Συνάντηση Βίτσα με τον Τούρκο πρέσβη την ώρα που αυξάνονται οι προσφυγικές ροές
Συνολικά 1710 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στα νησιά από τις αρχές του μήνα
Συνολικά 1710 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στα νησιά από τις αρχές του μήνα
Συνεχίζονται οι αυξημένες ροές προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του βορείου Αιγαίου και ιδιαίτερα τη Λέσβο.
Τις τελευταίες πέντε μέρες, από το πρωί της περασμένης Τετάρτης μέχρι και σήμερα Δευτέρα στη Λέσβο πέρασαν 318 άτομα, στη Χίο 94 και στη Σάμο 125.
Συνολικά από την αρχή του μήνα στα νησιά πέρασαν 1710 πρόσφυγες και μετανάστες (948 στη Λέσβο, 375 τη Χίο και 387 στη Σάμο).
Τη Δευτέρα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας συναντήθηκε με τον πρεσβευτή της Τουρκίας στην Ελλάδα, Γιασάρ Χαλίτ Τσεβίκ.
Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα σχετικά με το προσφυγικό-μεταναστευτικό, καθώς επίσης και οι τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκε η κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας και η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την εφαρμογή της.
ολες οι ειδησεις
- Ταξίδι στο χρόνο – Η Αθήνα του 1958 και η συνοικία της Κυψέλης (Βίντεο)
- Μουντιάλ 2026: «Σαφάρι» για fake καταλύματα λίγο πριν τη σέντρα στις ΗΠΑ
- «Gamechanging Team», η πραγματική ομάδα – όνειρο του Μουντιάλ
- Πρόστιμα εφορίας: Ποιοι απαλλάσσονται αναδρομικά – Τι αλλάζει για εκπρόθεσμες δηλώσεις
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr