current views are: 116

21 Μαρτίου 2023
Δημοσίευση07:05

Τέμπη: Τι ζήτησαν οι Αρχές από τους δύο διορισμένους πραγματογνώμονες – Τα ερωτήματα που θα φωτίσουν την υπόθεση

Οι πραγματογνώμονες καλούνται να διερευνήσουν 7 σημαντικά στοιχεία  που οδήγησαν στην τραγωδία στα Τέμπη

Δημοσίευση 07:05’

Οι πραγματογνώμονες καλούνται να διερευνήσουν 7 σημαντικά στοιχεία  που οδήγησαν στην τραγωδία στα Τέμπη

Λίγες ώρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη οι δικαστικές αρχές στη Λάρισα ζητούν από τους δύο πραγματογνώμονες που έχουν ορισθεί να δώσουν απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα που  θα φωτίσουν  την υπόθεση.

Οι πραγματογνώμονες καλούνται να διερευνήσουν 7 σημαντικά στοιχεία  που οδήγησαν στην τραγωδία στα Τέμπη:

  • -αν τα δύο τρένα  που συγκρούσθηκαν διέθεταν συστήματα ασφαλούς κίνησης ,εντοπισμού της τροχιάς κλπ σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά διαμορφωμένα πρότυπα
  • -αν αντίστοιχα συστήματα διέθεταν οι γραμμές στις οποίες κινούνταν τα δύο τρένα
  • -σε θετική περίπτωση ,αν υπήρχε δια-λειτουργικότητα – συνεργασία μεταξύ των συστημάτων
  • -στην περίπτωση που υπήρχαν τα συστήματα που ορίζονται στα διαμορφωμένα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα ,αν διαπιστώνεται ότι ήταν ενεργοποιημένα και λειτουργικά τα μέσα αυτά
  • -αν ήταν πρόσφορα κατά τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης να αποτρέψουν το τελικό αποτέλεσμα
  • -αν θα μπορούσαν να παρακαμφθούν με την  επενέργεια ανθρώπινου παράγοντα
  • – αν η έλλειψή τους ή μη λειτουργικότητά τους ( εφόσον αυτό διαπιστώνεται) συνδέεται ή θα  μπορούσε να συνδεθεί με το τελικό αποτέλεσμα.

Η παραγγελία των δικαστικών αρχών ήρθε συμπληρωματικά με αυτή των αστυνομικών αρχών που είχαν αναλάβει την προανάκριση. Μάλιστα όπως επεσήμαναν ο διορισμός πραγματογνωμόνων ήταν αναγκαίος από τις πρώτες κιόλας ώρες καθώς  όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται « απαιτούνται ειδικές γνώσεις επιστήμης  για να γίνει ακριβής διάγνωση και κρίση γεγονότος της υπόθεσης.»

Τέμπη – Τα κρίσιμα ερωτήματα

Η αστυνομία ζήτησε από τους δυο πραγματογνώμονες  να απαντήσουν επιπλέον στα εξής κρίσιμα ερωτήματα:

  • -Ποια ήταν η κατάσταση των τρένων ,της γραμμής και των φωτοσημάτων σε σχέση με την πορεία τους
  • – Να ελεγχθεί η λειτουργία του πίνακα διαχείρισης κυκλοφορίας κλειδών και ενδείξεων  στο σταθμό της Λάρισας και οι τυχόν  καταγραφές αυτού
  • -Να ελεγχθούν οι ηλεκτρομηχανικές διατάξεις αλλαγής γραμμών και η ανταπόκρισή τους κατά το χειρισμό του πίνακα διαχείρισης κυκλοφορίας.

Στους πραγματογνώμονες γίνεται όμως και η επεσήμανση να μην περιοριστούν μόνο σε αυτά τα ερωτήματα αλλά ως ειδικοί να  ερευνήσουν και άλλα ζητήματα που οι ίδιοι κρίνουν σημαντικά .

Ανακριτικές πράξεις έχει ζητήσει και ο Εφέτης Ανακριτής και στις επόμενες ημέρες το ένα μετά το άλλο τα πορίσματα θα παραδίδονται στα χέρια του.

Οι καταγραφείς  δίνουν ήδη τα πρώτα στοιχεία και όπως προκύπτει το μοιραίο βράδυ ο προφυλακισμένος σταθμάρχης δεν χρησιμοποίησε το αυτόματο σύστημα χάραξης πορείας το οποίο έχει τελευταία καταγραφή στις 22:12 50 για τις 28 Φεβρουαρίου  και η επόμενη χάραξη διαδρομών  την 1η Μαρτίου είναι στις  1.39.39 π.μ.

Σταθμάρχες της περιοχής ανέφεραν χαρακτηριστικά στο newpost ότι η αυτόματη χάραξη διαδρομής που γίνεται με ένα απλό τρόπο πατώντας δηλαδή μπουτόν είναι η ασφαλής κίνηση που κάνουν για να γυρίσουν αυτόματα τα κλειδιά ενώ σε περίπτωση που υπάρχει κάποιο πρόβλημα αυτό θα φανεί αυτόματα στον πίνακα λειτουργίας.

Επιπλέον εκπαιδευτές ανέφεραν ότι  στα μαθήματα που έκαναν στους νέους σταθμάρχες ανάμεσά τους και ο κατηγορούμενος τους επεσήμαναν ότι  θα πρέπει να επιλέγουν την αυτόματη χάραξη πορείας.

Το ερώτημα είναι γιατί εκείνο το βράδυ της τραγωδίας στα Τέμπη ο άπειρος σταθμάρχης δεν το έκανε;

Από τις παραγγελίες επιπλέον των αρχών προς τους πραγματογνώμονες προκύπτει ότι αναζητούνται και όλες οι δικλείδες ασφαλείας  που θα έπρεπε να λειτουργήσουν εκείνο το βράδυ για να συμβεί η αδιανόητη τραγωδία.

ΟΙ νέοι κατηγορούμενοι ετοιμάζουν ήδη τις απολογίες του και θα τις καταθέσουν αρχικά γραπτά με υπομνήματα στον Εφέτη ανακριτή .Την ερχόμενη Παρασκευή οι δύοι απογευματινοί σταθμάρχες και τις 30 Μαρτίου ο Επιθεωρητής ΟΣΕ Λάρισας.

Είναι βέβαιο ότι ο δικαστικός λειτουργός θα τους απευθύνει ερωτήσεις σε καίρια ζητήματα  όπως γιατί έφυγαν από το πόστο τους  και άφησαν έναν 59χρονο σταθμάρχη με ένα μήνα εμπειρία μόνο του να διαχειριστεί αρκετά δρομολόγια με εκατοντάδες επιβάτες.

Τέμπη: Τέσσερα καταγραφικά δίνουν απαντήσεις για τα τελευταία λεπτά πριν τη σύγκρουση – Έγγραφα ντοκουμέντα από το σταθμαρχείο της Λάρισας


σχετικα αρθρα