current views are: 17

22 Μαρτίου 2023
Δημοσίευση07:11

Τραγωδία στα Τέμπη: Σκληρή πολιτική αντιπαράθεση για την τηλεδιοίκηση – «Στο κόκκινο» το πολιτικό θερμόμετρο

Στα «μαχαίρια» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, για την τραγωδία στα Τέμπη.

Δημοσίευση 07:11’
Τέμπη

Στα «μαχαίρια» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, για την τραγωδία στα Τέμπη.

Η τραγωδία στα Τέμπη έχει συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία, που ζητά απαντήσεις. Μοιραία έχει αγγίξει και την πολιτική σκηνή με το πολιτικό θερμόμετρο να χτυπάει κόκκινο.

Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, διαφωνούν με τον καταμερισμό των ευθυνών, αλλά και σε βασικά στοιχεία της υπόθεσης, όπως για το αν η τηλεδιοίκηση λειτουργούσε έστω και τοπικά στη Λάρισα.

Κόντρα ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ για την τηλεδιοίκηση Λάρισας

Η αυτοψία Τσίπρα στο παλιό κτίριο τηλεδιοίκησης Λάρισας και του υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου στον κεντρικό σταθμό με τον τοπικό πίνακα αυτόματης χάραξης, υποδαύλισαν την αντιπαράθεση γύρω από την ύπαρξη ή μη της τηλεδιοίκησης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για σόου.

«Εάν ο κ. Τσίπρας αντί να συνοδεύεται σήμερα από έναν άνθρωπο που λείπει καμιά δωδεκαετία λόγω σύνταξης από τον ΟΣΕ και νομίζω είναι από την Ξάνθη, από κάποιο τοπικό σταθμάρχη, θα μπορούσε να τον πάρει από το χέρι να τον πάει στο σταθμαρχείο και το δει».

Μετά την αρχική ανακοίνωση του ΟΣΕ στις αρχές Μαρτίου ότι η τηλεδιοίκηση εγκαταλείφθηκε το καλοκαίρι του 2019 μετά την πυρκαγιά στην περιοχή της Ζάχαρης, η μεταβατική διοίκηση του οργανισμού σημειώνει τώρα ότι υπολειτουργούσε ήδη από το 2015.

«Η ενιαία Τηλεδιοίκηση Λάρισας που έλεγχε το τμήμα από Δομοκό μέχρι και Πλατύ, άρχισε σταδιακά να φθίνει και να υπολειτουργεί από το 2015 μέχρι που κατέπεσε εντελώς τα επόμενα χρόνια. Ενδιάμεσα, όλη αυτή την περίοδο δεν κατέστη δυνατόν να αναταχθεί και να συντηρηθεί ώστε να λειτουργήσει εκ νέου».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, μιλά για παραδοχή των υπουργών ότι εδώ και 20 ημέρες λένε ψέματα.

«Τόσο οι υπουργοί όσο και ο ΟΣΕ παίζουν με τις λέξεις βαφτίζοντας τηλεδιοίκηση έναν τοπικό πίνακα σταθμάρχη, που βλέπει μόνο την είσοδο και την έξοδο του σταθμού. Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να σταματήσει η κυβέρνηση να λέει ψέματα και να προσβάλει την μνήμη 57 ανθρώπων που χάθηκαν τόσο άδικα».

«Είναι επιτελικό κράτος του θράσους και της συγκάλυψης. Μόνη του προτεραιότητα είναι να μην αντιμετωπίσει τις ευθύνες της η σημερινή κυβέρνηση», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Πολωμένο πολιτικό κλίμα

Το κλίμα πολώνεται επικίνδυνα, με τον Άδωνη Γεωργιάδη να απαντά στις βολές που δέχτηκε για τα περί ευκαιρίας, ανασύροντας αντίστοιχη δήλωση του Ανδρέα Ξανθού μετά το Μάτι.

«Έβγαλε ανακοίνωση ο κ. Φίλης για τον Ανδρέα Ξανθό που έβλεπε το Μάτι ως ευκαιρία;», αναρωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης, με τον Νίκο Φίλη από τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντά:

«Το θέατρο τελείωσε τώρα. Ως ένοχος μιλάς. Απολογείσαι».

«Ο Μητσοτάκης και όλοι οι νεοφιλελεύθεροι και όσοι πιστεύουν πραγματικά στις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της χώρας, στ’ αλήθεια θυσίασαν 57 αθώες ζωές στον δικό τους θεό, στο σκοτεινό Μολώχ του καπιταλισμού», είπε η Μαρία Απατζίδη, βουλευτής ΜέΡΑ25.

Η βουλευτής του ΜέΡΑ25 αφού πρώτα αποκάλεσε την κυβέρνηση δολοφόνο, σήμερα ανέβηκε στο βήμα της ολομέλειας φορώντας ένα μπλουζάκι που έγραφε 57 νεκροί, 156 υποκριτές, για να μιλήσει για θυσία στον θεό Μολώχ του καπιταλισμού.

«Δεσμεύομαι με πρώτη ευκαιρία να πάρει πολύ σκληρή απάντηση η συνάδελφος κα Αμπατζίδη», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης.

Για εργαλειοποίηση της τραγωδίας έκανε λόγο η ΝΔ.

 


σχετικα αρθρα