current views are: 1999

1 Μαΐου 2018
Δημοσίευση06:00

Τι να κάνετε, αν δεν έχετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του…

TIPS & TRICKS | Η συνταγή θέλει φαρίνα ή αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, αλλά εσείς έχετε μόνο αλεύρι για όλες τις χρήσεις; Δείτε πώς θα το αντικαταστήσετε!

Δημοσίευση 06:00’

TIPS & TRICKS | Η συνταγή θέλει φαρίνα ή αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, αλλά εσείς έχετε μόνο αλεύρι για όλες τις χρήσεις; Δείτε πώς θα το αντικαταστήσετε!

Αν δεν έχετε «φαρίνα», δηλαδή αλεύρι που κάνει μόνο του τη ζύμη να φουσκώνει, επειδή έχει ήδη ενσωματωμένα στη σύνθεσή του τα διογκωτικά, τότε χρησιμοποιήστε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, που συνήθως βρίσκεται σε κάθε σπίτι, προσθέτοντας εσείς τη διογκωτική ύλη. Δηλαδή προσθέτοντας λίγο μπέικιν πάουντερ ή μαγειρική σόδα.

Η μέση αναλογία που ισχύει είναι πως για κάθε 500 γρ. (μισό κιλό) αλεύρι χρειάζονται 3½ κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ ή 1½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα μαζί με 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, καθώς η σόδα προϋποθέτει μείξη με κάτι όξινο για να «λειτουργήσει».