current views are: 341

31 Ιανουαρίου 2023
Δημοσίευση17:52

Υπόθεση Πισπιρίγκου: «Δεν τίθεται θέμα για την αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας» τονίζει ο Γρηγόρης Λέων

Δίκη Πισπιρίγκου: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη

Δημοσίευση 17:52’
Πισπιρίγκου

Δίκη Πισπιρίγκου: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη

Ο ιατροδικαστής και Πρόεδρος των Ιατροδικαστών, Γρηγόρης Λέων, μίλησε στο MEGA για τη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Αναφορικά με το αίτημα της εκταφής και των νέων εξετάσεων, ο Γρηγόρης Λέων αναφέρει πως όσον αφορά την αιτία θανάτου δεν αμφισβητείται από κανέναν.

«Από τη στιγμή που υπάρχει τοξικολογική και δεν έχει αμφισβητηθεί με τεχνικούς συμβούλους, δεν τίθεται θέμα επανεξέτασης. Οι τρίχες θα μας έδιναν απάντηση σε βάθος χρόνου, όπως τρεις μήνες πριν. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με την αιτία θανάτου».

Όσον αφορά την εκταφή, ο Γρηγόρης Λέων αναφέρει πως η αιτία θανάτου είναι η κεταμίνη και αυτό δεν αμφισβητείται.

Δίκη Πισπιρίγκου: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη στη δίκη της εν διαστάσει συζύγου του για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης τους, Τζωρτζίνας. Ο μάρτυρας περιγράφει τη γνωριμία και εν συνεχεία τη σχέση, τον γάμο του με τη Ρούλα Πισπιριγκου και την γέννηση των παιδιών τους.
Με την έναρξη της διαδικασίας, διακοπή της δίκης έως ότου καταστεί δυνατό να προσέλθουν νέοι, ουσιώδεις μάρτυρες στο δικαστήριο, ζήτησε ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, κατά την ανάπτυξη των υπερασπιστικών ισχυρισμών της 34χρονης. Το δικαστήριο, αφού άκουσε τον συνήγορο, επιφυλάχθηκε επί του αιτήματος και κάλεσε τον κ. Δασκαλάκη.

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, «η κατηγορία στη σημερινή της μορφή αποδίδει στην κατηγορουμένη τη χορήγηση κεταμίνης δύο φορές, μία στις 11/4/2021 στο Καραμανδάνειο όπου υπέστη ανακοπή και τη δεύτερη στο νοσοκομείο Παίδων στις 29/1/2022 όπου και κατέληξε. Δεν έχει βρεθεί στην κατοχή της κατηγορουμένης κεταμίνη ούτε η πορεία της και πώς κατέληξε στο παιδί». Ο ίδιος τόνισε πως για την απόπειρα κατά της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο δεν υπάρχει αποτέλεσμα τοξικολογικών εξετάσεων που να καταδεικνύει τη χορήγηση κεταμίνης.

Ο συνήγορος είπε πως η εντολέας του δηλώνει αθώα, σημειώνοντας ότι η υπόθεση έχει δομηθεί με σωρεία αβάσιμων επιστημονικά στοιχείων, εικασιών και σεναρίων.

Κατά την υπεράσπιση της 34χρονης στην υπόθεση «για πρώτη φόρα στα παγκόσμια χρονικά πρώτα βρέθηκε ο ένοχος και στη συνέχεια ήρθαν οι παθολογοανατόμοι για να στοιχειοθετήσουν την κατηγορία».

Ο κ. Κούγιας έβαλλε κατά της Εισαγγελίας Πρωτοδικών καθώς και κατά συγκεκριμένων επιστημόνων που θεωρεί ότι έπαιξαν καθοριστικό «σκοτεινό ρόλο» για την Ο πορεία της εντολέα του προς το εδώλιο
Χαρακτήρισε «εφεύρημα» την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας που αποδίδεται στη Ρούλα Πισπιριγκου ενώ επεσήμανε πως η κατηγορία της ανθρωποκτονίας είναι έωλη. «Η κεταμινη που υποτίθεται χορήγησε η κ. κατηγορούμενη, χωρίς να έχει εντοπιστεί πώς έφθασε στα χέρια της, ήταν εκεί. Στο νοσοκομείο, μέσα στο βαλιτσάκι των γιατρών. Αλλά η κ. Πισπιρίγκου την έψαξε, τη βρήκε κάπως που δεν ξέρουμε και την έδωσε. Εδώ έχουμε σενάριο», υπογράμμισε.

Δακρυσμένη η Πισπιρίγκου

Η 34χρονη φορώντας μαύρα ρούχα και κρατώντας μια φωτογραφία της κόρης της κάθισε στο εδώλιο έχοντας απέναντι της τον εν διαστάσει σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη, ο οποίος έχει κληθεί ως πρώτος μάρτυρας να καταθέσει στη δίκη. Η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει στο πλευρό της τα μέλη της οικογένειάς της ενώ την ώρα που συνήγορος της Αλέξης Κούγιας αντέκρουε το κατηγορητήριο σε βάρος της, εκείνη δάκρυσε και ζήτησε και χαρτομάντιλα τα οποία της τα έφεραν οι αστυνομικοί.

Παρόντες στη δικαστική αίθουσα ήταν η μητέρα, η αδελφή και ο πατριός της Ρούλας Πισπιρίγκου για να παρακολουθήσουν την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη, αλλά αυτό δεν θα συμβεί αφού η πρόεδρος ζήτησε να αποχωρήσουν καθώς είναι μάρτυρες.

Η κατάθεση του Δασκαλάκη

Στο βήμα του μάρτυρα βρίσκεται ο Μάνος Δάσκαλακης. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ ξεκίνησε την κατάθεσή του αναφέροντας πότε την γνώρισε και πώς αποφάσισαν σύντομα να κάνουν ένα παιδί.

«Πρώτα τη συνέλαβαν και μετά άρχισαν από τα νοσοκομεία να στέλνουν έγγραφα», είπε χαρακτηριστικά. Η Πισπιρίγκου κρατά σημειώσεις στη διάρκεια της κατάθεσης του Μάνου Δασκαλάκη. Η ίδια νωρίτερα δήλωσε αθώα και ζήτησε τη διακοπή της δίκης προκειμένου να κληθούν και άλλοι μάρτυρες.

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του, ο Μάνος Δασκαλάκης αναφέρθηκε σε έναν τσακωμό λεκτικό που είχε με την κατηγορούμενη και πως αυτός κατόπιν έφυγε από το σπίτι. «Δέκα μέρες μετά γύρισα σπίτι και συζητήσαμε με την κατηγορούμενη . Μου είπε η κατηγορούμενη πως θέλω να μείνεις εδώ για μένα. Έφυγα».

Κατόπιν περιέγραψε στιγμές όταν η Τζωρτζίνα μπήκε στο νοσοκομείο . «Με ενημέρωσε η κατηγορούμενη λέγοντας μου πως το παιδί ένιωσε μια βόμβα στην πλάτη του, έκανε σπασμούς μου ζήτησε το ίδιο το παιδί να πάει στο νοσοκομείο. Όφειλα σαν μάνα των παιδιών μου να την στηρίξω σε όλη αυτή τη διαδικασία και ειδικά όταν υπήρχαν οι τοξικολογικές.

Δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι μπορεί να είχε κάνει κάτι και την στήριξα μέχρι τη σύλληψή της.

Η κατηγορούμενη ήταν συνεχώς στα τηλέφωνα με δημοσιογράφους έψαχνε να βρει απαντήσεις μέσω δημοσιογράφων. Ρώταγε συνέχεια αν έχουν βγει αποτελέσματα της τοξικολογικής.

«Ήμασταν πολύ χαρούμενοι, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα η κατηγορούμενη ήταν πολύ καλή μητέρα αυτό τουλάχιστον μας έδειχνε σε όλους » είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μάνος Δασκαλάκης απάντησε σε ερωτήσεις του προέδρου:

Προέδρος: Πως ήταν η κατηγορούμενη ως μητέρα;

Μάνος: Ήταν άψογη.

Πρ: Το άψογη το έχω ακούσει 2-3 φορές. Περιγράψατε μας.

Μαν: Ότι κάνει μια μάνα υπερπροστατευτικιά.

Πρ: Πως το εννοείτε;

Μαν: Να μην πηγαίνουν κοντά άλλοι μην κολλήσει το παιδί τίποτα.

Πρ: Γιατί εξελίχθηκε άσχημα η σχέση σας;

Μαν: Το 2018 η κατηγορούμενη δούλευε σε ένα ξενοδοχείο. Δεν είμασταν καλά, δημιούργησα μια περιστασιακή σχέση με μια γυναίκα που διήρκησε 4 μήνες και αν την είδα όλες και όλες 6 φορές. Το ομολόγησα εγώ στη κατηγορούμενη η οποία με δέχτηκε πίσω και μου είπε πως το περίμενε λόγω του ότι ήμουν μικρός. Της ξεκαθάρισα όμως πως εγώ δεν θα δεχτώ κάτι τέτοιο από την πλευρά της. Το 2019 έμαθα και το παραδέχτηκε και η ίδια πως είχε βρεθεί με ένα άτομο γνωστό μου.

Ο  Μάνος Δασκαλάκης δήλωσε πως έφυγε από το σπίτι όταν έμαθε την εξωσυζυγική σχέση της κατηγορούμενης:

Πρ: Η Τζωρτζίνα όταν απεβίωσε η Μαλένα, πόσο ετών ήταν;

Μαν: 5,5 – 6

Πρ: Πως εκδήλωσε την απώλεια ;

Μαν: Το παιδί επειδή πέσαν όλοι οι συγγενείς επάνω το εκμεταλλεύτηκε σε εισαγωγικά μέχρι που παρακολούθησε κάποιες συνεδρίες. Ήταν κυρίαρχος χαρακτήρας το πιο αγαπητό παιδί στο σχολείο. Έντονη θλίψη δεν είχε εκδηλώσει ποτέ.

Πρ: Πως αντιμετώπισε η Τζωρτζίνα όταν γεννήθηκε η Ίριδα ;

Μαν: Ήμουν αρνητικός να κάνουμε άλλο παιδί αφού είχαμε χάσει τη Μαλένα. Η Τζωρτζίνα αναζητούσε ένα νέο παιδί συνέχεια, ήθελε αδερφάκι. Αποφασίσαμε με την κατηγορούμενη να κάνουμε ένα παιδί. Οι σχέσεις μας ήταν άριστες.

Πρ: Την απώλεια της Ίριδας πως την βίωσε η Τζωρτζίνα;

Μαν: Την πήρε ο πατέρας μου σπίτι . Ρώταγε συνέχεια αν η αδερφή μου είναι αγγελάκι. Δεν μου ανέφερε εμένα το παραμικρό.


σχετικα αρθρα