current views are: 15

4 Οκτωβρίου 2019
Δημοσίευση18:11

Τι αλλάζει ο Βρούτσης στο ασφαλιστικό, μετά τη «βόμβα» του ΣτΕ – Τι θα γίνει με τα αναδρομικά

«Θα αλλάξει δομικά το σύστημα του ασφαλιστικού Νόμου στη χώρα μας»

Δημοσίευση 18:11’

«Θα αλλάξει δομικά το σύστημα του ασφαλιστικού Νόμου στη χώρα μας»

Το νέο ασφαλιστικό σύστημα θα στηθεί πάνω στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Κατρούγκαλου, υποστήριξε με δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης

«Εγώ θα πω ότι τα περιμέναμε όλα αυτά. Γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια ασκούσαμε έντονη κριτική στον νόμο Κατρούγκαλου ακριβώς στα σημεία που το ΣτΕ έρχεται και κάνει τις παρεμβάσεις του και μιλά για αντισυνταγματικότητα», είπε ο υπουργός Εργασίας για την απόφαση του ΣτΕ.

Σε ερώτηση για το αν πρέπει να περιμένουν οι συνταξιούχοι θετικές και διορθωτικές παρεμβάσεις, ο Γ. Βρούτσης απάντησε: «Εννοείται. Όλο αυτό το πλέγμα που σας περιγράφω, είναι όχι απλώς θετικές παρεμβάσεις, είναι κομβικές παρεμβάσεις στον ασφαλιστικό Νόμο. Θα αλλάξει δομικά το σύστημα του ασφαλιστικού Νόμου στη χώρα μας».

Ο Γιάννης Βρούτσης έκανε έκκληση στους συνταξιούχους και τους εργαζομένους να μην ανησυχούν, καθώς η κυβέρνηση θα αποδώσει ό,τι κριθεί από το ΣτΕ. «Θα συμμορφωθούμε με τις αποφάσεις του ΣτΕ. Έκκληση προς όλους να μην ανησυχούν», είπε ο υπουργός Εργασίας.

Σε ερώτηση εάν η απόφαση θα οδηγήσει σε αύξηση συντάξεων και μείωση εισφορών ο Γιάννης Βρούτσης απάντησε: «Αυτό το οποίο σημαίνει  είναι ότι πάνω στις ράγες των αποφάσεων της Δικαιοσύνης θα οικοδομήσουμε ένα ασφαλιστικό ανταποδοτικό, ελκυστικό και βιώσιμο. Ξέρουμε τον τρόπο. Έχουμε ασκήσει κριτική στα σημεία του νόμου που κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος όπως το θέμα της ανταποδοτικότητας. Τρία ολόκληρα ασκούσα κριτική στην ανταποδοτικότητα. Ήταν παράλογο αυτό που συνέβαινε». 

Ο κ. Βρούτσης αποκάλυψε πως το νομοσχέδιο δεν είναι απολύτως έτοιμο, αλλά η κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη. Όσο για το πότε θα παρουσιαστεί το νομοσχέδιο, εκτίμησε πως αυτό θα γίνει «πάρα πολύ σύντομα».

 Δείτε εδώ ποιοι πυλώνες του νόμου Κατρούγκαλου κρίθηκαν αντισυνταγματικοί


σχετικα αρθρα