current views are: 21

19 Ιουνίου 2023
Δημοσίευση14:29

Βραζιλία: Θα πίνουμε καφέ χωρίς… καφέ – Τι σχεδιάζει μεγάλο ερευνητικό κέντρο

Η κατανάλωση καφέ χωρίς καφεΐνη αντιπροσωπεύει περίπου το 10% της αγοράς στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Ένωσης Καφέ (NCA).

Δημοσίευση 14:29’
Βραζιλία

Η κατανάλωση καφέ χωρίς καφεΐνη αντιπροσωπεύει περίπου το 10% της αγοράς στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Ένωσης Καφέ (NCA).

Κόκκους καφέ χωρίς καφεΐνη επιχειρεί να αναπτύξει ένα μεγάλο ερευνητικό ινστιτούτο στη Βραζιλία .

Σύμφωνα με τους ερευνητές οι πιθανότητες να φέρει σημαντικές εμπορικές δραστηριότητες το συγκεκριμένο είδος καφέ είναι σημαντικές

Το Instituto Agronomico de Campinas (IAC) είναι ένα κορυφαίο ερευνητικό κέντρο για τον καφέ, το οποίο έχει παράσχει πολλά από τα φυτά καφέ υψηλής απόδοσης που βοήθησαν τη Βραζιλία να γίνει μια δύναμη στην παγκόσμια αγορά καφέ, παρέχοντας περισσότερο από το ένα τρίτο του εμπορίου.

Οι ερευνητές του IAC δήλωσαν ότι ξεκινούν περιφερειακές δοκιμές πεδίου ορισμένων από τις ποικιλίες που αναπτύσσουν εδώ και αρκετά χρόνια με τη διασταύρωση διαφορετικών φυτών καφέ που έχουν φυσικά πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη. Οι εταιρείες που πωλούν καφέ χωρίς καφεΐνη θα μπορούσαν να επωφεληθούν από το μειωμένο κόστος, αφού θα μπορούσαν να παραλείψουν τις διαδικασίες για την αφαίρεση της καφεΐνης από τις κανονικές ποικιλίες καφέ.

«Τα αποτελέσματα που είχαμε μέχρι στιγμής είναι ελπιδοφόρα, είμαστε αισιόδοξοι», δήλωσε ο Χουλιο Σεζαρ Μιστρο, ερευνητής που επιβλέπει το έργο στο IAC.

Ορισμένοι από τους κλώνους που αναπτύχθηκαν στο κέντρο φυτεύονται σε διάφορες περιοχές της Βραζιλίας. Τα καφεόδεντρα χρειάζονται συνήθως δύο με τρία χρόνια για να παράγουν τους πρώτους καρπούς. Η κατανάλωση καφέ χωρίς καφεΐνη αντιπροσωπεύει περίπου το 10% της αγοράς στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Ένωσης Καφέ (NCA).


σχετικα αρθρα