current views are: 7

20 Μαΐου 2021
Δημοσίευση09:46

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν για δεύτερη φορά μέλη εγκληματικής ομάδας – Είχαν «ρημάξει» σπίτια, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα (Φωτο)

Πέντε εκ των έξι μελών της οργάνωσης είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας Θεσσαλονίκης στα τέλη Ιουνίου του 2020, για διάπραξη είκοσι 20 κλοπών και κρατούνταν προσωρινά μέχρι τον Μάρτιο του 2021.

Δημοσίευση 09:46’
c634dm1621504007854 scaled

Πέντε εκ των έξι μελών της οργάνωσης είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας Θεσσαλονίκης στα τέλη Ιουνίου του 2020, για διάπραξη είκοσι 20 κλοπών και κρατούνταν προσωρινά μέχρι τον Μάρτιο του 2021.

Εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες, διαρρήξεις και κλοπές, εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη

Στην αποδόμηση εξαμελούς εγκληματικής οργάνωσης προχώρησε η Αστυνομία στο πλαίσιο εντατικής και επισταμένης έρευνας διακρίβωσαν τη δράση των μελών της που αφορά σε διάπραξη ληστειών, διαρρήξεων οικιών – επιχειρήσεων, καθώς και κλοπών οχημάτων σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής.

Χθες εντοπίστηκαν σε Εύοσμο, Λαγκαδά και οικισμό των Διαβατών και τα έξι μέλη της εγκληματικής συμμορίας, οπότε και συνελήφθησαν.

Πρόκειται για έξι Έλληνες, που συνδέονται με συγγενικούς δεσμούς, ηλικίας 21, 23, 28, 38, 40 και 46 ετών.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., δρώντας στις ευρύτερες περιοχές Λαγκαδά, Ωραιοκάστρου, Πανοράματος, Πυλαίας, Τριλόφου, Ρυσίου, Περαίας, αλλά και σε περιοχές της Χαλκιδικής διέπραξαν:

(2) ληστείες
(13) διαρρήξεις οικιών
διάρρηξη σε ΕΛ.ΤΑ.
(8) διαρρήξεις εταιρειών
(2) διαρρήξεις δημοτικών εγκαταστάσεων
(5) κλοπές οχημάτων και
(5) κλοπές κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας.
Μεταξύ των κλοπών και αυτή που έλαβε χώρα σε κοινωνικό παντοπωλείο του Νομού, απ’ όπου αφαίρεσαν τρόφιμα που προοριζόταν για συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Τα τρόφιμα αυτά εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στη νόμιμη εκπρόσωπο του συγκεκριμένου παντοπωλείου.

Πώς δρούσαν

Χαρακτηριστικά του τρόπου δράσης τους ήταν:

Η προσέγγιση των υποψήφιων στόχων τους και η διαφυγή τους από αυτούς με δύο κλεμμένα οχήματα, στα οποία τοποθετούσαν είτε κλεμμένες είτε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας προκειμένου να δυσχεράνουν το έργο των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό τους.
Η εφόρμηση βραδινές και μεταμεσονύκτιες ώρες.
Η κίνησή τους με λήψη πλήθους μέτρων αντιπαρακολούθησης, όπως η χρησιμοποίηση, επικουρικά, έξι αυτοκινήτων ιδιοκτησίας, τόσο των ιδίων, όσο και του στενού οικογενειακού τους κύκλου, ως προπομποί ή συνοδευτικά του “επιχειρησιακού” τους οχήματος και
Η στάθμευση ενός εκ των “επιχειρησιακών” οχημάτων σε υπαίθριο χώρο μακριά από τις οικίες τους προκειμένου να αποφύγουν πιθανή σύνδεσή τους με τον παράνομο χαρακτήρα της χρήσης του, ενώ παράλληλα θα μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να το χρησιμοποιήσουν.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό, κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα η νομιμότητα κατοχής των οποίων ερευνάται και φυσίγγια που κατείχαν παράνομα. Κατασχέθηκαν επίσης διαρρηκτικά εργαλεία και κυνηγετικό δίκαννο που είχαν αφαιρέσει στο πλαίσιο της δράσης τους.

Η λεία τους ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 53.000 ευρώ.

Επιπρόσθετα, εντοπίστηκαν τα δύο κλεμμένα οχήματα, το ένα καμένο σε δασώδη περιοχή περιφερειακά της Θεσσαλονίκης και το δεύτερο επιμελώς κρυμμένο σε σημείο ορεινής περιοχής της Πολίχνης που χρησιμοποιούσαν ως “καβάτζα”. Τα αυτοκίνητα αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Σημειώνεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας ότι πέντε εκ των έξι μελών της οργάνωσης είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας Θεσσαλονίκης στα τέλη Ιουνίου του 2020, για διάπραξη είκοσι 20 κλοπών και κρατούνταν προσωρινά μέχρι τον Μάρτιο του 2021.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν εντοπισμό και άλλων παθόντων.