current views are: 14

29 Σεπτεμβρίου 2021
Δημοσίευση11:27

Youtube: Διέγραψε γερμανικό κανάλι του ‘RT’ λόγω παραπληροφόρησης για τον κορωνοϊό

Γερμανικό κανάλι στο Youtube, που ανήκει στο ρωσικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό, RT, διαγράφηκε για παράβαση των οδηγιών της κοινότητας.

Δημοσίευση 11:27’
ao0g0p1632915264297

Γερμανικό κανάλι στο Youtube, που ανήκει στο ρωσικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό, RT, διαγράφηκε για παράβαση των οδηγιών της κοινότητας.

Η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει ανάμειξη στον αποκλεισμό πρόσβασης στα γερμανόφωνα κανάλια του ρωσικού κρατικού δικτύου RT στο YouTube, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο.

«Είναι απόφαση του YouTube, που βασίζεται σε κανόνες που θεσπίσθηκαν από το YouTube, δεν είναι μέτρο το οποίο ελήφθη από την γερμανική κυβέρνηση και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Στέφεν Ζάιμπερτ.

Η ρωσική υπηρεσία ελέγχου των τηλεπικοινωνιών Roskomnadzor απείλησε σήμερα να μπλοκάρει το YouTube , αν η πλατφόρμα αρνηθεί να άρει τον αποκλεισμό των γερμανικών λογαριασμών του ρωσικού κρατικού τηλεοπτικού δικτύου RT.

Η Roskomnadzor έχει ζητήσει από την Google «την άρση το συντομότερο των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στα δίκτυα YouTube RT DE και Der Fehlende Part».

«Η νομοθεσία προβλέπει πλήρη ή μερικό αποκλεισμό της πρόσβασης, αν ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας δεν ανταποκριθεί στην προειδοποίηση της Roskomnadzor», διευκρινίζει η ρωσική υπηρεσία.

Η YouTube, πλατφόρμα της Google, απέκλεισε χθες τους λογαριασμούς RT DE και Der Fehlende Part για παραβίαση των εσωτερικών κανόνων της κοινότητας μεταδίδοντας «ψευδείς πληροφορίες» για τον κορωνοϊό και για απόπειρα παράκαμψης της απαγόρευσης μετάδοσης που τους είχε επιβληθεί.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι ρωσικοί νόμοι παραβιάσθηκαν και μάλιστα κατά χονδροειδή τρόπο και αυτό συνδέεται με την λογοκρισία και με την παρεμπόδιση μετάδοσης πληροφοριών», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ προειδοποιώντας για «μηδενική ανοχή σε τέτοιου είδους παραβιάσεις».

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε λόγο για «άνευ προηγουμένου επιθετική ενέργεια κατά της ενημέρωσης εκ μέρους του YouTube», ενώ κατηγόρησε και τις γερμανικές αρχές για «προφανή ενθάρρυνση, έως και επιμονή» στην λήψη αυτής της απόφασης.

«Σκοπός αυτής της επίθεσης κατά των σχεδίων της ρωσικής; συμμετοχικής εταιρεία είναι προφανής: η φίμωση πηγών πληροφόρησης που δεν εντάσσονται σε ένα βολικό ενημερωτικό πλαίσιο» από τις γερμανικές αρχές, ισχυρίζεται η ρωσική διπλωματία που βλέπει στην απόφαση «την συνέχιση του πολέμου ενημέρωσης κατά της Ρωσίας».

Στο πλαίσιο αυτό, «η λήψη μέτρων συμμετρικών αντιποίνων κατά των γερμανικών μέσων ενημέρωσης στην Ρωσία…μοιάζει όχι μόνο προσήκουσα, αλλά και αναγκαία».

Το δίκτυο RT, που μεταδίδει επίσης στην αγγλική, την γαλλική και την ισπανική γλώσσα, θεωρείται ότι εντάσσεται στην εκστρατεία διεθνούς προπαγάνδας του Κρεμλίνου.

Η πλατφόρμα YouTube απέκλεισε τους γερμανικούς λογαριασμούς του RT διότι το τηλεοπτικό του κανάλι Der Fehlende Part παρέκαμψε την απαγόρευση μετάδοσης νέων βίντεο επί μία εβδομάδα εξαιτίας της διάδοσης παραπληροφόρησης σχετικά με την Covid-19, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Η Ρωσία έχει πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις κατά των μεγάλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης τους τελευταίους μήνες κατηγορώντας τα ότι υπηρετούν δυτικά συμφέροντα. Για παράδειγμα, ανάγκασε πρόσφατα τις Google και Apple να μπλοκάρουν στην Ρωσία περιεχόμενα που έχουν σχέση με τον φυλακισμένο αντικαθεστωτικό και πολιτικό αντίπαλο του Πούτιν Αλεξέι Ναβάλνι.


σχετικα αρθρα