current views are: 26

5 Οκτωβρίου 2021
Δημοσίευση16:31

Σοκ στην Άγκυρα: Έρχονται και «κλειδώνουν» το Αιγαίο τα «φονικά» Ισραηλινά SPIKE NLOS – Εφιάλτης για την Τουρκία – Ανίκητη «ασπίδα» σε Έβρο και νησιά

Κατακόρυφη θα είναι και η αναβάθμιση των τεσσάρων Κανονιοφόρων κλάσης ΜΑΧΗΤΗΣ που διαθέτει ο Στόλος με τα Ισραηλινά κατευθυνόμενα βλήματα να τοποθετούνται πάνω στα πλοία.

Δημοσίευση 16:31’
p2mhem1633451340787

Κατακόρυφη θα είναι και η αναβάθμιση των τεσσάρων Κανονιοφόρων κλάσης ΜΑΧΗΤΗΣ που διαθέτει ο Στόλος με τα Ισραηλινά κατευθυνόμενα βλήματα να τοποθετούνται πάνω στα πλοία.

Κίνηση «ματ» των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων η απόκτηση των Ισραηλινών υπερσύγχρονων κατευθυνόμενων βλημάτων SPIKE NLOS. Βάζουν στο οπλοστάσιό τους ένα πανίσχυρο οπλικό σύστημα με τρομακτικές δυνατότητες που εκτινάσσει την επιχειρησιακή ισχύ των Δυνάμεων αποτροπής τόσο στα χερσαία όσο και στα θαλάσσια σύνορα της χώρας. «Κομμένο και ραμμένο» για να υποστηρίξει την άμυνα στο Αιγαίο αλλά και στον Έβρο το Ισραηλινό υπερόπλο θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος των Μονάδων στα σύνορα της χώρας και θα αποτελέσει το νέο εφιάλτη της Άγκυρας έπειτα από το σοκ της απόκτησης μαχητικών RAFALE και φρεγατών BELHARRA.

Και μπορεί να ήταν ήδη γνωστό ότι ο Στρατός Ξηράς επιθυμεί διακαώς να εντάξει το SPIKE NLOS στο οπλοστάσιο του και να το αναπτύξει σε νησιά, Έβρο αλλά και στα επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι όμως η μεγάλη ευχάριστη έκπληξη έρχεται από το Πολεμικό Ναυτικό. Αποφάσισε και αυτό στα πρότυπα των Ισραηλινών να αποκτήσει  το «φονικό» οπλικό σύστημα και να το εγκαταστήσει τόσο στις Κανονιοφόρους κλάσης ΜΑΧΗΤΗΣ όσο και στα νεοαποκτηθέντα Αμερικανικά Σκάφη Ανορθόδοξου Πολέμου MARK V. Κίνηση που ισχυροποιεί την αποτροπή στα θαλάσσια σύνορα της χώρας και δίνει τη δυνατότητα καταστροφικών πληγμάτων έως τις Τουρκικές ακτές και ακόμη πιο μέσα.

ps9s6a1633451376305

Τα ταχύτατα και ευέλικτα MARK V που κινούνται ακόμα και με 50 μίλια μπορούν να προχωρήσουν σε αιφνιδιαστικά χτυπήματα και να επιφέρουν καταστροφικά πλήγματα ημέρα και νύχτα τόσο σε πλωτά μέσα όσο και σε παράκτιους στόχους. Με το SPIKE NLOS στα χέρια τους πάνω στα τέσσερα MARK V που ήδη διαθέτει το Πολεμικό Ναυτικό οι περιβόητοι  ΟΥΚαδες  θα αποτελούν τον εφιάλτη των γειτόνων.

Κατακόρυφη όμως θα είναι και η αναβάθμιση των τεσσάρων Κανονιοφόρων κλάσης ΜΑΧΗΤΗΣ που διαθέτει ο Στόλος με τα Ισραηλινά κατευθυνόμενα βλήματα να τοποθετούνται πάνω στα πλοία. Το βεληνεκές των 35 χιλιομέτρων και η μοναδική ακρίβεια βολής που παρέχει το SPIKE NLOS τα μετατρέπουν από απλά περιπολικά σκάφη σε εξαιρετικά επικίνδυνες για τον αντίπαλο Μονάδες του Στόλου οι οποίος συνήθως κινούνται πάνω στα θαλάσσια σύνορα της χώρας. Άλλωστε ήδη οι Ισραηλινοί έχουν εγκαταστήσει με επιτυχία το υπερόπλο της Rafael και σε δικές τους Μονάδες του ναυτικού. SPIKE NLOS σε Κανιοφόρους και Σκάφη Ανορθόδοξου Πολέμου θα σημαίνει ουσιαστικά στοχοποίηση Τουρκικών δυνάμεων πριν καν κινηθούν από τις ακτές τους προς τα Ελληνικά νησιά.

Επιπλέον SPIKE NLOS θα αποκτηθούν για να τοποθετηθούν και στα επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι. Όπλο που δίνει τη δυνατότητα στα «ατσάλινα βέλη» της Αεροπορίας Στρατού να επιφέρουν από ψηλά χτυπήματα σε κάθε είδους στόχο τόσο στο έδαφος όσο και στη θάλασσα. Και να συνεισφέρουν καίρια σε αμυντικές επιχειρήσεις αλλά και σε σενάρια αντεπίθεσης ακόμα και σε εχθρικό έδαφος.

rl8ks91633451376305

Ο κύριος όγκος των SPIKE NLOS αναμένεται να ενισχύσει πάντως τις Μονάδες του Στρατού Ξηράς τόσο στα νησιά όσο και στον Έβρο και να τοποθετηθεί πάνω σε οχήματα. Με το σύστημα να διαθέτει ξεχωριστό όχημα ελέγχου πυρός αλλά και drone που θα συνδράμει στην επιτήρηση και στοχοποίηση.

To συνολικό πρόγραμμα έχει συνολικό κόστος 370 εκ ευρώ και χωρίζεται σε τρία υποπρογράμματα. 270 θα κοστίσουν τα τουλάχιστον 25 συστήματα SPIKE NLOS που θα αναπτυχθούν σε νησιά και Έβρο, 45 εκ ευρώ για τα SPIKE NLOS στα επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι και 55 εκ ευρώ για τα Ισραηλινά κατευθυνόμενα βλήματα που προορίζονται για τις Κανονιοφόρους κλάσης ΜΑΧΗΤΗΣ και για τα Σκάφη Ανορθόδοξου Πολέμου MARK V της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού. Αύριο  κατατίθεται στην αρμόδια επιτροπή του κοινοβουλίου μαζί με μια σειρά εξοπλιστικά υποπρογράμματα όπως μεταξύ άλλων η αναβάθμιση των Απάτσι A και η κατασκευή εξομοιωτή ελεύθερης πτώσης.


σχετικα αρθρα