current views are: 5

8 Δεκεμβρίου 2022
Δημοσίευση07:03

Σέρρες: Ζητείται υπεύθυνος για τον θάνατο του 11χρονου – Ελεύθεροι οι υπεύθυνοι των εργασιών στον καυστήρα – Οι πρώτες αντιδράσεις

Την ίδια ώρα, συγγενείς και φίλοι του αδικοχαμένου μαθητή ζητούν δικαίωση και απόδοση ευθυνών.

Δημοσίευση 07:03’
Σέρρες

Την ίδια ώρα, συγγενείς και φίλοι του αδικοχαμένου μαθητή ζητούν δικαίωση και απόδοση ευθυνών.

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά τις καταθέσεις τους οι δύο υπεύθυνοι των εργασιών του καυστήρα, η έκρηξη του οποίου κόστισε την ζωή σε έναν 11χρονο μαθητή στις Σέρρες.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκτιμήσεις του τεχνικού συμβούλου που ορίστηκε από την οικογένεια του αδικοχαμένου παιδιού συμφωνούν σε μεγάλο ποσοστό με τον πραγματογνώμονα που διεξάγει την έρευνα γεγονός που μπορεί να σημαίνει την σύντομη αποκάλυψη των πραγματικών αιτιών που προκάλεσαν την φονική έκρηξη.

Σέρρες: Οι πρώτες αντιδράσεις

«Ένοχοι υπάρχουν. Αυτό είναι δεδομένο. Έγινε κάποιο λάθος από ανθρώπινο χέρι» σημειώνει ο πρόεδρος των Συντηρητών Καυστηρών Σερρών, Γιώργος Κοτσάνπαπας.

Την ίδια ώρα, συγγενείς και φίλοι του αδικοχαμένου μαθητή ζητούν δικαίωση και απόδοση ευθυνών.

«Έγινε η έκρηξη, υπήρχε ένας έντονος καπνός μέχρι να συνέλθουμε να κάνουμε και η υπόλοιπη διαδικασία μετά ήταν να δω το παιδάκι, τα άλλα τα παιδιά που κλαίγανε, με προσοχή να τα βγάλω έξω, το επόμενο ξανά που ήταν τραυματισμένο να δω σε τι κατάσταση είναι να βγει έξω» λέει ο δάσκαλος του ολοήμερου σχολείου.

«Είναι μία κατάσταση πάρα πολύ δύσκολη. Προσπαθούμε να κρατηθούμε με προσπάθεια πολύ. Λέω καμιά φορά οι συμπτώσεις πως δημιουργούν ένα γεγονός. Μπορούσε να μην τον έχει στείλε σχολείο και να μην έχει γίνει τίποτα, αλλά αυτό πλέον είναι στην ιστορία» λέει στην ΕΡΤ ο θείος του θύματος, Θεόδωρος Καντάς.

Τέλος, σε χειρουργική επέμβαση υπεβλήθη ο 6χρονος που τραυματίστηκε από την έκρηξη.

Σέρρες: Η δήλωση της εταιρείας που εργαζόταν στο μοιραίο λεβητοστάσιο

δήλωση μέσω των δικηγόρων τους έκαναν οι ιδιοκτήτες της εταιρείας που είχε αναλάβει το έργο στο 9o δημοτικό σχολείο των Σερρών, όπου έγινε η έκρηξη στο λεβητοστάσιο.

Η εταιρεία, σεβόμενη το πένθος της οικογένειας, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, αποφάσισε να μην κάνει δημόσια δήλωση, ωστόσο προειδοποίησε με μηνύσεις σε όσους δεν σέβονται το «τεκμήριο της αθωότητάς τους» και τους «κατονομάζουν και καταδικάζουν εκ προοιμίου».

Σέρρες: Η δήλωση της εταιρείας μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων της
«Εκ μέρους του διαχειριστή της αναδόχου εταιρείας του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων στο Δήμο Σερρών» και του ηλεκτρολόγου του έργου εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου 11χρονου μαθητή και τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση στους δύο μαθητές που τραυματίστηκαν. Είναι αδιανόητος ο πόνος τους και τίποτε δεν μπορεί να τον ανακουφίσει. Δεν υπάρχουν λόγια για το τραγικό δυστύχημα που έλαβε χώρα την περασμένη Δευτέρα. Σεβόμενοι το πένθος αυτών των ανθρώπων δεν θα κάνουμε καμία άλλη δημόσια δήλωση.

Oι συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές, με τις οποίες συνεργαζόμαστε. Είμαστε σίγουροι ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα καταδείξει τους πραγματικά υπαίτιους. Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα των εντολέων μας για όσους μη σεβόμενοι το τεκμήριο της αθωότητας τους κατονομάζουν και τους καταδικάζουν εκ προοιμίου.

Σέρρες 7-12-2022

Οι Πληρεξούσιοι Δικηγόροι

Καλλιόπη Κλ. Βαλταδώρου

Στέργιος Α. Γαλάνης»


σχετικα αρθρα