Sotheby’s: Το πιο περιζήτητο σκωτσέζικο ουίσκι στον κόσμο πωλήθηκε ουίσκι 2,1 εκατομμύρια λίρες
Καταρρίπτοντας το ρεκόρ που είχε σημειωθεί το 2019 για το πιο ακριβό αλκοολούχο ποτό που έχει πουληθεί ποτέ σε δημοπρασία, έναντι 1,5 εκατ. Αγγλικές λίρες.

Καταρρίπτοντας το ρεκόρ που είχε σημειωθεί το 2019 για το πιο ακριβό αλκοολούχο ποτό που έχει πουληθεί ποτέ σε δημοπρασία, έναντι 1,5 εκατ. Αγγλικές λίρες.
Ένα μπουκάλι ουίσκι Macallan του 1926 πωλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στο Λονδίνο στο αστρονομικό ποσό των 2,1 εκατ. αγγλικών λιρών, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που είχε σημειωθεί το 2019 για το πιο ακριβό αλκοολούχο ποτό που έχει πουληθεί ποτέ σε δημοπρασία, έναντι 1,5 εκατ. Αγγλικές λίρες.
Ο επικεφαλής των αλκοολούχων ποτών του Sotheby’s Τζόνι Φάουλ (Jonny Fowle), δήλωσε στο AFP ότι είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει μια σταγόνα από το συγκεκριμένο διάσημο ουίσκι λίγο πριν ξεκινήσει η δημοπρασία.
«Δοκίμασα μια μικρή σταγόνα», είπε χαρακτηριστικά στο γαλλικό πρακτορείο. «Είναι πολύ πλούσιο, έχει πολλά αποξηραμένα φρούτα όπως θα περίμενε κανείς, πολλά μπαχαρικά, πολύ ξύλο».
Πρόσθεσε ότι το ουίσκι πέρασε 60 χρόνια ωριμάζοντας σε σκούρα δρύινα βαρέλια σέρι γεγονός που αντικατοπτρίζεται στο χρώμα. «Δεν είναι ουίσκι για να το πάρεις ελαφρά. Είναι ένα πλούσιο, πλούσιο δράμι, αλλά είναι απίστευτο».
Δείτε το βίντεο
ολες οι ειδησεις
- Ευχάριστα νέα για συνταξιούχους: Τρεις πληρωμές μέσα σε λίγες μέρες
- Η Λωρίδα της Γάζας σβήνει από τον χάρτη: To πριν και το μετά τους βομβαρδισμούς – Συγκλονιστικό βίντεο
- Αράχωβα: Θέμα χρόνου η σύλληψη του δράστη που κακοποίησε μέχρι θανάτου το χάσκι – «Θα προκαλέσει έκπληξη το όνομά του»
- Γιάννης Στάνκογλου: «Βρείτε μου ποια είναι η παρουσιάστρια που έχω σχέση, για να τη μάθω κι εγώ»
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr