Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της ενίσχυσης των ανέμων
Η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο στις 10:30 το πρωί.
Η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο στις 10:30 το πρωί.
- Συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου λόγω υψηλών θερμοκρασιών και ανέμων.
- Ισχυροί βόρειοι - βορειοανατολικοί άνεμοι αναμένονται με ένταση 6 έως 8 μποφόρ.
- Θερμοκρασίες στη δυτική Ελλάδα θα φτάσουν τους 38-39 βαθμούς Κελσίου.
- Οι άνεμοι θα ενισχυθούν περαιτέρω τη Δευτέρα 10 Αυγούστου.
- Νέα συνεδρίαση της Επιτροπής προγραμματισμένη για αύριο στις 10:30.
Την Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου συγκάλεσε σήμερα, Σάββατο 08 Αυγούστου 2026, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Παπαευσταθίου, παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελου Τουρνά.
Θέμα της συνεδρίασης οι ισχυροί βόρειοι – βορειοανατολικοί άνεμοι που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες σε μεγάλο μέρος της χώρας, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες που θα σημειωθούν κυρίως στη δυτική Ελλάδα.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες της Επιτροπής:
α. Για αύριο, Κυριακή 09 Αυγούστου, στη Θράκη, την Αττικοβοιωτία, την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στην περιοχή Κάσου – Καρπάθου αναμένονται βόρειοι – βορειοανατολικοί άνεμοι έντασης 6 έως 7 μποφόρ, οι οποίοι κατά τόπους θα φτάσουν τα 8 μποφόρ.
β. Τη Δευτέρα 10 Αυγούστου οι άνεμοι αναμένεται θα ενισχυθούν περαιτέρω. Στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την Αττικοβοιωτία, την Εύβοια, στο σύνολο της Πελοποννήσου (κυρίως στην περιοχή της Λακωνίας), στο Βόρειο, Ανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο, στα Κύθηρα και στη δυτική και νότια Κρήτη βόρειοι – βορειοανατολικοί άνεμοι θα φτάσουν τα 7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ δεν αποκλείεται οι ριπές τους να φτάσουν τοπικά και τα 9 μποφόρ.
γ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα στη δυτική Ελλάδα όπου αναμένεται να φτάσει τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.
δ. Από την Τρίτη 11 Αυγούστου και μέχρι το τέλος της εβδομάδας προβλέπεται η διατήρηση των βόρειων – βορειοανατολικών ανέμων με εντάσεις 5 έως 7 μποφόρ σε αρκετές περιοχές της χώρας.
Η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο στις 10:30 το πρωί.
ολες οι ειδησεις
- FW 26-27: Όλες οι τάσεις που θα φορεθούν φθινόπωρο και χειμώνα – Οι προτάσεις των μεγάλων οίκων
- The World’s 50 Best Bars 2026: Δύο ελληνικά bars στη λίστα 51-100 – Στο Νο55 το Baba Au Rum, ντεμπούτο για το Naked Athens
- «Cap ou pas cap»: Όταν ο ορισμός της τοξικής σχέσης ντύθηκε με τα ρούχα ενός μεγάλου έρωτα
- Σάλος με γνωστό πιτάδικο: Σέρβιρε κρέας γαϊδάρου για βοδινό
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr