current views are: 63

28 Μαρτίου 2023
Δημοσίευση07:10

Στο Εφετείο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος – Τι θα ζητήσει από δικαστές και ενόρκους

Τι θα ζητήσει στο εφετείο, από τους δικαστές ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Δημοσίευση 07:10’
Μπάμπης

Τι θα ζητήσει στο εφετείο, από τους δικαστές ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα μεταφερθεί σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών προκειμένου να συνεχιστεί η δίκη του σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία  της Καρολάιν  και τη θανάτωση της σκυλίτσας τους Ρόξυ στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά .

Τον συζυγοκτόνο στη σημερινή συνεδρίαση θα τον εκπροσωπήσει και πάλι ο πρώτος του δικηγόρος ο Αλέξανδρος Παπαιωαννίδης καθώς η συνεργασία του με την δικηγόρο Κατερίνα Μαυροειδή τερματίστηκε λίγες ημέρες μετά την πρώτη διακοπή της δίκης στο Εφετείο .

Στόχος του καταδικασμένου σε ισόβια πιλότου είναι να τα «σπάσει « θέλοντας να αποδείξει σε αυτή τη δίκη ότι δεν υπήρχε κίνητρο και ότι ήταν εν βρασμώ ψυχής όταν τέλεσε το έγκλημα.

Το πρωτόδικο δικαστήριο δεν δέχτηκε αυτό τον ισχυρισμό και δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είχε ισχυριστεί στην 10ωρη  απολογία του ενώπιον δικαστών και ενόρκων :

«Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορώ να πω στον εαυτό μου, ούτε στη Καρολάιν, ούτε στη Λυδία, ούτε σε κανένα. Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να φτάσει το μέγεθος της καταστροφής που προκλήθηκε με δική μου ευθύνη. Κάθε μέρα θα ζητάω συγνώμη από τη γυναίκα μου. Το μόνο που θα ήθελα, ήταν να γυρίσω το χρόνο πίσω και να ήταν εδώ η Καρολάιν και εγώ ας ήμουν μακριά. Συγγνώμη θέλω να ζητήσω και από την κορούλα μου και την πεθερά μου, που με αγκάλιασε. Ελπίζω κάποτε, όλοι όσοι έχουν πληγωθεί, όσοι έχασαν, κάποτε να με συγχωρέσουν. Ελπίζω ο Θεός να με συγχωρήσει. Εγώ τον εαυτό μου δεν θα τον συγχωρέσω ποτέ. Όποιος μου έλεγε ότι εγώ θα κάνω αυτό το κακό στην Καρολάιν και τη Ροξούλα θα έλεγα ότι είναι τρελός, δεν θα μπορούσα να το φανταστώ. Προσπαθώντας να βρει λογική κάποιος σε αυτό το δίωρο που συνέβησαν όλα, είναι σαν να προσπαθεί να μετρήσει το ύψος του με ζυγαριά. Δεν υπάρχει λογική. Προσπαθώ και εγώ τώρα να βρω απαντήσεις με τη ζωή μου και τη ζωή του παιδιού μου διαλυμένη… Δεν υπάρχει λογική.»

Η νέα ζωή της μικρής Λυδίας 

20 μήνες μετά το έγκλημα  η μικρή Λυδία βρίσκεται μόνιμα πια στις Φιλιππίνες μετά από την απόφαση της γιαγιάς της Σουζάνας .Μία απόφαση  που κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ως σωστή .Όπως είχε αποκαλύψει το newpost  η απόφαση ανέφερε χαρακτηριστικά: 

«Οι συνθήκες στις οποίες η ανήλικη σήμερα διαβιεί, αποδείχθηκε ότι αυτές είναι κατάλληλες για την περαιτέρω ομαλή της ανάπτυξη»

 Η απόφαση ορίζει πλέον και τον νέο τρόπο επικοινωνίας του παιδιού με  τους γονείς του πιλότου:

«Με τη χρήση της εφαρμογής επικοινωνίας SKYPE ή με οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέσο επικοινωνίας με τη χρήση ήχου και εικόνας, ώστε να μην αποξενωθεί η ανήλικη από τους παππούδες της από την πατρική γραμμή. Με αυτόν τον τρόπο η ανήλικη θα εξακολουθεί να εισπράττει αγάπη και ενδιαφέρον και θα επιχειρηθεί η ανάπτυξη μίας αυτόνομης σχέσης με τους παππούδες, χωρίς να προκαλούνται προβλήματα εξαιτίας των πιθανών προστριβών μεταξύ των δύο πλευρών. H δε επικοινωνία αυτή, ενόψει των ιδιαίτερων συνθηκών και της διαφοράς της ώρας, δέον να λαμβάνει χώρα, μία  ημέρα ανά ημερολογιακή εβδομάδα, κατόπιν πρότερης συνεννόησης μεταξύ των πλευρών, προκειμένου να μην επιβαρύνεται το πρόγραμμα της ανήλικης, μεταξύ των ωρών 

15.00 — 18.00ώρα Φιλιππινών και για όσο χρόνο η ανήλικη επιθυμεί εντός αυτού του χρονικού πλαισίου, ώστε να μην καταλήξει η επικοινωνία να αποβαίνει εν τέλει σε βάρος των μεταξύ των πλευρών σχέσεων»

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος  ενημερώνεται στις φυλακές Μαλανδρίνου για το παιδί του από τους γονείς του όπου τον επισκέπτονται ενώ σε τρεις μήνες θα δώσει Πανελλήνιες χωρίς να έχει αποφασίσει ακόμα  τη σχολή που θα επιλέξει.

Από την περασμένη Παρασκευή βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να μεταχθεί σήμερα στο Εφετείο και να καθίσει και πάλι στο εδώλιο του κατηγορουμένου.


σχετικα αρθρα