Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Εθνικό Θέατρο (φωτό)
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται έξω από το Εθνικό Θέατρο, εξαιτίας της ματαίωσης της παράστασης που χρησιμοποιεί κείμενα από το βιβλίο του Σάββα Ξηρού.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται έξω από το Εθνικό Θέατρο, εξαιτίας της ματαίωσης της παράστασης που χρησιμοποιεί κείμενα από το βιβλίο του Σάββα Ξηρού.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται έξω από το Εθνικό Θέατρο, εξαιτίας της ματαίωσης της παράστασης που χρησιμοποιεί κείμενα από το βιβλίο του Σάββα Ξηρού. «Όχι στη νεκρανάσταση της Ιεράς Εξέτασης» γράφει το πανό που κρατούν οι διαδηλωτές.
Μεταξύ των διαδηλωτών είναι καλλιτέχνες, ηθοποιοί, καθώς και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Κανελλοπούλου.
Χθες, και έπειτα από έντονες αντιδράσεις από τις οικογένειες των θυμάτων της 17 Νοέμβρη και τη Νέα Δημοκρατία, το Εθνικό Θέατρο ανακοίνωσε την αποφασή του να κατεβάσει την παράσταση «Ισορροπία του Nash», με αποσπάσματα από κείμενα του Σάββα Ξηρού.
«Η παράσταση Ισορροπία του Nash ξέφυγε από τον καλλιτεχνικό της στόχο και μοιάζει, χωρίς να το επιδιώκει, να εξαντλεί τις αντοχές μιας κοινωνίας. Έγινε αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης σε μια δύσκολη συγκυρία και παρερμηνεύτηκε η ιδεολογική της πρόθεση. Δέχτηκε τη σκληρή και απολύτως δογματική κριτική ανθρώπων που, ως επί το πλείστον, δεν την έχουν παρακολουθήσει» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εθνικό Θέατρο.
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του εξέφρασε την αντίθεσή του με την εξέλιξη αυτή, κάνοντας λόγο για «θλιβερή εξέλιξη»:
Η ματαίωση των τελευταίων παραστάσεων του έργου «Ισορροπία του Νash» στο Εθνικό Θέατρο, εξαιτίας απειλών που δέχτηκαν οι συντελεστές του, είναι μια θλιβερή εξέλιξη. Η συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων της 17Ν είναι αυτονόητη, όπως και η υπεράσπιση της ελευθερίας της καλλιτεχνικής έκφρασης και της τέχνης.
ολες οι ειδησεις
- Ελληνικές τράπεζες: Ισχυρό το χρηματοδοτικό προφίλ σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης DBRS – Απίθανο να αντιμετωπίσουν πίεση
- Με Αντετοκούνμπο η πεντάδα του Γκασόλ για τον «πόλεμο» ΝΒΑ-Ευρώπης – Οι 5 εκλεκτοί του «τυφώνα Πάου»
- Κρήτη: Σκηνές πανικού στα Χανιά – Φορτηγό γκρέμισε την πύλη του νοσοκομείου, σε άσκηση σεισμού
- Χονγκ Κονγκ: Άκυρο στην προβολή της νέας ταινίας «Γουίνι το Αρκουδάκι» – Λογοκρισία made in China, επειδή ο ήρωας μοιάζει με τον Σι!
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr