Τουρκία: Την έκδοση 33 προσώπων που ανήκουν στο PKK και το Fetö ζητά η Αγκυρα από την Σουηδία και την Φινλανδία
Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Αγκυρα και τους δυτικούς της συμμάχους.

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Αγκυρα και τους δυτικούς της συμμάχους.
Η Τουρκία θα ζητήσει από την Σουηδία και την Φινλανδία την έκδοση 33 προσώπων που ανήκουν στο PKK και το Fetö του Φετουλάχ Γκιουλέν, οργανώσεις τις οποίες η Αγκυρα θεωρεί «τρομοκρατικές», ανακοίνωσε ο τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ.
Το αίτημα διατυπώνεται την επομένη της υπογραφής μνημονίου ανάμεσα στις τρεις χώρες που ανοίγει τον δρόμο για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.
«Στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας, θα ζητήσουμε από την Φινλανδία την έκδοση έξι μελών του PKK και έξι μελών του Fetö. Και από την Σουηδία την έκδοση δέκα μελών του Fetö και ένδεκα μελών του PKK», δήλωσε ο υπουργός, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Αγκυρα και τους δυτικούς της συμμάχους.
Το Fetö είναι το ακρωνύμιο του κινήματος που ιδρύθηκε από τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, που υπήρξε μέντορας του Ταγίπ Ερντογάν. Διαμένει στις ΗΠΑ και ο Ερντογάν δηλώνει ότι τον θεωρεί, μεταξύ πολλών άλλων, υπεύθυνο για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.
ολες οι ειδησεις
- Market Pass: Ολοκληρώνεται την Δευτέρα η οικονομική ενίσχυση
- Η Ελλάδα με τη φρεγάτα «Αιγαίον» ανέλαβε τη διοίκηση της επιχείρησης «Ειρήνη»
- Κύπρος: Η ΕΟΚΑ έγινε επιτραπέζιο παιχνίδι – Απεικονίζει τις στρατηγικές των Βρετανών για να ρίξουν την οργάνωση
- Η Ελλάδα θέλει να διοργανώσει το Προλυμπιακό τουρνουά μπάσκετ – Σε ΟΑΚΑ, ΣΕΦ και Άνω Λιόσια οι αγώνες
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr