current views are: 709

27 Αυγούστου 2023
Δημοσίευση21:25

Στέφανος Κασσελάκης: Είναι το Big Bang που θα θέσει ξανά σε κυβερνητική τροχιά τον ΣΥΡΙΖΑ;

Στέφανος Κασσελάκης, η νέα πρόταση για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ που ταράζει γενικότερα τα λιμνάζοντα πολιτικά νερά της χώρας και όχι μόνο τα στενά κομματικά.

Δημοσίευση 21:25’

Στέφανος Κασσελάκης, η νέα πρόταση για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ που ταράζει γενικότερα τα λιμνάζοντα πολιτικά νερά της χώρας και όχι μόνο τα στενά κομματικά.

Στέφανος Κασσελάκης, η νέα πρόταση για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ που ταράζει γενικότερα τα λιμνάζοντα πολιτικά νερά της χώρας και όχι μόνο τα στενά κομματικά. Νέος, αυτοδημιούργητος και γήινος. Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες η υποψηφιότητα του έχει κλειδώσει και βάζει, πλέον, δύσκολα στους επίδοξους διαδόχους του Αλέξη Τσίπρα που μέχρι σήμερα δεν έχουν συγκινήσει τον ευρύτερο χώρο της προοδευτικής παράταξης.

Δεν έχει μόνο επικοινωνιακό χάρισμα και βιογραφικό που θα ζήλευαν ακόμα και οι «Άριστοι» αλλά και θέσεις που το τελευταίο διάστημα έχει ανεβάσει σε μία ανοιχτή πλατφόρμα ιδεών στο διαδίκτυο, στην οποία καταθέτει τις προτάσεις του για μία σειρά από ζητήματα από τα εργασιακά και το φορολογικό, έως τα εθνικά θέματα, τα κοινωνικά ζητήματα και τις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους.

Στα 30 χρόνια του είχε αγοράσει καράβια, τα οποία πούλησε, βγάζοντας πολύ μεγάλο κέρδος για τους επενδυτές και στη συνέχεια άνοιξε ένα δεύτερο επενδυτικό κεφάλαιο στη Ναυτιλία, με απόλυτη επιτυχία. Τώρα, είναι ιδρυτής ενός ομίλου από εταιρείες και μόλις 35 ετών.

Για να δούμε αν μέσα στο τέλμα και τη μιζέρια του ΣΥΡΙΖΑ ένα «μικρό αστέρι» μπορεί να προκαλέσει ένα Big Bang, ένα σοκ που χρειάζεται για να μπει ξανά σε κυβερνητική τροχιά.

Έχοντας κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στον διαγωνισμό «Αρχιμήδη» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ο Στέφανος εκπροσώπησε τη χώρα μας στην μαθηματική Βαλκανιάδα νέων και, χάρη στη διάκρισή του, έλαβε πλήρη υποτροφία από το λύκειο Phillips Academy στο Andover της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, όπου και μετανάστευσε από την ηλικία των 14 ετών.

Φοίτησε στο πρόγραμμα Huntsman του University of Pennsylvania με υποτροφία του Ανδρέα Δρακόπουλου και έλαβε δύο πτυχία: B.Sc. στα χρηματοοικονομικά από το Wharton School of Business και Β.Α. στις διεθνείς επιστήμες από το College of Arts & Sciences.

Παράλληλα με τις σπουδές του, ο Στέφανος εργάστηκε εθελοντικά στο επιτελείο του τότε Γερουσιαστή Joe Biden για τις Προεδρικές Εκλογές του 2008. Εργάστηκε επίσης και στο think tank εξωτερικής πολιτικής `Center for Strategic and International Studies` στη Washington, DC.

Επί σειρά ετών αρθρογραφούσε στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης, αρχικά με τη ‘Στήλη του Φοιτητή’ και αργότερα με το ‘Χρώμα της Αγοράς’.

Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, ίδρυσε τη μη κερδοσκοπική διαδικτυακή πλατφόρμα ‘CVfromGreece’, μέσω της οποίας βοήθησε νέους να βελτιώσουν τα βιογραφικά τους για αιτήσεις εργασίας ή σπουδών στο εξωτερικό.

Ο Στέφανος ζει στο Miami των ΗΠΑ. Μιλά άπταιστα Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Ισπανικά. Είναι ιδιαίτερα φιλόζωος και ευαισθητοποιημένος σε θέματα ισότητας και κοινωνικών δικαιωμάτων.