current views are: 40

24 Νοεμβρίου 2023
Δημοσίευση07:11

Στον ανακριτή ο «Δράκος των Εξαρχείων» – Οι καταγγελίες και τα κενά μετά την αποφυλάκισή του

Ο ίδιος δείχνει να είναι προκλητικά αμετανόητος και στην προανακριτική του κατάθεση στους αστυνομικούς δήλωσε σύμφωνα με πληροφορίες ότι «θα το ξανακάνει».

Δημοσίευση 07:11’
Newpost

Ο ίδιος δείχνει να είναι προκλητικά αμετανόητος και στην προανακριτική του κατάθεση στους αστυνομικούς δήλωσε σύμφωνα με πληροφορίες ότι «θα το ξανακάνει».

Το κατώφλι του ανακριτή θα περάσει το πρωί ο 23χρονος Μ.Α από τη Συρία αντιμετωπίζοντας κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό τετελεσμένο και σε απόπειρα σε βάρος ανηλίκου και μη κατά συρροή, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, απλή σωματική βλάβη και απειλή.

Χρειάστηκαν μόνο 3.5 μήνες από την ημέρα της αποφυλάκισης του με περιοριστικούς όρους από τις φυλακές Γρεβενών, για να τους παραβιάσει και να επιτεθεί και πάλι σε γυναίκες με τις καταγγελίες να φθάνουν – σύμφωνα με πληροφορίες- τις επτά. Από τη Γλυφάδα μέχρι και τα Εξάρχεια.

Η υπόθεση του 23χρονου αποκάλυψε και τα κενά σε ένα ολόκληρο σύστημα

Ο 23χρονος ενώ είχε προφυλακιστεί τον Αύγουστο του 2022 για επίθεση σε γυναίκα στον Άλιμο και κρίθηκε επικίνδυνος από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών με την κράτησή του να παρατείνεται μέχρι τον Φεβρουάριο του 2024, η Εισαγγελία Εφετών τον περασμένο Ιούλιο έκρινε ότι δεν συντρέχουν λόγοι για να παραμείνει στη φυλακή και του έδωσε το αποφυλακιστήριο με δύο περιοριστικούς όρους:

Να μένει στη Δομή στη Μαλακάσα καθώς δεν είχε μόνιμη κατοικία δηλώνοντας άστεγος και να εμφανίζεται τρεις φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του που εν προκειμένω είναι το Αστυνομικό Τμήμα Ωρωπού.

Το αποφυλακιστήριο κοινοποιήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες Δικαστικές και Αστυνομικές ενώ ο υπόδικος περνά το κατώφλι των φυλακών Γρεβενών στις 11 Αυγούστου 2023.

Στην πράξη όμως κανείς δεν γνωρίζει αν εμφανίστηκε στη Δομή ενώ δεν τήρησε καν τον περιοριστικό όρο να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα.

Η πρακτική όταν κάποιος παραβιάζει περιοριστικό όρο είναι η εξής: Η αστυνομία στέλνει έγγραφο στην αρμόδια δικαστική αρχή η οποία στη συνέχεια εκδίδει ένταλμα σύλληψης.

Μόνο που αυτό δεν γίνεται άμεσα γιατί η αλληλογραφία πραγματοποιείται μέσω ταχυδρομείου και όχι ηλεκτρονικά. Το δεύτερο παράδοξο ότι η μία υπηρεσία ενημερώνει την άλλη όχι άμεσα αλλά μετά από εβδομάδες εκτός και αν υπάρχει η ένδειξη «επικίνδυνος» που στην περίπτωση του 23χρονου δεν δόθηκε αυτός ο χαρακτηρισμός.

Μέσα σε αυτά τα κενά του συστήματος ο υπόδικος κυκλοφορούσε ανενόχλητος. Από τα Γρεβενά έφθασε στην Αθήνα και κανείς δεν γνωρίζει που έμενε, που ήταν και τι έκανε… Μέχρι που έγιναν οι καταγγελίες. Για έναν ξανθό με γαλανά μάτια που πιθανότητα ήταν αλλοδαπός.

Οι επιθέσεις του «Δράκου»

Η πρώτη επίθεση έγινε στις 24 Οκτωβρίου στη Γλυφάδα. Προσπάθησε να βιάσει μία κοπέλα 18 ετών η οποία έβαλε τις φωνές και έτσι σώθηκε. Ακολουθεί μία κοπέλα στα Εξάρχεια, άλλη μία στο Γκύζη, στο Στρέφη ακόμα και επίθεση σε ένα ανήλικο κορίτσι. Η τελευταία επίθεση έγινε στις 20 Νοεμβρίου όπου επιτέθηκε σε δύο γυναίκες με μικρή χρονική διαφορά.

Την επόμενη ημέρα οι αστυνομικοί τον εντοπίζουν στην Πλατεία Κάνιγγος και τον συλλαμβάνουν καθώς τον έχει αναγνωρίσει ένα από τα θύματά του.

Ο ίδιος δείχνει να μην φοβάται τη σύλληψη και επιτίθεται συνεχώς σε γυναίκες ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν και άλλα θύματα.

Χρησιμοποιεί ακριβώς τον ίδιο τρόπο επίθεσης όπως και στην επίθεση στον Άλιμο που τον έστειλε στη φυλακή το 2022. Στοχοποιεί το θύμα του, το οποίο βλέπει πρώτη φορά, αδιαφορεί αν είναι μέρα ή νύχτα, αν υπάρχει κόσμος δίπλα ενώ στήνει καρτέρι ακόμα και σε ασανσέρ. Χρησιμοποιεί τη δύναμή του για να ακινητοποιήσει τα θύματά του. Οι γυναίκες γλίτωσαν τα χειρότερα εξαιτίας της σωτήριας επέμβασης των περαστικών ή των γειτόνων.

Ο ίδιος δείχνει να είναι προκλητικά αμετανόητος και στην προανακριτική του κατάθεση στους αστυνομικούς δήλωσε σύμφωνα με πληροφορίες ότι «θα το ξανακάνει».


σχετικα αρθρα