current views are: 420

10 Μαΐου 2023
Δημοσίευση13:58

Τραγωδία στην Άρτα: Προθεσμία να απολογηθεί πήρε ο πατέρας – « Να μη ζήσει κανένας άνθρωπος αυτή την κατάσταση» τα πρώτα λόγια του

Τόσο ο πατέρας όσο και η 27χρονη μητέρα από την Άρτα επιχείρησαν να θέσουν τέλος στη ζωή τους μόλις συνειδητοποίησαν, ότι το μωρό τους δεν ζει.

Δημοσίευση 13:58’

Τόσο ο πατέρας όσο και η 27χρονη μητέρα από την Άρτα επιχείρησαν να θέσουν τέλος στη ζωή τους μόλις συνειδητοποίησαν, ότι το μωρό τους δεν ζει.

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή ζήτησε και πήρε ο 37χρονος πατέρας του άτυχου βρέφους από την Άρτα, ο οποίος μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος στον ανακριτή.

Χθες το βράδυ η εισαγγελέας άσκησε δίωξη στο τραγικό πατέρα για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Ο συνήγορος του Δημήτρης Λαμπράκης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε ότι το μήνυμα που στέλνει ο εντολέας του, είναι να μη ζήσει κανένας άνθρωπος αυτή την κατάσταση.

Μάλιστα ανέφερε ότι τόσο ο πατέρας όσο και η 27χρονη μητέρα επιχείρησαν να θέσουν τέλος στη ζωή τους μόλις συνειδητοποίησαν, ότι το μωρό τους δεν ζει. Σε λίγο αναμένεται και το πόρισμα του ιατροδικαστή ο οποίος έκανε τη νεκροψία-νεκροτομή στο άψυχο κορμάκι του βρέφους.

Δείτε το βίντεο 

 

Το σημείο της τραγωδίας στην Άρτα

Ο πατέρας βρίσκεται φρουρούμενος σε δωμάτιο το πνευμονολογικό τμήμα του νοσοκομείου και οι μόνοι άνθρωποι με τους οποίους έχει επαφή είναι οι γονείς του.

Την ίδια στιγμή η μητέρα συνεχίζει να είναι σε κατάσταση σοκ, ζητάει διαρκώς το μωρό της και οι γιατροί προκειμένου να παραμείνει ήρεμη της χορηγούν την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Είχε φιμέ τζάμια το αυτοκίνητο και δεν είδε κανείς το βρέφος

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δηλώσεις του Μιχάλη Γιαννάκου, προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, στο Open, το ΙΧ είχε φιμέ τζάμια και για αυτό το μωρό δεν έγινε αντιληπτό από τους περαστικούς: Το αυτοκίνητο «ήταν σε ένα σημείο από όπου διέρχονται πολίτες αλλά είχε φιμέ τζάμια και κανείς δεν το είδε.

Το παιδί έφτασε στις τρεις παρά πέντε στο νοσοκομείο με τους γονείς του που το μετέφεραν νεκρό στα επείγοντα. Επειδή είναι η ώρα που αλλάζει η βάρδια έμειναν πίσω όλοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που σχολούσαν και έπεσαν πάνω στο παιδί. Έκαναν πολλά παραπάνω από όσα επιβάλλει το πρωτόκολλο. Δυστυχώς δεν στάθηκαν τυχεροί. Υπάρχει πολύ μεγάλη θλίψη στο προσωπικό του νοσοκομείου για αυτή την τραγωδία» προσέθεσε ο κ. Γιαννάκος, διαψεύδοντας ότι ο πατέρας προσπάθησε να αυτοκτονήσει.

«Συγκεντρώθηκαν πολλοί συγγενείς στο νοσοκομείο και υπήρχε ένα τεταμένο κλίμα μεταξύ τους, βοήθησε πολύ η αστυνομία για να μην έχουμε επεισόδια. Οι δύο γονείς νοσηλεύονται σε κακή ψυχολογική κατάσταση έχουν ψυχιατρική υποστήριξη. Ο πατέρας φρουρείται από χτες το απόγευμα γιατί είναι κατηγορούμενος» τόνισε.

Δείτε το βίντεο