Δημοσίευση:

Βίκος: Επιχείρηση διάσωσης για 51χρονη Ισραηλινή που τραυματίστηκε στη χαράδρα

Πυροσβέστες της 5ης ΕΜΑΚ και του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ιωαννίνων τη μετέφεραν με φορείο από δύσβατο σημείο, πριν παραδοθεί στο ΕΚΑΒ

Επιμέλεια: Γιάννης Μαρκούτης
Δημοσίευση:
Βίκος
(Βασίλης Παπαδόπουλος /Eurokinissi)
Επιμέλεια: Γιάννης Μαρκούτης

Πυροσβέστες της 5ης ΕΜΑΚ και του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ιωαννίνων τη μετέφεραν με φορείο από δύσβατο σημείο, πριν παραδοθεί στο ΕΚΑΒ

Τα βασικά σημεία
Η σύνοψη δημιουργήθηκε από το Newpost AI.
  • Επιτυχής διάσωση 51χρονης Ισραηλινής περιπατήτριας στη χαράδρα του Βίκου.
  • Η γυναίκα τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια πεζοπορίας και κάλεσε το 112 για βοήθεια.
  • Η επιχείρηση διάσωσης περιλάμβανε 12 πυροσβέστες από την 5η ΕΜΑΚ και τον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Ιωαννίνων.
  • Η τραυματίας μεταφέρθηκε με φορείο σε ασφαλές σημείο και παραδόθηκε στο ΕΚΑΒ.
  • Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 22:00, με άμεση κινητοποίηση των αρχών.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης η επιχείρηση διάσωσης μιας 51χρονης Ισραηλινής περιπατήτριας, η οποία τραυματίστηκε στο κάτω άκρο κατά τη διάρκεια πεζοπορίας στη χαράδρα του Βίκου, σε δύσβατη περιοχή στη θέση «Κλίμα».

Η κινητοποίηση των αρχών ξεκίνησε τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης 5 Αυγούστου 2026, όταν το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ενημερώθηκε για το περιστατικό, έπειτα από κλήση της τραυματισμένης στο 112.

Άμεσος γεωεντοπισμός και κινητοποίηση δυνάμεων

Χάρη στον άμεσο γεωεντοπισμό της γυναίκας, οργανώθηκε επιχείρηση διάσωσης με τη συμμετοχή 12 πυροσβεστών από την 5η ΕΜΑΚ και τον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Ιωαννίνων.

Η 51χρονη συμμετείχε σε επταμελή ομάδα πεζοπόρων, η οποία ακολουθούσε τη διαδρομή από το Μονοδένδρι προς το Πάπιγκο, όταν τραυματίστηκε και αδυνατούσε να συνεχίσει την πορεία της.

Μεταφορά με φορείο σε ασφαλές σημείο

Οι πυροσβέστες εντόπισαν την τραυματισμένη περιπατήτρια, της παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, την τοποθέτησαν σε ειδικό φορείο και την μετέφεραν με ασφάλεια εκτός του δύσβατου σημείου.

Στη συνέχεια, η 51χρονη παραδόθηκε σε πλήρωμα του ΕΚΑΒ, το οποίο ανέλαβε τη διακομιδή της για την παροχή περαιτέρω ιατρικής φροντίδας.

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 22:00 η επιχείρηση

Η επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ της Τετάρτης, με την άμεση κινητοποίηση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής να αποδεικνύεται καθοριστική για την ασφαλή μεταφορά της τραυματισμένης από τη χαράδρα του Βίκου.

Μείνετε ενημερωμένοι με το Newpost. Ακολουθήστε μας για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.