current views are: 12

2 Ιουλίου 2021
Δημοσίευση04:13

Σύλληψη Παππά: Τι έλεγε ο Guardian για τον χρυσαυγίτη – «Θαυμαστής του Μουσολίνι και συλλέκτης φασιστικών συμβόλων»

Τον περασμένο Οκτώβριο, σε δημοσίευμά του, ο βρετανικός Guardian χαρακτήριζε τον Χρήστο Παππά «θαυμαστή του Μουσολίνι» και «συλλέκτη φασιστικών συμβόλων».

Δημοσίευση 04:13’

Τον περασμένο Οκτώβριο, σε δημοσίευμά του, ο βρετανικός Guardian χαρακτήριζε τον Χρήστο Παππά «θαυμαστή του Μουσολίνι» και «συλλέκτη φασιστικών συμβόλων».

Συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης 1 Ιουλίου ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής σε σπίτι στην περιοχή του Ζωγράφου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τον φιλοξενούσε στο σπίτι της mία 50χρονη Ουκρανή που είχε πάρει πρόσφατα την ελληνική υπηκοότητα και μάλιστα ήταν υποψήφια με την παράταξη του Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο της Αθήνας.

Τον περασμένο Οκτώβριο, σε δημοσίευμά του, ο βρετανικός Guardian χαρακτήριζε τον Χρήστο Παππά «θαυμαστή του Μουσολίνι» και «συλλέκτη φασιστικών συμβόλων».

«Ο Χρήστος Παππάς, Έλληνας νεο-ναζί και νούμερο δύο της Χρυσής Αυγής διέφυγε της σύλληψης», τόνιζε στο δημοσίευμά του ο Guardian, ενώ συμπλήρωνε ότι καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης άνω των 13 χρόνων για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Μάλιστα επεσήμανε ότι ο πατέρας του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, έπαιξε βασικό ρόλο στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.

Παράλληλα το άρθρο ανέφερε ότι πρόκειται για «πρώην ιδιοκτήτη καταστημάτων επίπλων, του οποίου ο αντιστράτηγος πατέρας συνέβαλε στο πραξικόπημα του 1967. Ο Παππάς είναι θαυμαστής του Μπενίτο Μουσολίνι και συλλέκτης φασιστικών αναμνηστικών». Μάλιστα ο Guardian γύρισε το χρόνο πίσω στο 2013, όταν και τότε είχε αποφύγει τη σύλληψη με αφορμή τη δολοφονία του αντιφασίστα ράπερ Παύλου Φύσσα.

«Η δολοφονία Φύσσα οδήγησε στην κατάρρευση της οργάνωσης. Η δίκη της Χρυσής Αυγής που ξεκίνησε το 2015, έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις πιο σημαντικές της ελληνικής ιστορίας», υποστήριζε ακόμη η βρετανική εφημερίδα. Επιπλέον έγινε αναφορά και στις καταδίκες του διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης.

«Η σύζυγος του Μιχαλολιάκου και άλλα στελέχη και μέλη καταδικάστηκαν με μικρότερες ποινές. Μερικοί εξ’ αυτών αφέθηκαν ελεύθεροι εν αναμονή της ένστασής τους», υπογράμμιζε ο Guardian.


σχετικα αρθρα