Τι να κάνετε, αν δεν έχετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του…
TIPS & TRICKS | Η συνταγή θέλει φαρίνα ή αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, αλλά εσείς έχετε μόνο αλεύρι για όλες τις χρήσεις; Δείτε πώς θα το αντικαταστήσετε!
TIPS & TRICKS | Η συνταγή θέλει φαρίνα ή αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, αλλά εσείς έχετε μόνο αλεύρι για όλες τις χρήσεις; Δείτε πώς θα το αντικαταστήσετε!
Αν δεν έχετε «φαρίνα», δηλαδή αλεύρι που κάνει μόνο του τη ζύμη να φουσκώνει, επειδή έχει ήδη ενσωματωμένα στη σύνθεσή του τα διογκωτικά, τότε χρησιμοποιήστε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, που συνήθως βρίσκεται σε κάθε σπίτι, προσθέτοντας εσείς τη διογκωτική ύλη. Δηλαδή προσθέτοντας λίγο μπέικιν πάουντερ ή μαγειρική σόδα.
Η μέση αναλογία που ισχύει είναι πως για κάθε 500 γρ. (μισό κιλό) αλεύρι χρειάζονται 3½ κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ ή 1½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα μαζί με 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, καθώς η σόδα προϋποθέτει μείξη με κάτι όξινο για να «λειτουργήσει».
ολες οι ειδησεις
- Επιβεβαίωσε η NASA: Το αντικείμενο που έπεσε σε σπίτι στη Φλόριντα προέρχονταν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
- Σίδνεϊ: «Τρομοκρατική η επίθεση με μαχαίρι σε εκκλησία»
- ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Ποιος Έλληνας προπονητής αναλαμβάνει την ρωσική ομάδα
- Χειροπέδες σε τέσσερις διαρρήκτες στη Θεσσαλονίκη – Έκλεβαν χρήματα και χρυσαφικά από σπίτια
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr