current views are: 97

14 Μαρτίου 2023
Δημοσίευση20:14

Τίμοθι Μαγιόπουλος: Ποιος είναι ο νέος CEO της Silicon Valley Bank – Αναλαμβάνει να «αναστήσει» την χρεοκοπημένη τράπεζα

Ο Μαγιόπουλος ανακοινώθηκε ως επικεφαλής του ΔΣ της τράπεζας.

Δημοσίευση 20:14’
Τιμ Μαγιόπουλος

Ο Μαγιόπουλος ανακοινώθηκε ως επικεφαλής του ΔΣ της τράπεζας.

O Τιμ Μαγιόπουλος, ανέλαβε την την θέση του CEO στη Silicon Valley Bank μετά την κατάρρευσή της. Ο Μαγιόπουλος ανακοινώθηκε ως επικεφαλής του ΔΣ της τράπεζας, σε συνέχεια της απόλυσης του Γκρεγκ Μπέκερ και του προκατόχου του.

«Η SVB είναι ανοιχτή και διεξάγει τις δραστηριότητές της ως συνήθως»

Ο Τίμοθι Μαγιόπουλος, σπεύδοντας να καθησυχάσει τους πελάτες στης SVB, σε ένα μέιλ του επισήμανε ότι, «η Silicon Valley Bank, N.A. είναι ανοιχτή και διεξάγει τις δραστηριότητές της ως συνήθως. Είμαστε εδώ για να σας εξυπηρετήσουμε. Αναγνωρίζω ότι οι τελευταίες ημέρες ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδος για τους πελάτες μας και τους υπαλλήλους μας και είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη της εκπληκτικής κοινότητας που υπηρετούμε». Στη συνέχεια, το -ελληνικής καταγωγής- τραπεζικό στέλεχος, ανακοίνωσε ότι, «Αναλαμβάνω καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στην εταιρεία». Ο Μαγιόπουλος είπε ότι, αναλαμβάνει τον ρόλο με «ταπεινότητα, εμπειρία και εκτίμηση για την οικονομία της καινοτομίας».

Όπως αναφέρει η Daily Mail, «η πρόσληψη του εν λόγω και η άμεση, σίγουρη προσέγγισή του, εκτιμάται από την κυβέρνηση ότι θα ηρεμήσει τις αγορές και θα καθησυχάσει τους νευρικούς επενδυτές»

Screenshot 17 3

Ποιος είναι ο Τιμ Μαγιόπουλος

Ο Τimothy J. Mayopoulos γεννήθηκε στις 7 Μαρτίου 1959 από τον Harry B. Mayopoulos και τη σύζυγό του Eleanor Ida Mayopoulos.

Ήταν γιος τεχνικού αεροναυπηγικής, συνδικαλιστή και μέλους της United Auto Workers. Η μητέρα του εργαζόταν με καθεστώς μερικής απασχόλησης σε αλυσίδα πολυκαταστημάτων.

Πήρε πτυχίο Αγγλικής φιλολογίας από το Πανεπιστήμιο Κορνέλ το 1980 και έκανε το διδακτορικό στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης το 1984.

Ο Μαγιόπουλος θεωρείται από πολλούς στον κλάδο ως ένα αξιόπιστο στέλεχος με εμπειρία τόσο σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που είχαν πληγεί παλιότερα από κρίσεις, όσο και στον τομέα της τεχνολογίας.

Έγινε στέλεχος της Fannie Mae στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 και έφτασε να γίνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, επαναφέροντας την εταιρεία σε κερδοφορία και αποδίδοντας περισσότερα από 167 δισεκατομμύρια δολάρια σε μερίσματα στους φορολογούμενους.

Ο ίδιος αποχώρησε το 2018 και τον Ιανουάριο του 2019 εντάχθηκε στην τεχνολογική εταιρεία Blend, η οποία παρέχει λογισμικό βασισμένο σε cloud για να επιτρέπει σε τράπεζες, πιστωτικούς οργανισμούς, υποθηκοφύλακες και άλλες εταιρείες να επεξεργάζονται δισεκατομμύρια δολάρια ενυπόθηκων δανείων και καταναλωτικών τραπεζικών συναλλαγών ημερησίως.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, διετέλεσε γενικός σύμβουλος της Bank of America και εργάστηκε επίσης στις Deutsche Bank, Credit Suisse First Boston και Donaldson, Lufkin & Jenrette. Θεωρείται ειδικός και στο πρόσωπο του συγκεντρώνεται μεγάλο μέρος αξιοπιστίας και ασφάλειας για τα εμπλεκόμενα μέρη.

Ο Μαγιόπουλος αναδείχθηκε στην πρώτη κατηγορία των «Legends in Law», στα Βραβεία Burton το 2007, ενώ το 2011, ονομάστηκε ένας από τους 500 δικηγόρους με τη μεγαλύτερη επιρροή στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον Lawdragon.

Ακόμη, έλαβε το βραβείο επιλογής των εργαζομένων της Glassdoor ως Διευθύνων Σύμβουλος με την υψηλότερη βαθμολογία το 2017.

Υπήρξε παντρεμένος με την Amy Lefkof και έχουν δύο παιδιά

 


σχετικα αρθρα