαν να μην μπουν μέσα. Και ήρθαν από τον δήμο αυτοί οι άνθρωποι, δεν έπεσαν από τον ουρανό» είπε από την πλευρά του ο διευθυντής.

Ωστόσο το βέβαιο είναι πως μια σειρά από τραγικές παραλείψεις οδήγησαν στον θάνατο του μαθητή.

Σέρρες: Θλίψη στο τελευταίο αντίο στον Βασίλη

Το τελευταίο αντίο λένε είπαν το μεσημέρι της Τρίτης γονείς, συγγενείς, μαθητές και η τοπική κοινωνία Σερρών στον 11χρονο Βασίλη που έχασε τόσο πρόωρα και άδικα τη ζωή του, μετά τη φονική έκρηξη στον λέβητα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο.

Πλήθος κόσμου, έσπευσε στην εκκλησία για να πει το τελευταίο αντίο στον άτυχο μαθητή με την θλίψη να είναι απέραντη στις Σέρρες.

2 συλλήψεις για τον θάνατο του 11χρονου

Συνελήφθησαν στις Σέρρες από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών, 2 άνδρες, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, των σωματικών βλαβών κατά συρροή από αμέλεια και της έκρηξης από αμέλεια.

Πρόκειται για τους υπεύθυνους του έργου μετατροπής καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας στο δημοτικό σχολείο στην πόλη των Σερρών, όπου χθες το μεσημέρι σημειώθηκε έκρηξη σε λεβητοστάσιο του σχολείου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός μαθητή και τον τραυματισμό δύο ακόμη μαθητών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Σέρρες: «Κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης»

Από το πρωί γονείς από όλα τα σχολεία της πόλης περνούσαν και άφηναν λευκά λουλούδια στην πόρτα του σχολείου για να αποχαιρετήσουν το αγγελούδι, που έφυγε τόσο άδικα.

Τα μηνύματα που αφήνουν οι συμμαθητές του σπαράζουν καρδιές, ενώ ένας από αυτούς, ο μικρός Μάνος, πήγε να αφήσει λίγα λουλούδια έξω από το σχολείο, κρατώντας και ένα κομμάτι χαρτί, στο οποίο γράφει: «Κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης».


σχετικα αρθρα